8 Şubat 2021 Pazartesi

Taylan Antalyalı o kadar iyi bir maç çıkardı ki


Row-Z Report (@RowzReport) 'un pas haritasına bakınca, Galatasaray adına görüntü biraz da olsa karmaşık. O da, Onyekuru'nun sağda, Arda Turan'ın da solda başlamasıyla alakalı. 30. dakikadan sonra yer değiştirdiler ve ortalama pozisyonlar alınınca da ortaya böyle bir görüntü ortaya çıktı. Yine de, Onyekuru'nun, Emre Kılınç'a oranla biraz daha geride pozisyon aldığını görüyoruz. Geçen sezonki derbide de, Ömer Bayram da bu şekilde pozisyon almıştı diye hatırlıyorum.

Onyekuru'nun oyun tarzı gelişim gösterdi. Fenerbahçe maçını iyi oynamasa da, biraz daha fazla geriye gelen, pas aksiyonuna giren ve orta sahadan, takımı ileri taşıyan bir Onyekuru var. Bu da ortalama pozisyonlardaki yerini orta sahaya doğru yaklaştırıyor. Emre Kılınç'ın sol iç orta sahadaki rolünü yazmıştım. Orada büyüyor ve Fenerbahçe karşısında da iyi bir maç çıkardı. Rakip ceza sahasına yakındı, orayı da iyi karıştırdı. Yapmış olduğu asist de değerli.

Fenerbahçe karşısında ister istemez stoper hattı biraz daha geride konumlanıyor. Taylan Antalyalı da onlara mümkün olduğunca yakın. 1-0'ı bulduktan sonra bu daha da net şekilde belirdi. Taylan Antalyalı ve önündeki orta sahalar arasındaki hat uzasa da, Taylan Antalyalı o kadar iyi bir maç çıkardı ki, bu durumu konuşmuyoruz. Linnes hücuma odaklıydı, Saracchi ise ister istemez, Nazim Sangare / Osayi ikilisi karşısında geriye gelmek, orada kalmak zorunda kaldı.

Mostafa Mohamed'in pas oyununda da var olduğunu yazmıştım. Gezerek oynuyor ve pas oyununda da var, rakibini de kovalıyor, pres yapıyor. Teknik becerisi de iyi, takımını topla da çıkarabilme özelliği var. Orada duvar olup, doğru pas açısını birçok kez gördü, üstelik zor pozisyonlarda. Bu da hocanın istediği bir tarz. Oyunu doğal olarak daha da güçlenecek. Belhanda'nın da etkisini atlamayalım, bağlantıyı müthiş kurdu.


Girilen gol pozisyonlarında ise bariz bir etkimiz vardı diyemem. İlk yarıda zaten bu anlamda kayıptık, isabetli şutumuz dahi yok. Emre Kılınç'ın etkili bir şutu var sadece. 2. yarıya ise iyi başladık ve Mostafa Mohamed ile golü bulduk. Yine Mostafa Mohamed'in ceza sahası içinde vurduğu 3 tane net kafa vuruşu var. Net derken, kendi çabası ve özelliğiyle. Bir de Onyekuru'nun 2. yarının hemen başında kaçırdığı gol. Gol beklentisi dahilinde gerçekleşti her şey. Fenerbahçe ise genellikle duran toplarla etkili olmaya çalıştı. Orada da önemli faktör Muslera oldu.

3 yorum:

  1. Linnes Saracchi'den daha önde oynamış o ilginç geldi bana. Alışkın olmadığımız bir şey

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir