24 Şubat 2021 Çarşamba

Türkiye Ligi'nin Cristiano Ronaldo'su gibi hareket ediyordu


Boupendza'yla alakalı, Ocak transferinin son gününde Galatasaray'la alakalı bir gündem oluşmuştu. O gün kuşku ile yaklaştım. Yeteneğine lafım olmasa da, mental eşiği kafamda soru işaretiydi. Büyük paralar konuşuluyor çünkü, Diagne konusunda yaşadıklarımız malum. Temkinli yaklaşmam bu yüzdendi. Tabii o zamandan bu zamana, futbolcunun yükselişi devam etti. Bence mental eşiği de aştı, buram buram kalite akıyor.

Hakkında konuşulan rakamları edeceğini de düşünüyordum. Nitekim Krasnodar çıktı ve 8 milyon avro + sonraki satıştan yüzde 25'lik pay karşılığında futbolcuyu transfer etti. Bu futbolcuyu sadece 350 bin avro karşılığında aldıkları düşünülürse, ortada büyük bir başarı var. Transferi yapan, futbolcuyu geliştiren teknik direktör, hepsinin payı büyük. Sezona da yedek başladı bu arada, sonrasında 11'e yerleşti. Formayı bırakmasını geçtim, toplamda 25 maçta 18 golü var.

Yapamadığı bir şey de yok. Net bitirici, hızlı, fiziği güçlü, teknik özelliği üst düzey, kreatif. Forvet oynar, her 2 kanatta da oynar. Türkiye Ligi'nin Cristiano Ronaldo'su gibi hareket ediyordu. Geçmişi sallantılı olsa da, yaşı henüz 24. Önünde uzun bir gelecek var ve Rus Ligi'ni de önemsiyorum. Niasse'yi düşünün. Cska Moskova'ya gidip, müthiş bir gelişim göstermişti. Sonrasında da Premier Lig'e, çok iyi bir paraya satıldı. 

Boupendza ise çok daha iyi ve yetenekli bir futbolcu. Sonraki satışı da olası ve Hatayspor'un bu işten kazancı toplamda 12 - 15 milyon avro arasını bulabilir. Hatayspor adına da iyi bir sınav olacak. Ellerine geçecek bu parayı nasıl kullanacakları önemli. İddialı transferlere mi boğulacaklar yoksa bu tarz işlere devam mı. Alanyaspor her transferin ardından aynı felsefeyle devam etmekte ve istikrar kazandılar. Kimi de kazandıkları büyük paraların ardından yaptıklarıyla battı.

8 yorum:

  1. krasnodarın sahibi bildiğin gibi gs kongre üyesi, oldukça zengin bir türk iş adamı. hatta kulislerde hayali gs başkanı olmak şeklinde yorumlar da vardı. aklıma hülle geliyor hemen ama tabi ki çok düşük bir ihtimal.

    YanıtlaSil
  2. Her hafta Hataysporun maçını açıp Boupendza bu hafta ne yapmış diye izlemek çok keyifliydi.
    Bana 2020 sürümü çıkmış birçok yeni özellik eklenmiş Yattara gibi geliyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala da devam edecek, transfer iptal oldu :) Keşke biz alabilsek.

      Sil
  3. takım 4-2 yenilsin ben 2 gol atayım mutlu olurum modeli adamlardan bu. istemem bize gelmesini.

    YanıtlaSil
  4. acayip aç bir oyuncu,sahanın her yerinde topla buluşuyor,solak olmasından dolayı zaten yetenekli,diagne ile alakası yok teknik olarak,topla ilişkisi oldukça iyi,
    bupendza bence teknik özellik olarak mustafa muhammed den daha iyi,dar alan ve geniş alan farketmiyor etkili olması için,

    bupendza için kafamdaki tek soru işareti mental sorunlar,parayı bulduğunda kendini salar mı?kendini takımın üzerinde görür mü?aynı fiziğini ve fitliğini korur mu?

    bu arada bupendza abartısız avrupanın 5 büyük liginin zirve takımlarında çok rahat oynar,bu tarz transferler çok nadir vakıalardır süper lig için,biraz ribery nin türkiyeye gelmesine benzetebiliriz,genç ve süper yetenek bulmak oldukça zor süper lig için,ya yaşlılar geliyor süper lige fizik olarak bitik ve sakat çoğu,yada vasat gençler geliyor teknikolarak,
    yada gedson gibi potansiyel genci ancak kiralayabiliyorsun

    yukarda arkadaş 2 gol atarım mutlu olurum modeli yazmış,ronaldo da benzer şekilde o mantıkla düşünürsek,adam golcü hocam,ayrıca sahada ileride bekleyen bir oyuncuda değil,orta sahaya gelip paslaşmalara katılıyor,beleşci değil,
    dediğim gibi mental sorunları yoksa muazzam transfer olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem teknik, hem bitirici, hem kreatif, hızlı, bitirici. Kanat forvetin tanımı bu adam, golün de her türlüsünü atıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir