18 Şubat 2021 Perşembe

Umut Bulut'un 1-2 sezon daha devam edeceğini düşününce


Umut Bulut, Süper Lig'de en çok maça çıkan futbolcu rekorunu egale etti ve bu hafta da rekorun tek sahibi olacak. 37 yaşında ve şu yaşta dahi, temposuyla çoğu futbolcuyu cebinden çıkarır. Çalışmanın ürünü işte, geldiği nokta asla sürpriz değil. Toulouse dönemi olmasa, çok daha öncesinden kıracağı bir rekordu. Kariyerine Avrupa deneyimini de eklemiş olmasını artı görüyorum. Avrupa'da daha fazla kalabilirdi de, Galatasaray'a gelerek, ülkeye dönmüş olmak kendisi adına iyi bir tercihti.

Şampiyonlar Ligi vitrinine çıktı, şampiyonluklar kazandı. Kazanılan şampiyonluklarda da pay sahibidir. Kariyerinde birlikte oynadığı en iyi forvetlerin Burak Yılmaz ve Elmander olduğunu söylemiş. Burak Yılmaz'la Trabzonspor'da da geçmişleri vardı, iyi bir ikiliydiler. Galatasaray'da ise ilk etapta Elmander ile partner oldu. Şu ikili kağıt üzerinde inanılmaz bir baskı unsuru anlamına gelir. Mücadele gücü üst düzey 2 forvet. Onları birlikte izlemek de keyifliydi.

Sonrasında Burak Yılmaz formayı aldı ve ona da iyi partner olmaya devam etti. Yanında, gol özelliği yüksek bir forvet olduğunda etkisi daha da artıyordu. Mücadelesi ve hareketliliğiyle ön plandaydı çünkü. Tek forvet oynat, bir yandan da gol bekle derken tartışmaya başlıyorsunuz. İlginç de bir forvet. Olmadık golü atar, olmadık golü de kaçırır. Galatasaray dönemine de bu damga vurdu. Bir de maaş olayları var, oraya girmek istemiyorum.

Süper Lig'de sahaya çıktığı 503 maçta 163 golü var. Kariyerinin ilk dönemlerinde gol özelliği daha üst düzey bir forvetti. Zaman içinde, özellikle de son döneminde tam anlamıyla "çalışkanlığıyla" öne çıktı ve sık sık kanatlara da atıldı. Golden öte, oyun içi katkısıyla ön plandaydı. Bu da belki 200'ler kulübüne girmesine engel oldu ama 163 gol de çok ciddi iştir. Umut Bulut'un 1-2 sezon daha devam edeceğini düşününce, sahaya çıktığı maç sayısı da anormal yerlere gelecek ve bir daha kırılabileceğini pek düşünmüyorum.

6 yorum:

  1. Oğuz çetin ve umut bulut şuan en çok maça çıkan çok ilginç değil mi ya normalde kalecilerin bu rekoru elde etmesi daha mantıklı aslında :)

    YanıtlaSil
  2. Yüksek maaş sorunu olmasa başka hiçbir yere gitmeden bizde devam ederdi. Forvetsiz kaldığımız dönemleri hatırlayınca ilaç gibi gelirdi o dönemlerde bize. Ya da geçen yıl adem Büyük'un yaptığı katkıyı o da verebilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verirdi de, maalesef kötü dönemlerin faturası ona kesildi.

      Sil
  3. Yalnız 2012-2013 yılında forvet rotasyonumuz çok genişti. Elmander, Burak, Drogba ve Umut..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihin gördüğü en iyi forvet rotasyonlarından biri.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir