14 Mart 2021 Pazar

Artık iyi bir B planımız da var


4-3-1-2 gibi oynayınca, b planı da kazanmış oluyorsun. Maç içinde dönülen çift forvetlere göre de daha işler, bilindik bir plan. Onyekuru ve Kerem Aktürkoğlu gibi hızlı isimlerin var. Onları kenardan getirip, açılan alanı çok daha iyi kullanıyorsun. Kerem Aktürkoğlu'nu pek ilk 11'de göremesek de, Onyekuru'yu haftalardır izliyoruz. Kapalı savunmalara karşı oynamasında da sorun yok aslında, en kötü hali de net pozisyona girebiliyor. Yine de açık alandaki etkisi farklı tabii.

Şu sıralar da formsuzdu. Onu kenara almayı ve çift forvete dönmeyi bekliyordum. Bu düzende kanatta Onyekuru olmaz, ancak kenardan geliyor. Kenardan geldiğinde de, yine çok etkili oldu. İlk golü fırsatçılığı, 2. golü de açık alandaki etkisi. Bitiriciliğini hatırlaması önemli, 2 gol ona moral getirir. Bir süre daha da kenardan gelmeye devam edecektir. Önde olduğumuz an, 2. yarılarda farkı açmak anlamında çok önemli bir koz oldu.

Forveti tekliyorsun, 2 kanada hızlı isim ve Feghouli gibi büyük bir akıl. Haliyle de 2. golü bulmakta zorlandığın maçta 3. golü buluyorsun, süre olsa daha da farka gidersin. Fatih Hoca'nın tüm hamleleri iyiydi. Son maçlarda bu hamleleri eleştirsek de, bugün çok iyi hamleler yaptı. Kanada attığı hızlı isimler ve sonrasında Feghouli tercihi sana farkı getirdi. Son olarak Babel hamlesiyle de tempoyu biraz daha düşürdün.

Onyekuru'yu bir süre böyle kullanmaya devam ederiz. O da golleriyle katkı sağlamaya devam eder. Kerem Aktürkoğlu'nu da konuşmalı, o da ciddi bir akıl. Ofsayt olsa da, Falcao'yu savunma arkasına sarkıttığı anda büyük bir akıl var. Gaziantep FK karşısında Onyekuru'ya attırdığı gol de böyleydi. Topla ilişkisi çok iyi ce rakip ceza sahası çevresinde etki gösteriyor. Onu da sadece hızlı bir kanat gibi görmemek lazım. Akıl aranan anlarda da önemli bir alternatif.

6 yorum:

  1. Kesinlikle en azından gemileri yakıp planın dışına çıkmayacağız, hoca illa bir çift santrfor diyecekse en azından plan dahilinde olacak bu, bir anda alışık olunmayan bir sisteme dönünce maç içinde oyuncular da sudan çıkmış balığa dönüyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çift santraforu, bu tarz formasyonları da oldum olası iyi uygular hoca. Neden 4-3-3 / 4-1-4-1 arasına saplandık kaldık anlamadım.

      Sil
  2. peki geriye düşersek nasıl yapacağız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlla formasyon değiştirmen gerekmiyor. Oyuncu karakterlerini değiştirebilirsin. Gedson çıkar, Feghouli girer mesela, örnek bu.

      Sil
  3. Söylediğin gibi Kerem'in topla hareket halindeyken araya pasları çok klas. Onun imza hareketi bile olabilir bu paslar. Yeri geldiginde çift forvetin arkasındaki serbest oyuncu olarak düşünülebilir. Oyunumuzdaki bir opsiyon da onun bu yönü olabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir