15 Mart 2021 Pazartesi

Yedlin konusundaki fikirler değişmiştir umarım


Yedlin konusundaki fikirler değişmiştir umarım. O da Nagatomo gibi, geldiği gibi ilk maçları üzerinden ağır eleştiriler aldı. Bu konularda daima biraz bekleme tarafındayım. Yedlin, mevcut şartlar dahilinde transfer edilebilecek en iyi isimdi. Bonservisi yok, yaşı 27 ve o an acil sağ bek ihtiyacın var. Daha iyi kimi alabilirdin, soru bu. Oyun tarzıyla da Fatih Hoca'nın düşündüğü yapıya uyuyor. Belli ki o da aidiyet sahibi olacak, bu izlenimi alıyorum ben.

Haftalar geçtikçe de yükseliyor. Savunma tarafında bazı hatalar yapıyorken, uyum sağladıkça bunlar da gideriliyor. Teknik tarafı çok iyi düzeyde olmasa da, ısrarla hücumu zorluyor ve kanadını bütünüyle kullanabiliyor. Kayserispor deplasmanında boş ortası yoktu, bu anlamda çok etkili oldu. Bazı zorlama çalım girişimleri olsa da, hücum iştahından kaynaklı. Düzen biraz daha oturdukça, onun bindirmeleri çok daha iyi kullanılacaktır. Çok kez koşuyu atsa da, beklediği pası alamadı.

4-1-3-2 gibi oynadık ve bekler tüm kanadı kullandı. Yedlin ve Saracchi, olabildiğince tempolu, hücum karakterli bekler. Saracchi teknik tarafıyla, Yedlin de temposuyla çok baskın. Onların önünü açmak bence pozitif bir sonuç ortaya çıkardı. Emre Kılınç ve Gedson Fernandes de beklerinin kademesini çok kez kapattı. Beklerin hücum karakteri doğal olarak risk oluşturmadı. Yedlin'in bazı zorlama çalımları kontra tehtiti olsa da bunu göze alıyoruz.

Yedlin'in daha da yükseleceğine inanıyorum. Savunması da kötü değil, özellikle de fiziğine oranla çok iyi bir hava hakimiyeti var. Saracchi ise umarım sakatlanmaz, o düşerse bu düzen zor yürür. Temposunun yanında, tekniğiyle de çok şey vaat ediyor. Oyun aklı var, bazı çalımları da çok şık değil miydi? Sol kanadı müthiş kullandı ve belki de bu sezon ilk kez beklerimizden ciddi anlamda (dengeli) hücum katkısı aldık.

8 yorum:

  1. her ikisininde formda hallerini düşünürsek, sana göre yedlin mi yoksa rosier mi daha iyi bek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rosier'in teknik tarafı biraz daha baskın. Kariyer açısından bakarsak Yedlin deriz. Oyun tarzlarında ise Rosier benim oyun görüşüme biraz daha yakın :)

      Sil
  2. biz yedlin i beğeniyoruz zaten sürekli kurgu değiştiren hocamız.

    YanıtlaSil
  3. Nagatomo ile aynı kaderi paylaşıyor. İlk maç kötü göründü diye gömüldü ama şimdi oynadıkça daha da yükseliyor.

    YanıtlaSil
  4. Güvenilip üst üste oynatılirsa takımı daha iyi tanır. Hücumda daha etkili olur bu sayede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temposu, hızı oldukça iyi. Ben beğeniyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir