21 Mart 2021 Pazar

Bazı maçlarda, beraberlik dünyanın sonuymuş gibi de hareket ettik


Grafiği Bein Sports'dan aldım. Galatasaray'ın, bu sezon ilk golü yediği tüm maçları kazanamadığını görüyoruz ve bu takım şampiyonluktan söz ediyor. Çok tezat işler var. İç sahada kaybettiğimiz puanlar bir yana, çoğu zor deplasmandan kayıpsız çıkıp, şu hataları yapmak bana inanılmaz geliyor. Ateş çemberi diyorduk, 8'de 8 yaptık. Sonrasında ise tek galibiyet var. İlk golü yediğimiz 7 maçın da 6'sı mağlubiyetle sonuçlanmış. Sadece bu da değil, bir de beraberliği dahi koruyamama sorunumuz var.

Sezon içinde bazı maçlarda, beraberlik dünyanın sonuymuş gibi de hareket ettik. 10 kişi dahi, kontrolsüz şekilde galibiyet ararken, 1 puandan olduk. O 1 puanları bugün toplarsak, şampiyonluk yarışı içinde bambaşka bir noktada olabilirdik. Şu paylaştığım 7 maçın haricinde de konuşulması gereken maçlar var. Skor ararken genelde o skoru bulamıyoruz. Galatasaray'ın maça önde başlaması lazım, yoksa başka şansı kalmıyor.

"Geri dönüş" deriz ya, bu tarz maçlar şampiyonluğun habercisidir. Bu tarz geri dönüşleri yapamayan bir takımın da şampiyonluktan söz etmemesi gerekiyor. İlk golü yediğin 7 maçın 6'sı mağlubiyet, ötesi yok. Bu mağlubiyetlerin ana kaynağı da, maç içindeki kontrolsüz hücum arayışları. Boşalt orta sahayı, forveti çiftle, hatta üçle. Yeri gelsin stoperi de at öne. 10 kişi kal, hücum aramaya devam et. Orta sahanı sağ beke çek, merkezi sadece Feghouli ve Arda Turan tutsun. Rizespor maçının da özeti bu.

Kazanamıyorsan kaybetme, yeri geldiğinde beraberlikle dön. Kontrolsüz hareket etme, maç içinde orta sahayı boşaltman ve forveti çiftlemen bir şey ifade etmiyor. Forveti çoğaltıyorsun da, o topu bu adamlara kim taşıyacak? Bu klişe hamleler de sezonun özetini açıklıyor. Geniş bir kadromuz var ve bu kadrodan zerre fayda alamıyoruz. Kadronun dar olduğu zamanlarda işler daha kolay ilerliyordu. Kazanımlarımız vardı, artık o da yok.

11 yorum:

  1. Büyük rezillik ya, hocanın geriye düştüğü zaman bir tane doğru hamle yapmaması.. , doğru hamleyi bırak takımı daha kötüye götüren hamleler yapıyor her seferinde, çok üzülüyorum kariyerin son yılların da böyle olmasına ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenar hamleleri, hele ki 5 değişiklik içinde ve su kadro genişliğinde beni de çok üzüyor.

      Sil
  2. Bugun de gordük ki Besiktas yenilmeyecek takim degil, Fatih Hocanin biz henüz gencken hep dedigi gibi kazanamiyorsan kaybetme felsefesini unuttugunu düsünüyorum, gûzel yazi yazmissin sanki sahanda berabere kalsan dûnyanin sonu olacakmis gibi davranirsan kaybediyorsun iste, en azindan 3 beraberligin daha olabilecekken Besiktas kaybetse bile ikili averaj hesabi yapacak durumlara gelmek hocamiza yakismadi, Belhanda'nin gonderilisi de etkiledi ve elbette isyan yine yok nasil olacak bilmiyorum umarim ikinciligi kaybetmeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş'i yenersin, kalan maçları da kazanırsın. Olay o değil. İş biraz ışık vermen ve futbol oynaman. İstikrar yakalamak zor bir şey değil.

      Sil
  3. Plansızlık var çünkü, beraberlik ne götürür ne getirir hesaplanmıyor ya da alınan risklerin sonucu getirme ihtimali ne kadar var ona bakılmıyor.

    YanıtlaSil
  4. fazladan 2-3 puan bile öyle kritik ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mı, bugün değeri ortaya çıkıyor işte.

      Sil
  5. (M.T.A) Burak ayrıca puan kaybettiğimiz takımların diğer şampiyonluk adaylarıyla oynadıkları maçların sonuçlarını da yapan bir tablo olsa iyi olur.Bazı hocaların bazı takımlar bize karşı nedense çok farklı diğerlerine karşı çok farklılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum o kısmı, ilgilenmiyorum da. Ben çıkıp, kazanmaya oynamalıyım.

      Sil
    2. Katiliyorum, sen zaten Rize'yi, maaslarini zor alan futbolculardan kurulu Ankaragücünü yenemiyorsan birak CL'yi baska bir arkadasin da dedigi gibi Avrupa'da Rangers gibi sistemi olan takimlara karsi ne yapacaksin bu düzende hic sansimiz olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir