1 Mart 2021 Pazartesi

Bir süre daha Luyindama'yla devam edeceğiz gibi


Luyindama da son haftalarda formayı aldı. Bir süre daha onunla devam edeceğiz gibi. Yeteneğine asla lafımız yoksa da, geçen sezon yaşadığı sakatlığın ardından da eski görüntüsüne dönmekte zorlanmıştı. Yavaş yavaş toparlanıyor, en azından hızını ve atletizmini hatırlamak üzere diyelim. Onun yokluğunda Donk da iyi iş çıkardı ve takımın oynadığı pas oyununa daha uygun bir futbolcuydu. Haliyle de Donk üzerinde ısrar edildi, niye Luyindama oynamıyor denilemezdi.

Bu süreçte de şöyle bir avantaj oluştu. Pas oyunu oynanacak ve oyun üstünlüğünün arandığı maçlarda tercih Donk, biraz daha mücadele edilecek, dengeli maçlarda da tercih Luyindama. Donk'la geriden daha iyi çıkabiliyoruz. Ligin ilk haftalarında, Luyindama / Marcao tandeminde baskıyı Marcao yiyor, Luyindama serbest bırakılıyordu. Oyunu kurma özelliği, Marcao ve Donk'un gerisinde. Donk devreye girdikten sonra ise Marcao da rahatlamıştı.

Şimdi Luyindama da toparlamaya başladı ve maça göre tercih yapabilme imkanı oluştu. Erzurumspor maçındaki zemin de kötü, iş biraz daha mücadeleye baktığı için Luyindama oynamış olabilir. Fena da bir maç çıkartmadı. İlk yarının ilk 15 - 20 dakikasında çok fazla pas hatası var tabii. Sonrasında toparladı ve pas konusunda da iyi işler çıkarttı, hatta harika bir asisti var. Pas konusunda beklenti yüksek olmasa da, her topu rakibe atmamak gerekiyor.

Luyindama'yla bir süre daha devam edeceğiz gibi. Luyindama / Marcao tandemi olmadık bir hata gelene kadar bozulmayacaktır. Donk hangi noktada devreye girer bilmiyorum ama pas oyununda benim tercihim Donk / Marcao olurdu. Alanyaspor'la oynanan kupa maçındaki Donk görüntüsü iyi izlenim vermediği için böyle bir tercihe dönüldü. Hamle imkanı çok, her an strateji değiştirilebilir. Aslında iyi bir şey bu.

18 yorum:

  1. Bence Erzurum, Ankaragucu gibi zayıf rakiplere karşı tercih hep Donk olmalı, hücuma olumlu etkisi çok daha fazla ve savunması da kötü değil. Luyindama ile rakip geride kaldığı dakikaları Donk ile olabilecek katkıyı almadan geçirmiş oluyoruz.
    Hoş gerçi rakip öne çıkıp baskı yaptığında da yine Donk daha güvenilir teknik açıdan.
    Yani kısaca bence Donk çok düşene kadar bu seneki takımda ilk tercih olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Bu tarz maçlarda pas oyunu daha ön plana çıkıyor.

      Sil
    2. bende böyle düşünüyorum,spesifik maçlar hariç donk ile oyunu daha iyi oynuyoruz,taylanın yokluğu da bu arada etkiliyor tamam etobo savunmada iyi iş çıkardı ama taylan gibi bir pasör değil,hem donk hem de taylan olmayınca o akışkanlık bozuluyor maalesef,donk ve taylan ayrıca soğukkanlı da oyuncular baskıda panik yapmıyorlar

      Sil
    3. Maçlar da biraz daha pas oyunu oynayacağımız konuma geldi.

      Sil
    4. donk 11 başlamaz ama en azından taylan dönmeli artık

      Sil
    5. Taylan'ın bu sürede mümkün olduğu kadar dinlenmesi gerekiyormuş.

      Sil
  2. mesela ankaragücü maçında kararsızım şimdi pas oyunu deyip donk da konulabilir ama ankaragücü de enteresan hücumculara sahip hızlı falan o yüzden luyi sanki daha fazla işe yarayacak gibi,hikmet karaman beğenirsin beğenmezsin ama rakibe özel olarak çalışan bir adam kafa yoruyor yani çok dikkatli olmak lazım,oyun olarakta çok tatmin etmiyor son haftalarda özellikle kapalı savunmalara karşı bu kadar atletik,geniş alan oyuncusu fazla feg arda aynı anda sahada olmalı bu çok kritik hatta ben olsam onyekuruyu biraz dinlendirip belo kılınç feg arda yapardım skoru alınca onyekuruyu dahil ederdim,yanlış anlaşılmasın onyekuruyu seviyorum beğeniyorum ama bu maça özel en yaratıcı adamların hepsini sahaya atardım skoru aldıktan sonra gedson henry gibi oyuncular çok fayda sağlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum ben, bir süre daha Luyindama / Marcao tandemi devam edecek gibi.

      Sil
  3. Hamle bakımından elimiz güçlendi. Maca göre 11 hesabı.. luyindamanin dönmesi bir yandan rekabet içinde iyi olur. Ben bunlara ozonwaforn gibi oyuncularından katılmasını istiyorum... Genç Scott transferi de olabilir. Cunku donkun yaşı malum
    ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de istiyorum, yazın bakacağız artık.

      Sil
  4. doğrusu da bu. ligin en iyi stoperi. ayağı kötü değil. çok iyi değil ama kötü değil. ezbere yorum yapıyor millet. ayrıca parlatmalı ve satmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayağı kötü değil ama Donk da top teknigi konusunda başka bir şey vaat ediyordu. Formsuzdu da Luyindama. Olay o aslında. Şimdi toparlıyor.

      Sil
  5. bence mohamed gelene kadar ligin en değerli oyuncusuydu ama şimdi bi alt sıraya düştü :) mohamed'den bi 25m€ bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Getirir, imkansız rakamlar asla değil bu potansiyele.

      Sil
  6. Değerini artırması ve üzerinden bonservis kazanmamız için de Luyindama oynamalı. Kendisini yedek kulübesinde unutursak değerini çok düşürüruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de, bir yandan da takımın oynadığı oyun ve tarzı var :)

      Sil
  7. Lyundama oynasın ama pas kalitesinin de yerlere düştüğünü görelim. Lyundama, etobo hatta Gedson'la birlikte takımın pas trafiği ve hücum etkinliği çok düştü. Pozisyon bulmakta zorlanıyoruz
    Donk, Taylan, Feghouli veya Belhanda'nın orta sahaya geri dönmesi gerekiyor bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar da düşmedi ama üst düzey de değil. Luyindama pas konusunda çok sorunlu olmasa da, Donk başka seviyede. Gedson değil konu bence, Feghouli'nin yokluğu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir