15 Mart 2021 Pazartesi

Çok şut var ve farklı isimler bu aksiyonun içinde yer aldı


Row-Z Report (@RowzReport) 'un, Kayserispor - Galatasaray maç haritaları üzerine konuşalım. Güzel olan taraf, takım boyunun kısa oluşu. Hücumun ön alanında anlamsız bir kümelenme olsa da, düzenin geliştirilebilir olduğunu düşünüyorum. 4-1-3-2 gibi oynadık ve istediğimizi de sahaya yansıttık. Yedlin ve Saracchi, kanatlarını bütünüyle, başarılı şekilde kullandılar. Beklerin bu hücum karakteri, böyle bir düzenin kullanılabilmesine sebep.

Merkezdeki kümeleşme biraz anlamsız kaldı. Emre Akbaba ve Mostafa Mohamed'in iyi bir maç çıkardığını düşünmüyorum. Mostafa Mohamed biraz daha geriye geldi ve oyun içi katkısı vermeye çalıştı. İlk 20 dakikada hareketli olsa da, sonrasında düştü. Emre Akbaba da gol bulma isteğiyle, o bölgeden pek ayrılmadı. Bir de Falcao derken, 3 isim üst üste binmiş oldu. Şu avantaj, Onyekuru'nun en ileri uçta yer aldığı düzenden sıyrılmış olduk.

Stoperleri mümkün olduğu kadar öne çıkarıp, Taylan Antalyalı'yı da orta sahanın hemen önüne attık. Bekler zaten kanat gibi, hatta çoğu zaman kanat forvet. Emre Kılınç ve Gedson Fernandes de orta sahanın sağ / sol koridorlarını iyi kullanınca işler bir düzen ortaya çıktı. Emre Akbaba yerine Feghouli'yi yazınca, oyun aklını da üst seviyeye çıkaracağız. Kanatlardan forvetleri iyi besleyip, merkezden bunu pek başaramadık. O da oyun aklıyla alakalı.


Savunma yerleşimi adına da bir şeyler söylemek lazım. Rakip daha çok, Galatasaray'ın sağ kanadını zorlamaya çalıştığı için orada bir kümelenme var. Emre Akbaba oraya kaydı, Gedson Fernandes biraz daha Yedlin'in kademesine girme gereksinimi duydu. Taylan Antalyalı, hatta Muslera dahi oraya doğru kaymış durumda. Falcao bira daha sola kayıp, en ileri uçta Mostafa Mohamed var. O da yakalanacak kontra imkanlarında, en ileri uçta daha hızlı olmakla alakalı.


18 tane şutun var, 2.4'lük gol beklentisi oluşturdun ve 3 gol attın. Rakibin ise gol beklentisi 0.5, bireysel hataların haricinde pek fazla imkan vermedin. Şu bireysel hatalar son maçlarda çok can sıkıyor. Aslında bu maçta da ilk golü yiyen biz olabilirdik. Açık alanda yakalanmamız sorun olsa da, bu riski alıyoruz. Mümkün olduğu kadar bireysel hataları aza indirmeliyiz. Hücumda ise işler yürüdü, kanatlardan forvetleri iyi besledik ve neredeyse her topa vurduk. Çok şut var ve farklı isimler bu aksiyonun içinde yer aldı. Bu da değerli nokta.

7 yorum:

  1. Tamam da kenar ortasından geldik sürekli organize pozisyon yok gibi bir şeydi paso kenardan atılan toplar ya biri indirdi ya da kafayla vurduk, pas hataları çoktu mesela Taylan marcao ve luyi nin, bunun sebebini de bağlantıcı yönlendirici yok,her oyuncu top aldığında elleri açık bir şekilde pas opsiyonu istiyor, bekler orta yapmaktan başka bir çareleri de yoktu bu arada hep uzaktı oyuncular beklere, kenar orta futbolunu övmek yanlış geliyor bana çünkü önlem alınacak buna, bir an önce feg in 11 e girmesi lazım ya da arda mecbursun sadece 2 yaratıcı oyuncun var, gedson Kılınç zaten benzer oyuncular ikisi de oyun kurmada yoklar o yüzden gedson kesilip yerine feg olabilirdi diye düşünüyorum, gedson un toplu oyunda artısı yok bence, ısrarı da anlamıyorum yani ne geniş mesafede dribbling yapıyor ne yaratıcı pası var, savunma yapıyor ama öyle acayip savaşçı da değil yani ne işe yarar bu arkadaş anlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezber yorum bunlar. Kenar ortaları öcü gibi lanse edildi ama öyle değil. Kutu içinde dominant santraforların varsa çok net bir hücum planı. Önemli olan donenleri toplayabilmek, atak devamlılığını sağlamak. Ki bu sistemin en işlevsel yönü de kanat bekini müsait ve de marke topla buluşturmak. Yani bekin rahatça orta yapabildiyse planın işlemiş demektir. Rakibin buna önlem alması çok zor. Ceza sahası içinde yapabilecekleri bir sey yok. Beklere konsantre olurlarsa Emre'nin-Gedson'un delici kosularina çaresiz kalırlar. Gedson'un temposuna, baskısına muhtaçsın ki pek çok pozisyonu daha oluşmadan bitiren oyuncuydu doğru presslerle. Akbaba'nın kenara gelip Sofian'ın eklenmesiyle, ve bu sistemin üzerinde calışılmasıyla gayet verimli bir oyun ortaya çıkacaktır.

      Sil
    2. Kenar ortaları gayet gerekli. Hele ki ceza sahası içinde 2 net bitiricin varken.

      Sil
    3. Bunun üzerine bir plan inşa edilmesi neden bu kadar tepki çekiyor bir fikriniz var mı? Bu bir sonuç oyunu hele ki son donemexet girilirken. Kadrom buna müsait ve optimize edebilecek yetkinlikteyken neden 5 büyük günahtan biriymiş gibi davranılıyor

      Sil
    4. Hiçbir fikrim yok ve anlamıyorum da. Ezberimiz var deniyor, o ezberde oynarken de eleştiri vardı. Şimdi farklı bir formasyon geldi, bence umut vaat ediyor.

      Sil
  2. Top bizdeyken ileri üçlü çok yakın kalmış birbirine çift forvet zaten var. İçeri girişleri Emre Kılınç iyi yapar. Emre Akbaba kanatlara yakın oynamalı bu anlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ise ısrarla ceza sahası içini düşündü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir