14 Mart 2021 Pazar

Galatasaray'ın, mevcut kadrosundaki en büyük oyun aklı


Feghouli'yi çok sevdiğimden değil, ihtiyaç olduğu için yazıyorum. Galatasaray'ın, mevcut kadrosundaki en büyük oyun aklı kendisi. Belhanda da devre dışı kalmışken, Feghouli'ye duyulan ihtiyaç daha da katlandı. Kayserispor deplasmanında 4-1-3-2 gibi oynadık ve Emre Akbaba kaynaklı yaşadığımız sorunu gördünüz. Belhanda olsa, Emre Akbaba'nın oynadığı pozisyonda oynayacaktı. Feghouli, tam anlamıyla hazır olmadığı için kısıtlı süreler alıyor.

Sivasspor maçında oyuna girdiğinde, çok hazır bulmadığım için beğenmemiştim. Kayserispor karşısında çok daha iyiydi. Biraz daha derinde oynamasına rağmen, oyun aklıyla takımını rahatlatan isim oldu. Onyekuru ve Kerem Aktürkoğlu ile kanatları biraz daha hızlandırdık. Feghouli'yi de hemen peşine oyuna alınca da, bu kanatları daha etkin kullandık. Onyekuru'nun attığı 2. goldeki Feghouli asisti, anlatmak istediğim her şeyi açıklar.

Emre Akbaba yerine Feghouli'yi yazabiliyor olsak, emin olun ki görüntü bambaşka bir yere gelecek. Çift forvet işler bir düzen, hareketliliği de oldukça beğendim. Sorun, hücum tarafına biraz daha akıl eklemekle alakalı. Emre Akbaba orada zayıf kaldı ve top rakip ceza sahası çevresine geldiğinde etkili olamadık. Orada tutunamamak biraz da bununla alakalı. Bitiriciliğini yitirince de hiçbir anlamı kalmıyor.

Emre Kılınç ve Gedson Fernandes, zaten orta sahadaki dinamizmi sağlayacak. Top rakip ceza sahası çevresine girdiğinde, orada oyunu iyi yönlendirecek isimlere ihtiyaç var. Mostafa Mohamed ve Falcao'yu sadece kanatlardan değil, merkezden de desteklemek lazım. Feghouli'yi de Arda Turan alternatif altına alacaktır. Şu an orada Emre Akbaba ile devam etmek, biraz da "varlık içinde yokluk" demekle alakalı. 

14 yorum:

  1. Feghouli bana göre 10 numarada Belhanda'dan daha iyi iş çıkarıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Daha yaratıcı ve oyun aklı yüksek. Belhanda bağlantıda iyi, oyunun 2 tarafındaki katkıda.

      Sil
  2. Eğer 4132 devam edecekse ben olsam önümüzdeki maça sağ iç feg, forvetlerin arkasına da ardayı atardım bi 50 dk falan oynasalar yeter, bu ikisi +Falcao mohamed sahada olunca zaten 45 dk da çözersin maçı sonra gedsonu onyekurusu falan girer, akbaba zaten oynamaz heralde yetersiz bir oyuncu artık kabul edelim sağ içe de her ne kadar biraz yükselişte olsada ben gedsonu da yeterli bulmuyorum en azından toplu oyunda zaaf yaratan bir oyuncu bana göre, şöyle ki ilk kilit pasını Falcao nun ofsaytta olduğu pozisyonda attı mesela kaç hafta oldu oynayalım daha şimdi böyle pas atıyor ,savunma da tamam görevlerini yapıyor pres de yapıyor ama üretkenlik yok maalesef skoru alınca faydalı olur bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum öyle olacağını, presi düşürürsün çünkü. Gedson ve Kılınç bu anlamda iyi. Beklerinin de kademesine giriyorlar. Feghouli'yi öyle geriye getiremezsin.

      Sil
  3. aklı çok efor yok. kalan 10 maçta 800 dakika oynar diyen var mı? yok.
    bir oyuncu oynarsa iş yapar.

    YanıtlaSil
  4. Henry kaçırıyor falandı ama bence geçen seneki gibi de koşuculuğunu kullanamadık, aslında Taylan da çok iyi top atıcı Selçuk İnan vari işleri iyi yapıyor ama feg den başka da ince pas atabilen yok takımda o da 2.yarı da doğru düzgün oynayamadı sakatlıktan, hazır hale gelince yine büyük güç hem onyekuru da kullanmak adına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sene o koşuculuğu 1 maçta kullandık sadece.

      Sil
  5. Feghouli yi ispanya yıllarından bilirim kendini oyuna verirse gerçek bir yıldız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bir tespit değil ama, zaten herkesin bildiği, tanıdığı bir futbolcu :)

      Sil
  6. 3'lü orta sahanın sağ içinde veya 4-1-2-1-2'nin forvet arkası serbest oyuncusu olarak oyun aklı çok kıymetli olur bizim için. Biraz sağlıklı biraz da istekli olması yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O pozisyonda kendini de biraz daha rahat hisseder ve ekonomik kullanır.

      Sil
  7. feghouli fw arkasına akbaba yerine attığın an okulu %100 artacak zaten geçen maçtaki sıkıntı da buydu :) Emre akbaba da pres savunma yapmadığı için o konuda da eksilme olmayacak :) Emre kılınç ve gedsonda feguliye rahatlık verecek tamamdır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle. Akbaba neden tercih edilmiştir sorusuna verdiğim yanıttı o :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir