9 Mart 2021 Salı

Gelin görün ki, oyundan çıkan ilk isim de Babel'di


İlk 11'de Babel tercihini gördüğümde şaşırmış ve sinirlenmiştim. Fizik olarak düşen, kanatta iyi performans gösteremeyen bir isim halini almıştı. Bunda da ısrar etmek nedendi onu sorguladım. Bu maç adına yanıldım tabii, Babel maçın adamlarından biri. Sağ kanatta takımını müthiş sürükledi ve Uğur Çiftçi'ye çok zor anlar yaşattı. Fiziği düştü derken, üstünlüğünü gösteriyordu. Oyun aklı yüksek, rakip ceza sahası içine attığı her top etki oldu.

Gelin görün ki, oyundan çıkan ilk isim de Babel'di. Üstelik Onyekuru sahada kalmaya devam ediyorken. Bir tercih yapmışsın, o tercihinde de isabet sağladın. Babel, sağ kanattan takımı sürüklüyordu. Neden ilk çıkan isim o oldu, oyuncu değişiklikleri ne getirdi sorgulamak lazım. Hatta geriye götürdü diyelim. Oyuncu değiştirmeyiz sorun olur, oyuncu değiştiririz yine sorun olur. Fatih Hoca, hamle konusunda çok büyük sorunlar yaşıyor. 

Bunu da geniş kadro içinde yapıyor olması çok daha vahimi. Ara transferiyle birlikte ciddi hamleler yapıldı ve özellikle orta saha / hücum tarafında alternatifli bir yapı oluşturuldu. 5 de oyuncu değiştirme hakkın var, tüm seyri değiştiriyor olmamız gerekiyor. Kenardan gelen hamlelerle, takım çok daha kötüye gitmemeli. 2-2'nin ardından kadro aynı kalsa ya da sadece Feghouli / Kerem hamlelerini yapıp, Gedson / Onyekuru'yu kenara alsan bu maç 3-2'de kalmaz, 4 5 olurdu.

Babel, ciddi anlamda beklentimin üzerindeydi. Bu katkıyı da eminim ki herkes beklemiyordu. Seni orada taşıdı, sürükledi, baskı kurdu, Uğur Çiftçi'ye zor anlar yaşattı. Fiziğini koyuyor, şut tehdidi var, bozma işte o baskıyı. İçeri çıkardığı her top da tehlike. İlk yarıyı hatırlayın, Onyekuru yine kalenin ağzından kaçırdı. Falcao'yu da besliyordu Babel, diri de bir Falcao vardı. Adamı besleyecek tek kanalı da kesmiş oldun.

5 yorum:

  1. Babel gercekten beni de sasirtan bir peeformans gosterdi cok hareketli ve ozgublvenli oynadi, neden cikti ben hic anlayamadim, hoca plan degistirdi desek o da degil bilmiyorum bilen birisi anlatirsa sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plan değişmedi, oyuncu değiştireyim de biraz daha hareketlilik gelsin derken takımı daha da aşağıya çekti.

      Sil
    2. hocanın formsuz olduğunun kanıtı işte. iyi oynayan adamı çıkardı. halil gibi en ufak ışık vermeyen birini sokacağına babel i oraya atsa daha iyiydi.

      Sil
  2. Ezber değişiklik bence... Hoca maç öncesi böyle karar vermiş maçta da performansına bakmadan değiştirdi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir