13 Mart 2021 Cumartesi

Kayserispor 0-3 Galatasaray, çift forvet gayet işler bir düzen


Çift forvet oynarsın, gayet de işler bu düzen. Türkiye Ligi'nde oynuyoruz, bazen bu unutuluyor. Maç içinde, orta sahayı boşaltıp döndüğün çift forvet ile, ana plan olarak düşündüğün çift forvet arasında fark var. Falcao / Mostafa Mohamed o uyumu sağlayabilecek bir ikili. Çünkü Falcao çok diri döndü. Mostafa Mohamed formsuz olsa da, çift forvet oynayan Falcao'nun etkisi daha da büyür. Adamın en iyi dönemleri de çift forvet içindeydi. Şu an çok doğru kullanılıyor.

Bu düzen yürür, sadece alışkanlık istiyor. Hücumda biraz daha top tutabilmek ve yakın oynamak lazım. Hücumda top tutmakta zorlandık ve bu da biraz Mostafa Mohamed / Emre Akbaba kaynaklı. Mostafa Mohamed maça iyi başlasa da, çabuk söndü ve düştü. Emre Akbaba da maalesef işin akıl tarafında yok, bitiricilik tarafında ise kayıp. Böyle olunca da varlığının anlamı kalmıyor. Feghouli oyuna girdikten sonra değişen çehreyi gördük. Varlık içinde yokluk yaşamak gibi.

Emre Kılınç ve Gedson Fernandes'le, merkezden, dikine çıkışlarla çok etkili olduk. Bekleri de iyi kullandık, Yedlin ve Saracchi etkisi yüksekti. Yine de merkezden istediğimiz üretkenliği sağlayamadık. Bunun da nedeni Emre Akbaba, çok etkisiz. Oraya aklı eklemek gerekecek ki o isim de Feghouli. Kenar ortaları ise özellikle ilk yarıda çok etkiliydi. Falcao'nun golü öyle geldi, başka net imkanlar da var. O ortaları biraz daha sık denemek gerekirken, ısrarla merkezi zorladık.

4-1-3-2 gibi bir kurgu vardı ve bu oyun zaman geçtikçe yükselir. İyi olan taraf ise, b planını da cebe atmak oldu. Onyekuru ve Kerem Aktürkoğlu'nu kenardan getirerek, açılan alanı çok iyi kullandık ve çok daha hızlandık. Feghouli oyuna girdikten sonra da akıl yükseldi ve açık alanda cirit atacak isimleri çok doğru açılarda yakaladık. Onyekuru'nun 2 gol atmasından dolayı mutlu oldum, moral kazanacak. O da bitiriciliğini unutuyordu. Kerem Aktürkoğlu da önemli etki ve akıl. Ceza sahası çevresinde çok yararlı işler yapıyor.

Taylan Antalyalı da iyi oynamadı mesela, özellikle de topu kullanma noktasında. Risk alıyoruz elbette, bekler hücum karakterli ve açık alanda yakalandığımız da olacak. Basit hatalar gelmesin yeter ki, golü oradan yemeyelim. Geriden çıkarken, basit pas hataları ile rakibe imkan verdiğimiz anlar oldu. Rizespor maçına kadar 1 hafta var, sonra da Milli Takım arası. Bu oyun gelişir yani, uyum çok daha yükselir. O ara bize çok iyi gelecek.

20 yorum:

  1. Çift forvet sisteminde Mohammed biraz kayboldu. Orta saha oyuncuları da biraz oyundan düştü ama onun haricinde bir kusurunu göremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybolmadı aslında, kaybolmaması gerekir daha doğrusu.

      Sil
  2. Değişikliklerden sonraki düzen devam etmeli çünkü kenar ortası dışında üretim yoktu o sistemde,beklere yaklaşan olmadı çok gömülerek oynadı herkes, sonuç olarak iyi oynadığımızı hiç düşünmüyorum 4312 de, kayseri oldukça rahat geldi ve set oynayamadık alışık olduğumuz düzen devam eder umarım, mohamed Falcao da değişmeli oynarlar artık, Falcao hesapta yoktu pek fazla baya iyi döndü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kontra imkanı buldular, o riski de alıyoruz. Bu düzen gelişebilir, ben daha iyi buldum.

      Sil
  3. Falcao cok büyük oyuncu, adamin sahada oldugu anda gol atma yüzdemiz iki katina cikiyor ve genelde hep ekstra goller atiyor, kacirsa bile ya direkten dönüyor ya yeniden pozisyon oluyor, böyle devam ederse kalmasindan yanayim.
    Maca gelince Kerem mukemmeldi bu yasta bu özgüven bir Turk futbolcuya göre ortalamanin cok uzerinde yine Gedson, Emre ve Saracchi'yi cok begendim, Yedlin bu sefer savunmada da güven verdi, uzun zaman sonra keyifli bir Galatasaray maci izledim.
    Onyekuru'ya da ayri bir parantez acmak istiyorum eski Onyekuru olsa iki golden birini kacirirdi son vuruslari ve karar vermesi, golden önce Falcao'yu görmesi ve pas vermesi sinif atladiginin kaniti gibiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru sakin kaldığında bitiriyor aslında, iş orada bitiyor gibi.

      Sil
  4. Muhammedin düşmesi büyük ihtimalle çift santrafor ezberi olmamasından dolayı abi oyun alışkanlığı artacaktır :) Tek korkum kayseri güçsüz olduğu mu daha dişli rakiplerle de görmek lazım inşallah bu yolun sonu şampiyonluk olacak 🙏🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışacak o da, zaman lazım. Hızlı başladı, şimdi çabuk söndü gibi duruyor ama ayağa kalkacaktır.

      Sil
  5. muhammed , falcao'nun gölgesinde kaldığını düşündüğü için sönük kaldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum Falcao döndügunden beri modu düstü Muhammed'in yasindan dolayi bu kadar büyük bir isimle oynamanin stresini yasiyor gibi ama gol atinca gececektir, bu olayin sadece performans degil mental boyutu da var, ileride daha büyük liglerde oynayacaksa Falcao ile oynamayi ögrenmeli, Fatih Hoca bizden daha iyi görüp gerekli önlemleri alacaktir.

      Sil
    2. Gölgesinde neden kalsın ki. İkisi farklı rollerde. Falcao ile birlikte oynaması bence iyi bir şey.

      Sil
  6. mohammed'in gazı kaçtı. samatta gibi olmaz umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samatta 29 yasina giriyor kardesim ve kariyerinde düsüse gecmis, Muhammed ise hem cok genc hem de kariyeri yükselen bir oyuncu kesinlikle olmaz alakalari bile yok ki Samatta da kötü oyuncu degil sistemsiz bir takimda oynuyor . Samatta gecen sene bize gelseydi yine is yapardi.

      Sil
  7. Emre Akbaba yerine Feghouli ile başlanabilir. Onyekuru da oyuna sonradan girdiğinde daha etkili oluyor bu net görüldü.

    YanıtlaSil
  8. Milli ara bize iyi gelir demişsin ama şimdiye kadar ne yazık ki pek yaramadı o aralar bize :) Yine de umarım hem takıma hem zemine iyi gelir o ara. Takım bu sisteme çalışır, yönetim de parasını verip zemini değiştirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi yarar, çünkü ortada ritim yok. O arada oyunu ezberleriz iyice.

      Sil
  9. mohammede neden sallamaya başladık onu tam anlamadım. arada benim kaçırdığım 5 maç oynandı ve adam gol mü atamadı, ne oldu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sallama değil bu, eleştiri. Erken eleştiri de iyidir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir