1 Mart 2021 Pazartesi

Onyekuru yalnızlığı


Row-Z Report (@RowzReport) 'un maç haritaları üzerine konuşalım. Pas haritasına bakınca da, Yedlin'in etkisi üzerine tekrar konuşmak gerekir. Arda Turan / Onyekuru, ilk yarının bir bölümünde kanat değiştirse de, Onyekuru solda, Arda Turan sağda oynadı. Onyekuru, Mostafa Mohamed'in de önünde, en ileri uçta görünüyor. Arda Turan da özelliği itibarıyla fazlasıyla merkeze kaydı. Yedlin ise muazzam temposu ve hızı sayesinde sağ kanatta tek başına.

3-5-2 gibi bir formasyon uygularsınız da, kanatta yer alan isimler, oynadıkları kanadı tek başına kullanır. Yedlin de sanki böyle bir kurguda oynar gibi. Özellikle ilk yarıda kaç kez bindirme yaptı sayamadım bile. Arda Turan da Yedlin'i o kanatta iyi kullandı ve alan açtı. Yedlin de o alanı iyi değerlendirip, çok etkili bir futbol oynadı. Luyindama'nın ilk 15 - 20 dakikada pas noktasında kötü oynayıp, sonrasında toparlaması önemli. Toparladığı anlarda, Mostafa Mohamed'e asisti geldi ve Yedlin'i ısrarla gören isimdi.

Etebo, değerli işler yapıyor. İşin mücadele tarafında iyi ve kesici bir 6 numaraya dönüştü. Zemin de futbol adına iyi şeyler işaret etmiyorken, bu tarz ortamların aranan ismi oldu. Oyun kurulumunda basit hareket etse de, genellikle isabetli işler yaptı. Emre Kılınç, sol kanada çok kaymış, Gedson Fernandes merkezde ve Mostafa Mohamed'e çok yakın. Arda Turan'ın merkeze kayması ve Yedlin'in sağ tarafı tek başına idare edebilmesi, Emre Kılınç'a kanada kayma lüksünü veriyor.

Onyekuru yalnızlığı ilginç yalnız. 2. bir forvet gibi hareket ediyor ve rakip ceza sahası içinde fırsatçı bir forvet edasında. Oyun içi katkısı azaldı, savunmaya çok yardımcı değil ve o ilk geldiğindeki, takımı orta sahadan topla çıkarma işlerine pek girmez oldu. Son zamanlarda kötü oynasa da yine de gole çok yakın işte. Pas oyununda da hiç yok maalesef, takımdan kopuk hareket ediyor. Haliyle de sol kanatta herhangi bir organizasyondan söz edemiyoruz.


Gol beklentimiz de düşük. Hücumda istediğimizi yapamadık maalesef. Daha çok baskı ve mücadele kadrosuyla sahadaydık. Organizasyon oluşturmakta da çok zorlandık. 30. dakika sonrası, Mostafa Mohamed biraz daha hareketli oynamaya başlayınca, 15 dakikalık baskı ve 2 gol geldi. İstediğimizi rahat şekilde aldık aslında. Hücumda ne kadar verimsiz olsan da, forvetin çok şey değiştiriyor. Erzurumspor'un gol beklentisini yükselten zamanlar ise 2. yarıda. Geriden oyun kurmaya çalışırken baskı yedik ve hatalar yaptık. Bu da kontra imkanı oluşturdu. Neyse ki Muslera var ve Eruzrumspor'un bitirici kalitesi çok düşüktü.

14 yorum:

  1. Kerem'i ilk 11 başlatıp Onyekuru'yu bir süre yedek tutsak daha iyi olacak sanki. Uzun zamandır maç oynamayıp arka arkaya oynayınca düşüş kaçınılmaz oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem değil de sanki kanatlar Arda ve Feghouli olacak.

      Sil
  2. Ya feg ya da belo sol içe geçmeli Kılınç sağ iç, sebebi ise sol taraftaki yaratıcılık düştü bu da onyekuruyu falan düşürüyor zaten top tekniği değilde skorerliği ile ön plana çıkan bir oyuncu topu kullanmak zorunda kalınca göze batıyor çok, Mariano tipi bir oyun kurucu bekin olsa sıkıntı olmayabilirdi ama işte takımdaki sol bekler de daha çok atletizm ve hız ile ön plana çıkıyor, gomisli şampiyonlukta da benzer sorunlar oluyordu, belo feg mari sağ tarafta acayip üretkendi ama sol taraf Selçuk yuto garry ile üretemiyordun, bu sorunu çözmek basit fegi sol iç yaparsın sıkıntı biter bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olmaz öyle kılınç'ın delici özelliği tamamen gider sağ içte. en basitinden alanya'ya attığı golü asla atamaz.

      Sil
    2. Sol tarafta bir yaraticilik aranmıyor aslında. Sağ iç, sol iç diye de bakmıyorum. Feghouli merkeze geçtiği an bu çözülür ama kanatta Arda ve Feghouli'yi bekliyorum :(

      Sil
    3. Gs set oyununu en ideal şekilde emre sol iç fegh sağ ic Taylan regista şeklinde oynayabilir. Gedson henüz set oyunu için oyun bilgisi ve maç ytecrubesi anlamında yeterli değil, ilave olarak 2 yıl oynamadığım da göz önüne alalım. Bu durumda kanatlarda Arda ve Kerem ya da Arda ve Oğulcan olabilir. Bence hem Onyekuru hem de gedson yedek olarak baslamalilar, onyekurundegerli bir oyuncu ama pas oyunu anlamında etkisiz bir oyuncu, daha çok ikinci forvet gibi. Sol kanatta arda oynamali. Yani oyunda Arda ve Frgh aynı anda olmalı.

      Sil
  3. hızlı girdi çabuk yoruldu. kaç maçtır hiçbir şey oynamıyor. böyle giderse 4 milyon para verilmez der herkes. ve haklı olurlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hızlı başladı, haliyle hızlı düştü. Toparlar diye bakıyorum. Maç eksiği çoktu.

      Sil
  4. Antep maçı da dahil kontra yapamıyoruz,paşa maçı dışında (çünkü o zeminde top oynamak imkansızdı) geri kalan bütün maçlarda kontralardan pozisyon üretmekte zorlanıyoruz bence halbuki 11 e bakınca 1-0 ı daha iyi oynayacak bir 11 görüyoruz ama pratikte maalesef göremiyoruz bunu, onyekuru geldikten sonra hepimiz artık kolay kolay baskı yemeceğimizi, rakip savunma öne çıkınca Henry ile falan cezayı keseriz diye düşünüyorduk ama kullanamadık adamı hiç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kontra olayı biraz da koşan adama o pası atabilmekle alakalı. Atıcı sorunu var diye bakıyorum.

      Sil
  5. Sol kanat sıkıntılı bu son 2 maçtır özellikle. Onun için Sol kanad biraz daha etkinlik artması için bence fegoilinin gelmesi gerek ve onyekurnun biraz dinlenip özel bir antrenman planına girmesi gerek bence. Bu sattın sonra her oyuncgcunun vereceği katkı önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenara alınabilir tabii, bir süre kenardan gelebilir.

      Sil
  6. Feghouli'nin dönüşü kanatlardaki düzeni değiştirecek gibi. Umarım Arda Feghouli oynar kanatlarda. Ya da Kerem Feghouli, Onyekuru oyuna sonradan girip hızı ile fark yaratabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir