18 Mart 2021 Perşembe

Savicevic de, oynayamadığı dönemde değeri anlaşılanlardan


Samsunspor'da Savicevic'in durumunu, Galatasaray'da Belhanda'nın durumuna benzetiyorum. Belhanda da "10 numara" algısıyla yorumlanmış ve futbolunu beğenmeyen, bambaşka beklentilere giren ciddi bir kesim oluşmuştu. Değeri ise daha çok oynamadığı maçlarda ortaya çıkmıştı. Savicevic de biraz böyle. Formasında yazan "10 numara" kaynaklı mı bilmiyorum ama bambaşka beklentilerle yorumlandı. İstatistiğine bakın, 20 maçta sadece 1 golü var ve düşük sayı. Yine de, Savicevic'i tabela üzerinden yorumlamayayız. Değeri de oynamadığı maçlarda ortaya çıktı ve tüm bağlantı çöktü.

Bağlantı oyuncusu çünkü, bu yönde katkı veriyor. Ligin ilk yarısında sallandığı maçların olduğu doğru da, Djedje hamlesi sonrasında oynadığı oyun yükselmişti. Geçen haftalarda Savicevic yoktu, Djedje de düştü mesela. Savicevic oradaki orta saha / hücum bağlantı unsuru. Hatta bir anlamda geriden de top çıkaran isim. Djedje'yi çokça kez topla dikine çıkarken ve hücum desteği verirken görürsünüz. Savicevic arkayı iyi kapatıyordu ve buna güvenerek hücum tarafında özgürce hareket ediyordu. Geçen haftalarda ise her şeyi tek başına yapmaya çalıştı.

Savicevic'i Samsunspor öncesinde çok tanımıyordum. Scout arkadaşlarımdan aldığım yorumları burada paylaştım. Samsunspor'da ilk maçını izledikten sonra ise, pasör 6 bile olabileceğini düşündüm. Çok hareketli ve hızlı bir isim değil, biraz daha Karagümrük'lü Biglia gibi diyeyim. Takımın yapısı kaynaklı, sorumluluk alması gerektiği doğruydu. 2. yarıda gelen transferlerle birlikte ise o yük azaldı, değeri ortaya çıktı. Sakatlığının olduğu dönemde de Samsunspor'un çok zorlandığını gördük. Neyse ki geri döndü, bu çok önemli bir gelişme.

Djedje'nin de ciddi bir sakatlığı yok ve o da oynayabilecek durumda. Bu da ideal hattı yeniden ortaya koyar. Bu ikilinin önünde Gökhan Karadeniz'le birlikte, iyi bir 4-2-3-1 oynamak mümkün. Tomane de dönüyor, takımın da oynadığı oyun tam onun tarzı. Mathias'a hücum organizasyonu oluşturulamadı maalesef, haliyle de forvetteki varlığı anlamsız kalabiliyordu. Şimdi onu sol kanada atmak mümkün, direkt en ileri uçta Tomane oynayabilir. Son 8 hafta kala, tüm taşların yerine oturduğunu düşünüyorum. Eksikler en güzel zamanda geri dönüyor.

4 yorum:

  1. Dejan Savicevic in oğlu mu ki ?

    YanıtlaSil
  2. 1. Lig çok değişken bir yer. Çok fazla performans dalgalanmaları oluyor. Maçların birçoğu da cidden keyifli. Keyifli maçları olan takımlardan birisi de Samsunspor. Başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç maç üst üste kazandığın an, kendini bambaşka bir yerde buluyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir