3 Mart 2021 Çarşamba

Sc transfer 2021 #10; Mehmet Özcan


Bu ismi çok konuştuk. En az 2 yıldır gündeme gelir ve belli bir eşiği atlamasını bekliyoruz. O eşiği atlayamaması biraz da Eskişehirspor'un durumuyla alakalıydı. Her sezon biraz daha küçülüyorlar ve kadro kaliteleri geriye geliyor. Ellerindeki birçok ismi kaybetseler de, Mehmet Özcan bir türlü sıyrılamadı. Haliyle de futbolu yerinde saydı, hatta biraz daha geriledi dahi diyebiliriz. 22 yaşına geldi. Bu transferi daha öncesinde yapmalıydı.

Yine de genç işte. Sezon sonu da sözleşmesi bittiği için transferde adı geçecek. Ocak ayı için Trabzonspor adına konuşuluyordu ama kulüpler arası anlaşma gerçekleşmedi. Eskişehirspor da Mehmet Özcan'ın alacakları karşılığı ayrılmaması adına her seferinde o alacakları ödedi. Bir alt lige düşecekler ama transfer tahtasının açılacağı, yeniden yatırım yapacakları konuşuluyor. Eskişehirspor önemli bir değer, hak ettikleri nokta çok daha yukarısı.

Mehmet Özcan'a gelirsek. Aslında sık sık anlatsak da yine bir şeyler yazalım. 6-8 numara oynayan, pas özelliğiyle ön planda ve oyunun 2 yönünü oynayabilen bir orta saha. Teknik ve pas özelliği kadar, defansif aksiyonu da fena sayılmaz. Ağır bir isim, handikabı burada. Geliştirilebilir tabii, hala yetenek. 2 yıldır yerinde saysa da, biraz da kulübünün konumuyla alakalı bir gelişememe hali oldu. Sözleşmesi biteceği ve genç olduğu için, neden denenmesin diye bakarım.

Futbolundan öte, adı çok biliniyor. Tanımayan da nedense bu ismi ısrarla anar ve transferini ister. O beklenti de futbolcu adına büyük handikap diyelim. Böyle bir transfer olursa, beklenti en az düzeyde tutulmalı ve futbolcunun gelişimi gözlenmeli. Bu tarz bir 6'ya ihtiyaç var mı, o da şüpheli. Aytaç Kara diyoruz o pozisyon adına, alttan Bartuğ Elmaz da yavaştan süre almalı. Taylan Antalyalı da 11'de derken, elde 3 tane yerli 6 numara olacak. Mehmet Özcan'ı 8 numara için ağır buluyorum, ideali 4-3-3'ün pasör 6 numarası.

10 yorum:

  1. Taylan-Aytaç-Bartuğ 6 numarayı götürür bence. Yanı sırf bedava diye bu arkadaşı almak mantıklı gelmiyor. Yapılacak iş en fazla 'al ve kirala' olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denersin, karşı çıkmam. Yine de bu seviyede tutunur mu, umudum pek olmaz.

      Sil
  2. Geçen yaz olsa tereddüt etmeden transfer etmeliyiz derdim ama henüz genç ve işlenebilir bir potansiyeli olsa da, o pozisyon için cidden ağır bir oyuncu, ki 6 numara pozisyonu hiç hata kaldırmayan bir mevki. Elimizde Bartuğ gibi genç bir yetenek varken, hiç riske girmeyip, Aytaç gibi daha tecrübeli bir oyuncu ile Taylan'ı yedeklemek daha mantıklı olur kanaatindeyim. İmkân olsaydı da Berat Özdemir'i transfer edebilseydik keşke diyeceğim ama onunda Trabzonspor'a nasıl transfer edildiği herkesin malumu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımı kaynaklı, maalesef mücadele dozu düşüyor ve o da geriledi.

      Sil
  3. Bu arada bir Necati Ateş nostaljisi sözünüz vardı. Bu gündem yoğunluğunda sizin için vakit bulmak zor olur biliyorum ama ben ricamı tekrar edeyim yine de. Kaleminiz güçlü ve keyifli. Necati Ateş yazınızı sabırla bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O iş Milli Takım arası ya da yaz dönemine kalır gibi. Futbol gündemi çok yoğun :) Geçmişte vardır ama o konuda yazılarım.

      Sil
  4. İhtiyacımız yok. Gereksiz kalabalıktan başka yararı olmaz. Ayrıca iki yıl önce umuttu ancak geçen süreçte yerinde saydı. Bence bir Anadolu kulübüne tayininin çıkmasında yarar var.

    YanıtlaSil
  5. Kararı Fatih Hoca vermeli. Bartuğ'da bir ışık görüyorsa ve şans verecekse Mehmet Özcan'a gerek yok.
    Aytaç Kara da gelecekse çok kalabalık olur orta saha çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben düşünmüyorum pek de deneyelim diye alınabilir de. Şaşırmam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir