2 Mart 2021 Salı

Şu geniş kadro içinde, sol bek tarafının sorun olması ise canımı sıkıyor


Hoca takımı ayırmıyor. Sağlıklı, oynayabilecek durumda olan herkesi kamp kadrosuna dahil etmiş. Sezon sonuna kadar da bu böyle devam edecektir. Şampiyonluk modu açıldı ve bu modda da takımdaşlık olgusu oldukça önemli. Geniş bir kadromuz var, bu elimizi güçlü kılıyor. Şu geniş kadro içinde, sol bek tarafının sorun olması ise canımı sıkıyor. Yeni sezonda, sol bek rotasyonu mutlaka yeniden yapılandırılmalı. 2 transfer birden istiyor.

Her yere birçok alternatif bulurken, sol bek kim oynayacak diye düşünmek kötü. Ömer Bayram'ı eleştiremem, bence kapasitesi dahilinde iyi iş çıkarıyor. Bu seviyede, sol bekte yetmeyeceğini daha önce göstermişti. Sonrasında orta sahaya çekildi ve farkı ortaya çıktı. Şimdi yine sol beke çekmek durumunda kaldık ve fena iş çıkarmıyor. Günü kurtarması dahi kafi. Saracchi ve Emre Taşdemir'i arıyor bu takım. Arasa da, maalesef sık sakatlık yaşıyorlar.

İlk 11 tarafında ise, Feghouli / Arda Turan değişikliğini bekliyorum. Bu Arda Turan kötü oynuyor anlamında değil, aksine çok iyi iş çıkarıyordu. Rotasyon gerekiyor, onu da dinlendirmeliyiz. Takımın da Feghouli'ye çok ihtiyacı var. Onun oyunu yönlendirmesi, katacağı akıl, topla hareketliliği ve işin tabela tarafı değerli. Bu maçla birlikte ilk 11'e dönecektir ve onu beklediğimiz yer olan merkezde değil de, sağ kanatta izleriz gibi.

Etebo / Gedson Fernandes / Emre Kılınç hattının bozulacağını düşünmüyorum. Taylan Antalyalı dinlendirilmeye devam eder ve sanki bu iş Milli Takım arasına kadar da devam edecek gibi. Etebo da bu süreçte iyi maçlar oynuyor. Çok hareketli, baskı kurabilecek bir orta saha hattı. Topla ilişkileri tartışmalı olsa da, Feghouli'nin varlığı bizi o konuda biraz olsun nefeslendirir. Gedson Fernandes'in de vitesi yükseltmesini bekliyorum. Topu biraz daha ön alana taşımaları ve baskıyı orada uygulayıp, top kapmaları gerekecek.

Muslera
Yedlin Luyindama Marcao Ömer
Etebo Gedson Kılınç
Feghouli Mohamed Onyekuru

Beklediğim 11 bu şekilde. Feghouli'nin varlığı hücumu biraz daha üretken kılar. Skoru da erken bulursak, farkı açabilecek bir kadro. Gol bulmakta yine zorlanabiliriz, özellikle de organizasyon tarafında. Duran toplar, kaptığımız toplar ve ön alan baskısı değer kazanıyor. Bu sefer sonuca daha erken gitmeliyiz ve vitesi de tamamen düşürmemeli. Ankaragücü'nü kimse hafife almasın, her maç zor. Hikmet Karaman'ın da bu tarz maçlarda Bielsa'ya bağlama ihtimalini daha önceki yıllarda görmüştük.

6 yorum:

  1. Ozellikle baska takimli yorumcularin Gedson'u karalamaya varan yorumlarini dinledim son gunlerde ki bana gore hic de fena degildi ve ben Gedson'dan senin de bekledigin gibi bir cikis bekliyorum bu hafta, umarim gerceklesir, her mac Mustafa'ya bakamayiz takimin diger parcalarinin da skor katkisi vermesi gerekiyor artik, Onyekuru'dan da gol bekliyorum, mac sonrasi yorumlardayiz yine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı yerden yere vuruluyor ve bunu yapmak için de erken diye düşünüyorum. Maalesef beklemeyi, sabretmeyi sevmiyoruz. Peşin hüküm çok yüksek :)

      Sil
  2. Her maçın önemi var. Hoca modu açtı. Dedigin gibi sol bek insanın canını sıkıyor. Ama hoca elinden geleni yapıyor. Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın

    YanıtlaSil
  3. "Hikmet Karaman'ın da bu tarz maçlarda Bielsa'ya bağlama ihtimalini daha önceki yıllarda görmüştük."
    Ya şu o kadar doğru ki :) Sanki tüm kariyeri bu maçlar üzerine kurulmuş. Neyse biz kendimize baktığımız sürece üstüne koya koya gideriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir