24 Mart 2021 Çarşamba

Türkiye 4-2 Hollanda, iyi ve ses getiren bir başlangıç


İyi ve ses getiren bir başlangıç. Grubun favorisi Hollanda'ya 4 gol atıp, kazanarak başlamak önemli. Şenol Güneş sonrasında, net sonuç alabilen bir takıma dönüşmüştük. Bu tarz zorlu maçları da kazanarak geçebiliyoruz. Çok alternatifli, iyi bir takımız. Hatta "tarihin en iyi Milli Takım jenerasyonu" diyenlere de katılırım. Kadro seçimi esnasında bazı noktaları eleştirsek de, gün sonunda sonuç alınıyor ve çok iyi bir gidişat var. Hele ki bu tarz maçlardaki etkisiyle.

1-0'ı bulana kadar ki süreçte baskı yemiş olsak da, öne geçmemiz bizim adımıza en büyük kırılmaydı. Sonrasında topsuz oyunu ve yerleşimi iyi yapan bir Milli Takım izledik. Hızlı bir isim aradık mesela, Cengiz Ünder ve Abdulkadir Ömür gibi isimlerin yoklukları bu tarz maçlarda handikap oluyor. Bu tarzda bir hücumcu olmayınca da, aslında istediğimiz gibi sonuca gidemedik. Ön alan presini, baskıyı iyi yapıp, mücadele gücümüz oldukça yüksekti. Sonrasında 2-0 ve beklediğimizin ötesinde geçen bir ilk yarıydı.

2. yarının hemen başında Hakan Çalhanoğlu'nun müthiş golüyle 3-0 öne geçince de, maç bitmiş gibi bir havaya büründük. Özellikle de 60. dakika sonrası. Topa biraz daha sahip olup, tempoyu düşürmek gerekiyordu. Topa sahip olma işi becerilemedi ve oyunu orta sahada tutamadık, hiç öne taşıyamadık. Şu güzel, peş peşe 2 gol yenilse de, panik olmayan bir Türkiye vardı. Burak Yılmaz çok büyük bir koz, tek başına takım tadında. Maçı da kazandırdı.

3-0'dan sonra maçın 3-2'ye gelmemesi gerekiyor. Özellikle de iyi savunurken. Onun dışında pek bir sorun yok. Hollanda karşısında 4 gol bulabiliyor olmak artı. Topa sahip olmamız gereken maçlarda görüntü biraz daha değişebilir olsa da, o tarz maçların karakteri farklı olacaktır, değişik tercihler görebiliriz. Kenan Karaman'ı bu tarz maçlarda önemsiyorum mesela, Depay'ın oynadığı kanattaki savunma etkisi o kadar büyük ki. Bu katkıyı Fransa maçlarında da veriyordu. Bazen eleştiriyoruz da, kendisinden yana beklenti "gol" değil ki.

Okay Yokuşlu'nun, Premier Lig'de yakaladığı ivme de artı. İyi bir maç çıkardı ve penaltıyı aldığı pozisyondaki sürpriz ceza sahası koşusu değerli. Ozan Tufan'la birlikte orayı iyi tuttular. Yusuf Yazıcı biraz etkisiz kaldı, onu da rakip kaleden uzaklaştırmak katkısını düşürüyor. Hakan Çalhanoğlu'nu ise bu kadar derinde oynatıp, katkı alabilmek önemliydi. Burak Yılmaz büyük oynuyor tabii, gezerek oynaması o kadar denge bozuyor ki. Hücumda pozisyonlar, yerler çok değişiyor, bu hareketlilik sayesinde. Belki top tutmakta zorlanıyoruz ama sonuca da gidiyoruz.

7 yorum:

  1. taylan 5 tane okay eder. hatta oğulcan da kenan'dan iyi.

    YanıtlaSil
  2. Yusufa en çok kapanan takımlara karşı işimize yarayacak gibi geliyor abi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Yazıcı'dan mı kastın, anlamadım :(

      Sil
  3. Rakip üzerimize gelecekse eğer Şenol Güneş'in çok iyi bir oyunu var. Duran top veya kontradan bir şekilde skora ulaşıyor. Hücum edeceğimiz maçlarda sürpriz puan kayıpları yasamazsak gruptan lider çıkabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla 4 gol de tamamen bireysel üçü uzaktan biri de penaltı zaten ki tim krul da baya bitmiş yani şu uzaktan yediğinin en az ikisini mert günok bile yemez, kontraya da bence çıkamıyoruz tam tersi bir plan göremedim ben kontralarda, rakip biraz akıllı hücum etti 2 tane yedik 5 dk da, Burak olmasa dönmüştü bu maç maalesef, Norveç asıl sınav olacak

      Sil
    2. Bu tarz maçlarda net sonuç alıyor. Daha kolay maçlarda ise bireysel kaliteler ön plana çıkacaktır. Bence iyi bir savunma kimliğimiz var, o yönde alternatifler güçlü. Kimseden çekinmiyorum ben.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir