22 Nisan 2021 Perşembe

Babel ne verdi de, Halil Dervişoğlu'ndan vazgeçildi?


Fotottarena (@fotottarena) iyi ki var. Sayesinde bu müthiş fotoğraflara erişebiliyoruz. Son dakikada gelen goldeki Halil Dervişoğlu isyanı da, belki güne dair en güzel noktaydı. Maçın çehresi değişmedi de, en azından bir kıpırdanma oldu diyelim. Bunu da sağlayan Halil Dervişoğlu'ydu. Babel'i oynatırken ki düşüncen, ön alanda topu tutmak, biraz daha fizik mücadele. Bunu yaparken maalesef Göztepe maçındaki hareketliliğini kaybettin.

Hocanın düşüncesini eleştirdim, yine de maçın gidişine bakayım dedim. O da düşüncesinin yanlış olduğunun imzasını 45. dakikada attı. Tabii ilk değil, sezon boyunca olan bir şey. Haliyle de maç öncesi, "Halil Dervişoğlu değil de Babel oynar" diyenler haklı çıktı. Bunu ben de düşünsem de, herhalde bu sefer olmaz dedim. Oldu işte, Halil Dervişoğlu kesiliyor. Şu tabloda da forma adaletinden söz etmek güç.

İlk fırsatta etikete dönüyoruz. Babel'e döndük direkt, dün de Falcao'ya dönmüştük. Yarın da Onyekuru'ya döneriz. Kerem Aktürkoğlu / Halil Dervişoğlu enerjik ikili işte, Göztepe maçında harika oynadılar. Kerem Aktürkoğlu performansı da Halil Dervişoğlu üzerinden okunabilirdi. Halil Dervişoğlu denklemden çıktı, Kerem Aktürkoğlu da düştü. Al ver yapıyorlardı, ikili oyunları çok iyiydi. Babel'e topu atıyorsun, en az 3 kere dürtüyor. O hücumun hızından bahsedebilir miyiz?

Göztepe maçının diğer tarafı da pas oyunu oynamış olman. Babel'i öne atınca direkt olarak, ona uzun top atma hastalığı ortaya çıkıyor. Trabzonspor yer yer ön alan baskısı yapsa da, öyle hararetli bir baskısı yoktu. Geriden çıkmak sorun değildi yani. Organizasyonun yok, Feghouli kayıp, rakip de açık alan vermiyor. Yine de istediğin zaman rakip ceza sahası içine rahatlıkla geldin ama o topu kullanamadın. Orada tutunabilmen Halil Dervişoğlu sayesindeydi. İlk yarıda Babel'i forvet oynatarak hiçbir şey yapmadın.

12 yorum:

  1. Gedson sakatlandı beklediğim feg merkez oynasın ama kesin akbaba ya da etobo oynar,Halil babel kerem çıkarız merkez akbaba Taylan Kılınç olur merkez de Antalya maçı, feg e ihtiyacın var pas yapamıyorsun oyun kuramıyorsın ilk çıkan o oluyor ya arkadaş bir td bunu niye yapar, en kötü hali bile lazım bu adamın, merkez de can çekişiyoruz top dönmüyor, 3.bölgeye doğru düzgün geçemedik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin muadili yok derken ki kastım bu benim de. Yine de öyle görüntüsü var ki, tutamıyorsun sahada.

      Sil
  2. Ileride top tutmak nedir abi? İleride top tutan adama neden ihtiyacın var? Böyle ouuncular futbolun daha yavaş oynandığı zamanlarda kaldı. İleride top tutsun adamı yok artık İleride hızlı olsun topu da hızlı kullansın kendi de hızlı olsun ki geriden gelenlere oyun alanı açsın... orta sahandaki adamlarında hızlı olmak zorunda ki oyunun hızlı olsun. Günümüz futbolunun en önemli özelliği hızlı olmak. Hücumda da savunmada da. O yüzden efektif koşu mesafeleri istatiskleri onemli hale geldi. Hocanın ileride top tutan forvet isteği bile modern futboldan ne kadar uzak olduğunun göstergesi. Orta sahan yavaş forvetin top tutup birilerine pozisyon almasını sağlayana kadar rakip defans gelip yerleşiyor yada müdahale ediyor zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önde top tutmak önemli bir şey. Halil Dervişoğlu da bunu iyi yapıyor, en önemli özelliklerinden hatta. Hızlı olurken de bunu yapabilirsin.

      Sil
  3. Ayrıca birşey söylemek istiyorum. Luyindama bu sene sayamadım kaç sefer bireysel hata ile gol yedirdi. Defans oyuncusunun en temel bilgilerinden, top ceza yayına uzaklastirilmaz. Kenara vurabileceği kafayı bomboş bekleyen adamın üstüne vurdu. Konya deplasmanında mesela 3 tane yapılmazı üst üste yapıp penaltıya neden olmuştu, havadan düşen topun yere inmesine izin verdi, sonra dibinde rakip varken kontrol etmeye çalıştı, sonra da arkası dönük rakibe (ki stoper bu karşısındaki) top kaleden uzaklaşırken müdahale edip penaltı yaptırdı. Fundamental eksiklik bu resmen. Rize maçı keza durup duruken yine gol yedirdi. Bunlar aklıma gelenler.
    Hoca da uyarmıyor herhalde, ilk geldiğinden daha kötü bu konuda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık sonrası o kadar dağınık döndü ki, aradan 1 sezon geçecek hala kendine gelemedi.

      Sil
    2. Çok normal değil mi bu. Takımda herkes geriye gidiyor resmen. Sakatlıktan dönen oyuncuyu hazırlamanın belli bir takım evreleri var ve motivasyon bunların en önemlisi. Bu adam bir anda futbolu unutmadı ya. 9 milyon euro bonservis verilmiş Belçika da yılın stoperi seçilmiş bir adamdan bahsediyoruz. Sakatlık sonrası hem fiziksel hem de psikolojik olarak dönemiyor olmasının nedenleri üzerinde durmak lazım. Oyuncular lyundama özelinde ama takım genelinde hazirlanamiyor maalesef. Maç içinde bile bunu görmek mümkün. Özellikle geriye düşülen maçlarda bir anda panik başlıyor. Kimse ne yaptığını bilmez hale geliyor sahada. Fiziksel sorunları zaten var takımın. Güçlü degiller ve psikolojik olarakta güçlü degiller. Öncelikle bunu düzeltmek gerekiyor. Ne yazık ki moralsiz bir fatih terim in yapabileceği bir şey değil bu.

      Sil
    3. Bu kadarı normal değil maalesef. İş tabii daha çok teknik heyete bakıyor da, Luyindama ne denli profesyonel tartışılır.

      Sil
  4. Her gelen oyuncu surekli geriliyorsa sorun oyuncudan çok teknik ekiptedir. Hem fiziksel hem de mental olarak hazirlanamadigini gösterir.

    YanıtlaSil
  5. Halil ne düşünmüştür bu maç ilk onbir oynamadığında ya da Halil'i izleyen başka genç oyuncuların Galatasaray'a bakışı ne olmuştur bunlar çok daha önemli. Şunu da iddia ediyorum ki Kerem geçen hafta hat trick yapmamış olsa o bile oynatılmazdi dünkü maçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum da umarım bonservisini alma sürecini etkilemez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir