20 Nisan 2021 Salı

Başlı başına bir başarı hikayesi değil mi?


Kerem Aktürkoğlu adına birçok iyi istatistik var. Bu sezon Galatasaray formasıyla bir Süper Lig maçında, 2 gol atan ilk yerli futbolcu. Aralık 2016 yılından sonra ise, Galatasaray formasıyla 3 gol atmayı başaran ilk yerli. OptaCan istatistikleri bu anlamda hayat veriyor, üzerine konuşmamızı sağlıyor. Kerem Aktürkoğlu'dan önce, bir maçta 3 gol atan futbolcumuz da Yasin Öztekin'di. O da gole çok yakın futbolcuydu ve doğru rakibi bulunca da maç içinde 2-3 golü rahatlıkla bulabiliyordu.

Kerem Aktürkoğlu bambaşka bir seviye. Son dönemde pek de şahit olmadığımız bir potansiyel. Bu transferi kim düşündü, nasıl gerçekleşti bilmiyorum da, gelecek adına büyük bir kazanım yapmamızı sağladı. Abartmıyorum, Cengiz Ünder kumaşı var. Hatta onun sakatlanmayan hali diyelim. Cengiz Ünder'in yaşadığı sık sakatlıklar, artık istikrar sorunu yaşamasına sebep. Kerem Aktürkoğlu bu seviyede biraz geç başlasa da, erken büyüdü.

22 yaşında, elbette genç de, muadilleri 17 - 18 yaşında sahne aldı. O ise bu yaşına kadar alt liglerdeydi. Başakşehir geçmişi olsa da, hiç şans bulamamış. O da alt lig demeyerek, futboluna odaklandı. Erzincanspor'da oynuyordu geçen sezon, 3. Lig'deydi. 3. Lig'den Süper Lig'e geliyorsunuz ve kısa zaman içinde Galatasaray gibi bir takımda kendinizi kanıtlıyorsunuz. Başlı başına bir başarı hikayesi değil mi?

Kerem Aktürkoğlu'nun 22 maçta 6 gol 2 asisti var. Süper Lig'de bulduğu toplam süre 398 dakika ve 66 dakikada 1 gol katkısı veriyor. Ne demiştik, 90. dakikada pozisyona girmesiyle, 20. dakikada pozisyona girmesi aynı şey değil. 90. dakikada ayaklar bugün titrer, yarın o an da gol gelir. Biz kendisini "kurtarıcı" rolünde görüyorduk ama futbolcuyu kazanmanın yolu direkt olarak kullanmak. Yarın kurtarıcı da olur, yavaş yavaş büyümeye devam edecek. O an pozisyona giriyor olması, sorumluluğu dahi pozitif noktaydı. Bazen bu atlanıyor ve genç futbolcuya yükleniliyor. Ben de bunu anlamıyorum.

6 yorum:

  1. ozan gibi en üst seviyelere çıkacak bence.

    YanıtlaSil
  2. Kalan sürede kendisinde ısrar edersek milli takımın geniş kadrosuna bile çağırilabilir.

    YanıtlaSil
  3. Hocayı saygıda kusur etmemek kaydıyla ben de eleştiriyorum da sırf Kerem transferinde ısrarcı olmuşsa bu bile benim gözümde çok hata affettirir. Tabii scout ekibimizin de parmağı vardır diye tahmin ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, şu dönem dahi birçok başarılı nokta var. Bunlar inkar edilemez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir