7 Nisan 2021 Çarşamba

Belhanda gitti, sıra Emre Akbaba'nın mı?


Saha içi konusunu ben de herkes gibi eleştiriyorum. Kendisinden beklediğimiz futbolun maalesef çok gerisinde. Ciddi de bir ücreti var, haliyle de bu konu gündem oluyor. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve belli ki hoca onun takımda kalmasını istiyor. Sözleşme pazarlığı konusunu bilmiyorum. Tek söyleyeceğim, mümkün olan en düşük ücrete takımda kalacaksa kalması gerektiği. Takımdan ayrılması da rahatsız etmez yoksa. Emre Akbaba oturacağına, Atalay Babacan otursun derim.

Yine de eleştireceğim bir konu olacak. Galatasaray medyası maalesef bazı futbolcuları günah keçisi ilan etmeyi seviyor. Bu uğurda da yanlış haberler yapılabiliyor. Emre Akbaba'nın da imza ücreti olarak 500 bin avro istediği yazılmış mesela. O da bu haberi yalanladı. Düşününce de böyle bir talep mantığıma oturmuyor. Belhanda gitti, sıra Emre Akbaba'nın mı? Yeni sözleşme üzerinden mi kendisine "mobbing" uygulanacak.

Emre Akbaba da buna yanıt verdi ve son derece haklı. Öyle ya da böyle, bu adam 2 kez ayağını kırdı. Hatta 2. kez kırdığındaki pozisyonu hatırlayın, olmaması gereken bir yerde, takımının gol yemesini engellemek adına. Mücadele etmiyor, savaşmıyor, istemiyor diyemezsiniz. Sakatlıklar ister istemez geri attı ve şu an beklediğimiz seviyenin uzağında. Saha içini eleştirmek ayrı, adamı kötü göstermek apayrı. Kimse dönüp de Emre Akbaba'ya bir şey demez, haberin içeriğini anlayan anladı zaten.

14 yorum:

  1. Haber doğru değil belki ama teklif edilen parayı beğenmediği söyleniyor, performans vermeyen bir oyuncunun arda ne alıyorsa en fazla onu alması gerek, şu yaşta arda 400 kağıda akbaba nın 2 sene de veremediği katkıyı verdi onun üzerinde bir para alamaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru olabilir ama yine de yalan haberlerle algı yapmanın ne anlamı var :)

      Sil
  2. Futbolcu getirip göndermeye bayılıyoruz camia olarak süreklilikten çok uzağız. Muslera hariç bayrak oyuncumuz bile yok bir tane daha

    YanıtlaSil
  3. (nurika) Ben mücadele etmiyor savaşmiyor derim açıkçası, geleli beri futbolunu hiçbir şekilde geliştiremedi, tabela yapma özelliğinin yanına hiçbir şey eklemedi o da tek başına futbolda yeterli değil, ki onu da yapamıyor. Kaç oyuncu FT'nin elinde evrildi yeni mevki ve özellikler kazandı insan hiçbir şey mi öğrenmez? Sakatlıklar sebebiyleyse tadında bıraksın herkes 35 yaşına kadar oynayacak değil. Acıyorum aldığı dakikaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etmiyor diyemem, Rize deplasmanında bacağı kırdığı anı aklıma getiririm. Olmaması gereken yerde, gol yedirmemek uğruna kendini feda etti resmen. Yine de geri dönüş yok işte, her geçen zaman aşağı geliyor.

      Sil
  4. Kalmamalı görüşüne katlıyorum. Anca performansa bağlı max 500-600 ödenmeli. Burada tanıdık bir yol izleniyor; itibarsızlaştırma. Oktay Mahmuti, Ergin Ataman, Sneijder, Burak Yılmaz'da izlediğimiz film. İyi de Emre bu kalibrede isim değil. Bu hamlenin hedefi farklı olmalı. Emre paravan ama amaç ne ve tuşa basanlar kim? Onu da öğreniriz.

    YanıtlaSil
  5. Akbaba sakatlanmasa dahi bizde başarılı olamazdı, hoca 433'ten vazgeçmiyor ve Akbaba'nın bu sistemde yeri yok. Nitekim kendisi sadece Falcao'nun arkasında tamamlayıcı olarak katkı verebildi ve Onyekuru'nun gelişi sistemi yeniden değiştirince yine yer bulamadı.
    Şu konuda haklısınız, koşmuyor, mücadele etmiyor demek hatalı. İnanıyorum ki kendisi de buraya büyük hayallerle gelmişti ama özellikle ikinci sakatlıkla psikolojik olarak iyice dibe vurdu. Uygun bir maaşla ikinci bir şansı hak eder mi? 4231 ya da 442ye dönülecekse belki. Diğer türlü en fazla 2-3 seneye futbolu bırakır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olurdu, oluyordu da. İlk transfer olduğu dönemi hatırla, müthiş başlamıştı ve atılan her golde mutlaka vardı.

      Sil
  6. Asla kalmamalı hem Galatasaray için hem de Emre Akbaba için en iyisi gidip oynasın eskisine dönsün

    YanıtlaSil
  7. süper lig klasiği 4231 oynamazsak akbaba asla işe yaramaz.
    yine de makul bir teklif yapalım. kalırsa kalır giderse gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk geldiği dönem yapardı da, şu dönem bence de yapamaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir