27 Nisan 2021 Salı

Bu tarz garanti hareketlere hayır denilmez


Haberlerin doğruluk kaynağını bilmiyorum da, medyada pozitif şeyler yazılıyor. Benfica'nın Gedson Fernandes'i 1 yıllığına daha kiralamayı kabul edeceği ama sezon sonu için 10 milyon avro'luk satın alma opsiyonu ekletmek istediği gibi. Onyekuru için 4.3 milyon avro'luk opsiyonu konuşurken, ülkemiz adına büyük paralar olduğunu söylemiştim. 10 milyon avro daha büyük tabii de, paranın geri dönüş ihtimalinin olacak olması bu transferi makul kılıyor.

Ciddi potansiyel çünkü. Fatih Hoca'nın elinde de yeniden kendini bulmaya başladı ve potansiyelini yansıtıyor. Son haftalarda takımı taşıyan isim. Kiralık bir futbolcu olsa da, ciddi aidiyeti var, savaşıyor, mücadelesinden asla ödün vermiyor. Oyunun 2 yönü adına çok ciddi bir katkısı var. Parayla alamazsın denir ya, gerçekten de öyle. Transferi adına imkan oluşturmuşken, şartları zorlamak kaçınılmaz. Böyle bir ismi gerçekten de alamazsın.

Gedson Fernandes, artık ayağa kalktı. Burada devam etmesi halinde, gelişimi devam edecektir. Kamp dönemini görmüş, zaten oynayan böyle bir potansiyelin önünde durmak zor. İyi bir sezon daha geçirir ve o 10 milyon avro'nun çok üzerine çıkar. 10 milyon avro'ya opsiyonunu kullanırsın, sonrasında 25 milyon avro'ya da satarsın. Teklif sana gelecek çünkü, opsiyon hakkı sende. Sorloth'un Leipzig'e gidişini düşünün, benzer hareketler. Trabzonspor, elindeki kiralık futbolcudan çok ciddi bir bonservis kazandı.

Bu tarz garanti hareketlere hayır denilmez. Halil Dervişoğlu'nu da böyle görüyorum mesela, onun da bonservisini almak lazım. Mostafa Mohamed'in opsiyonu zaten kullanılacaktır, onunla alakalı herkesin yorumu aynı. Onyekuru ise kafamda biraz daha soru işareti. Galatasaray, hatta Fatih Terim'in elinden çıkınca tutunamıyor olması beni düşündürüyor. Yine de genç ve potansiyel tabii, imkan varsa onu da alırsın.

4 yorum:

  1. Onyekuru'da alınmalı ama öncelikli değil.

    YanıtlaSil
  2. Sene sonuna kadar böyle devam ederse o para on milyonda kalmaz bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalmaz tabii. Yeni sezonu var bir de o işin :) ben bunu 1 yıl daha kira + opsiyon için yazıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir