29 Nisan 2021 Perşembe

Fatih Hoca da, Emre Akbaba'yı tanımlamakta zorlanıyor


Fatih Hoca da, Emre Akbaba'yı tanımlamakta zorlanıyor. Kazanmamız lazım derken, değişik bir futbolcu diye de ekliyor. Gerçekten de öyle. İlk 11 adına oldurmak zor. Nereye yazacaksın ki, birçok pozisyonda denedin. Kanatlara attın, 8 numaraya çektin. O dönüşümü maalesef sağlayamadı. Geçen sezon ise ligin 2. yarısına fırtına gibi girdiği bir dönem var. 4-2-3-1 oynadık ilk kez, Falcao'nun arkasında da ciddi bir gol etkisi vardı.

Aslında Galatasaray'a transfer olduğu ilk dönemde de bu etkisi oldu. Sağa biraz daha yakın başlasa da, atılan tüm goller onun üzerinden dönüyordu. Sonra sakatlık geldi, devamında bir daha geldi derken futbolu çok geri attı. Bir şekilde dönmeyi başarsa da, bu sefer de kendisini olduramıyoruz. Şu an tek bir rolü var. 2. yarıda gol ararken oyuna girmesi. Planla gol aramıyoruz zaten, kaos içindeyiz. O da kaos içinde "gol kokusunu" alıyor.

Attığı son 2 gol birbirinin benzeri. Ceza sahası içinde fırsatçılığını konuşturdu. Kaos içinde bunu yapar. Pas yapıp, organizasyon dahilinde atak denediğinde ise kaybolur. Topla ilişkisi iyi değil maalesef. Tek yol, ceza sahası içi ya da çevresinde gol araması. Orada dahi bitiriciliği oldukça düştü, eskisi gibi değil. Fırsatçılığı yerinde dursa da, bitiriciliğini arıyor. Yoksa o da Onyekuru misali, en kötü gününde dahi net pozisyona girebilen futbolculardan.

Sözleşmesi biterken, fikrim net. Alacağı maksimum bir tutar var ve o da benim nazarımda olabildiğince düşük. Şu an aldığı yıllık ücret anlamsız seviyelerde ve buna yakın bir rakama imza atması imkansız olmalı. Çünkü bu şekilde kullanacaksın, kaos içinde gol aradığın anlarda sahaya atacaksın ve gol arayacak. İlk 11'e yazıp katkı almak güç. Skoru korumaya çalışırken dahi hamle olmaz, ancak gol ararken.

9 yorum:

  1. Arda kadar para alırsa kalabilir ancak ki ben her türlü istemiyorum, hiçbir işe yaramıyor oyuna girdi topla ne yaptı mesela hiçbir şey,bu arada emre akbaba kazanacam diye elindekileri kaybettin hoca hala ne anlatıyon sen ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi yarar. Kenardan getirirsin böyle, kaos icinde gol arar :)

      Sil
  2. Ozornwafor tweetinden ötürü tebrik ederim. terim i sevsek de bu tip eleştiriler olmalı. bahaneler yetti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o tip elestirileri hep yapıyorum da, üslubu kaydırıp, hakarete yakın, geçmişi tamamen silen şeyler yazmadığım için sanki elestirmiyor musum gibi görünüyor. Oysa yanlış :(

      Sil
  3. Emre Akbaba takımı kendine göre düzenlemeniz gereken bir oyuncu. Ya 4-4-1-1 oynayıp hücumcu kanatlardan feragat edeceksiniz ya da 4-2-3-1 oynayıp orta ikiliyi defansif isimlerden seçeceksiniz. Siz takım olarak bunları yaparken Emre'nin de size Alex veya Hagi etkisi göstermesi gerek tabii. Bu da zor bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emre 4231 için doğmuş. bence faydalı da. bi şekilde golü kokluyor. ama hocamız o sisteme takık. o yüzden durum ortada.

      Sil
    2. 4-2-3-1 konusu takıntı değil bence. Sevmeyebilir o düzeni, herkes her düzeni oynatacak diye kaide yok.

      Sil
    3. O sistemde oynasak bile her şeyi Emre'ye göre ayarlayacak kadar katkı verebilecek mi Emre bence asıl mesele bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir