22 Nisan 2021 Perşembe

Feghouli'nin muadili yok, sahada olmalı diyordum da, bu şekilde değil


Feghouli'nin muadili yok, sahada olmalı diyordum da, bu şekilde değil. Gerçi nereden tutsak elimizde kalıyor. Orta sahayı bozmayalım desem bir sıkıntı, Feghouli'yi kesmemeli desem bir sıkıntı. Son maçta orta sahayı beğendik, bu 3'lü asla bozulmamalı dedik. Trabzonspor karşısında ise o 3'lü üretemedi işte. Alan bulamayınca sorun, çünkü çok pasör isimler değil. Emre Kılınç ve Gedson Fernandes, topla dikine çıkmayı seviyor. İşin "yaratıcılık" tarafı başka. 

Haliyle de orta sahada bu profilde bir isim olmalı mı diye düşünüyoruz. Emre Akbaba'yı beğenmeyiz de, Trabzonspor karşısında biraz olsun hareketlenmemizi sağlayan isimlerdendi. Gedson Fernandes yerine girdi ve rakip ceza sahasına biraz daha yakın oynadı. Orada olması da seni hücumda +1 kıldı. Gedson Fernandes ve Emre Kılınç çok fazla orta saha çizgisinde kalabiliyor, eksik kalıyorsun hücumda. 

Feghouli'nin de temposu iyice dip yaptı. O tempo ile kanatta olmadı. Arkasında Şener Özbayraklı varken de hiç olmadı. Şener Özbayraklı, fena bir maç çıkarmadı bu arada. Bunu da savunma performansı üzerinden yazıyorum. Nwakaeme karşısında iyi durdu. Hücumda ise sana bir şey vermiyor, zaten beklentim yoktu. Bir şey verememesi de, Feghouli'yi düşüren etmenlerden. Yine de, Feghouli'nin temposu sağ tarafı kaldırmayacak halde.

Orta sahanın merkezinde oynaması tek çare diyeceğim, bu sefer de savunma sorunu ortaya çıkacak. Gerçi ligin ilk yarısındaki o iyi dönemde, Taylan Antalyalı / Feghouli / Emre Kılınç hattı vardı. Tabii bu Feghouli, o Feghouli de değil. Neresinden bakarsak bakalım sorun yani. Onu oynatmasak, yine pasör bir isim arayacağız ve muadili yok. Oğulcan Çağlayan'ı yazarsın, o orta saha yine üretemez. Sadece mücadeleyle de kazanmak zor. Yine bireysel yeteneklere bakacaksın. Neyse ki bu süreçte Halil Dervişoğlu ve Kerem Aktürkoğlu gibi isimler kazanıldı.

18 yorum:

  1. Feg temposu kötü değil göztepe maçında gayet iyi durumdaydı, ts maçında takımca kötüydük o da ayak uydurdu takıma, gözü kapalı oynar hala en bitik hali bile lazım feghoulinin, akbaba hareketli oynıyor her zaman zaten de tek yaptığı iş o hareket başka bir halt yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temposu maalesef kötü. Goztepe maçı iyi yaptığı işler olsa da, fark yaratmadı. Muadili yok, orası kötü.

      Sil
  2. (M.T.A)
    Feghouli,Babel,Luyindama,Saracchi,Falcao,Linnes,Emre Taşdemir,Valentine Ozornwafor,Fatih,Şener,Etebo,Donk,Omar,Yedlin ve de başka takımlardaki kiralık tüm oyuncularımız GİTMELİ,GÖNDERİLMELİ,SÖZLEŞMELERİ YENİLENMEMELİ,ALACAKLARINA KARŞILIK BONSERVİSLERİ BIRAKILMALI VEYAHUT SATILMALILAR.Başarıya aç,mücadeleci,hırslı,paragöz olmayan,sakatlık geçmişi olmayan,alemci olmayan,büyük takımda oynamayı hak eden ve bu stresi kaldırabilecek,yavaş oynamayan,oyun aklı olan,pas yüzdesi yüksek,koşan,ısıran,pres yapan,ceza sahası dışından gollük şut atabilen,kendini geliştirmeye meyilli,28 yaşını aşmamış futbolcular aranmalı,bulunmalı,scoutlanmalı,bonservisi alınmalı,bonservissiz olanları araştırılıp kadroya dahil edilmeli yada KENDİ altyapımızdan çıkarılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün takımı sattın, o kadar da değil :)

      Sil
  3. Bu adam milli takımında takır takır top oynuyor. Daha bir kaç hafta önce gördük. Burada oynamıyorsa sorun oyuncuda ziyade takımın genelinin ruh hali ile alakalıdır bence. Çünkü sadece feghouli değil kimse doğru düzgün top oynamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da var ama oynayan da oynuyor. Bir istek, çaba olabiliyor.

      Sil
  4. 1 sene daha çekeceğiz bu adamı ne yazık ki. hayatta gitmez. umarım falcao gider de maaş yükümüz biraz azalır.

    bu arada gayet iyi durumdayken falcao'dan yine faydalanamadık. belki de maçı alırdı. harbiden kısmet değilmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli olmaz o. 1 yılı kalacak çünkü, daha garanti bir sozlesmeye gitmek isteyebilir.

      Sil
  5. hala savunan arkadaşlar var. ya bu adamın galatasaray'a verecek bir şeyi kalmamıştır. sahada yürümeye mecali olmayan adamı kaç aydır bekliyoruz. takımın en fazla kazananı falcao'dan sonra attığı gol sayısı koca sezonda 2 yaptığı asist ise 4.

    sabah akşam sövülen emre akbaba 3 gol 3 asist yapmış. diyecek pek bir şey yok bunun üstüne.

    YanıtlaSil
  6. Gedson'un sakatlığı ne durumda bilmiyorum ama Feghouli orta sahaya geçerse ileride Oğulcan-Halil-Kerem oynayabilir. Oğulcan ilerideki mücadelesi ile Feghouli'nin orta sahanın defansif yönde oluşturacağı zaafları kapatabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi değil, kramp girmiş maçta. Doğal o tempoda.

      Sil
  7. şu 3'lü merkez taktiğini hiç sevmiyorum. en azindan bizim oynayabileceğimiz oyun filan olamaz. ne sağ iç ne sol iç ileriye yeterince destek vermiyor, yaratıcı oyuncular değiller. e orta sahalar yaratamazsa kim yaratacak o aksiyonlari ? muslera mi ? hocanin bu 3'lü merkez sarmalı nerden geldi anlamadim. sanki biz barcelona filanız. ortadakiler ne hücumda varlar ne defansta. bence ortada 2'li ve önlerinde bir oyuncunun 10 numara mevkiisinde forvete yakin oynamasi çok daha iyi bizim gibi takimlar için. çok beğenmesem de akbaba'yi oraya yazabiliriz ve daha iyi iş çıkartabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seviyorum da, doğru rolleri bulduğumuzda kıymetli. Şu an o rolleri bulmaktan çok uzağız.

      Sil
  8. Fegholi takımda en iyi ayağa ve akıla sahip oyuncudur. Geldiği yaş aralığı ve oynadığı futbol aslında çok iyi bir transfer olduğunu düşündürüyor. Şampiyonluklar da direkt etki etmiştir. Eğer sürekliliği hep iyi andığımız zamanlarda ki gibi olsaydı takımın efsaneleri arasında yerini alırdı ama maalesef herkeste olduğu gibi bu oyuncuda da düşüş devam ediyor yine de kendisini oynatmalıyız, güvenmeliyiz bence alternatifi yok nerede ne yapacağı belli olmaz. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürüyecek hali yok ama. + sezon bitti, o nasıl olacak :)

      Sil
  9. Arda ligin ikinci yarısında niye kesik yedi onu da anlamadım. ya hiç oynatilmiyor ya da 5-10 dk anca. ts maçında da gördük. top tutuyor, saklıyor, oyuna akıl ve teknik katıyor, beki saracchi'yi de yine çok iyi kullandı. bu takimda yürüyerek de olsa oynamasi gereken isim o, feghouli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düştü çünkü temposu, yoruldu. Doğal, 1,5 yıldır oynamıyor ve çok çılgın bir temponun içine girdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir