19 Nisan 2021 Pazartesi

Form yükseldikçe, kalite de net şekilde ortaya çıktı


Gedson Fernandes üzerine biraz daha konuşmak lazım. Form yükseldikçe, kalite de net şekilde ortaya çıktı. "Gedson Fernandes'in ne özelliği var anlamıyorum" diyenler vardı. Sanırım cevapları almışlardır. Bu adam niye o abuk opsiyona Tottenham'a kiralandı, neden Benfica'da el üstünde tutuluyordu konusuna yanıtlar veriliyor. İşin sadece tek bir kötü tarafı var, bu adamı sezon sonunda takımda nasıl tutacağımız. Kiralamaların kötü tarafı da bu.


Haritada da, Gedson Fernandes'in, hatta 3 orta sahanın da ne denli etkili olduğunu görebilirsiniz. Sağ kanatta, Şener Özbayraklı / Feghouli tarafı savunma tarafında zaaf verebilirdi. Bu 11'in belki de tek eksik noktasıydı. Gedson Fernandes o kanada da çok yardımcı oldu. Sadece sağa da odaklı değil bu arada, sağ iç orta saha oynaması bir şey değiştirmiyor. Rakip yarı sahanın bütününde ayak basmadık yer bırakmadı ve pas konusunda da oldukça başarılıydı.

Taylan Antalyalı'nın da geri dönüşü değerli. O da orta sahayı süpüren isimdi. Yine neredeyse başarısız işi yok ve varlığı takımın olmazsa olmazlarından. Geriden oyun kurma konusunda önemi büyük. Etebo oynadığında sorun yaşanıyor, geriden iyi çıkamıyoruz. Pres ve enerji tarafı tamam da, şartlar iyileşince Etebo etkisi düşüyor. Galatasaray'ın topla oynaması, pas yapması gerektiği anların olmazsa olmazı Taylan Antalyalı.

Emre Kılınç da sol iç orta sahada bana göre görevini yaptı. O biraz daha pas oyunundan çok, topsuz oyundaki etkisiyle ön planda. Topla çıkışları bir yana, savunma arkasına sarkma konusunda da oldukça iyi bir orta saha. Orta sahanın sol tarafını iyi kapattı, çok çalışkandı. Kullanamadığı kornerlere odaklanılsa da, saha içi katkısı gölgelenmemeli. Orta sahanın sol içinde o oynamalı, elde daha iyi bir alternatif yok.

12 yorum:

  1. Korneri kim iyi kullanıyor Galatasarayda da Emre Kılınç eleştiriliyor anlamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O iş biraz da organizasyon meselesi. Yeterince çalışılıyor mu hiç emin değilim.

      Sil
  2. bir maçta duran toptan gol bulduğumuzda hoca çalışmalarımızın meyvelerini alıyoruz demişti. Ama orda kaldı. Çalışılsa bu kadar başarısız olmazdık diye düşünüyorum. Tehdit sıfır bu anlamda.

    YanıtlaSil
  3. Sene başından bu yana nadir ideal üçlüyü bulduğumuz dönemlerden birisi bu. Umarım bi sakatlık filan olmaz da devam ederiz bu düzende. Bir de Fatih Hoca'nın Emre Akbaba sevdası depreşmez birden umarım.

    YanıtlaSil
  4. Avrupa süper ligi için de bir yazı bekliyoruz senden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk etapta sıcak baktım, orada olmalıyız dedim de, son açıklamalardan sonra da soğudum. Ölü doğdu gibi o proje.

      Sil
    2. Bizim olmamız imkansız nerdeyse 300 milyon doları bize koklatmaz ki o kulüpler.

      Sil
    3. Proje gerceklesmeyecegi için çok büyük bir sorun kalmadı :)

      Sil
    4. Bu is biraz da blöf yapmak gibi aba altindan sopa gosterme oldu büyûk kulupler bir uyari verdi Uefa'ya.
      Bence teklif geldigi anda en az TFF yayin geliri kadar para verilirse kesin gidilmeli zaten adil olmayan bir duzende oynuyorsun ki para isi kesin yuksek olacaktir ve halen en saygin ve bilinen en cok Sampiyon olan Turk takimi Galatasaray ve bir tek bizim adimiz dillendirildi Turkiye'den.
      Umarim bu en azindan TFF'ye bir uyari olur cunku bariz sekilde hakemler ve tahkim kurullariyla hakki yenen bir Galatasaray var ve Galatasaraysiz bir Super Lig'in degeri yari yariya duser.

      Sil
    5. Bilmiyorum o kısmı da, eğer UEFA bu kulüplere ceza veremez ise, bu kulüpler tefe koymaya devam eder. Şu an rüzgar ve destek arkalarında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir