9 Nisan 2021 Cuma

Forveti Falcao, sol kanadı Babel olur


Fatih Hoca'nın antrenmanlarda da ipleri tamamen eline aldığı söyleniyor. Biraz daha yardımcıları üzerinden dönerken o süreç, şu an tüm ipler hocadaymış gibi bir bilgi var. İdmanların da ne denli sert geçtiğini Babel dile getiriyordu. Bize servis edilen fotoğraflarda da hocanın hırslı olduğunu görüyoruz. Bunun ne denli sahaya yansıması olacak göreceğiz. Şampiyon olur muyuz tarafı zor da, artık reaksiyon göstermek ve kalan haftaları güçlü şekilde devam ettirmek gerekiyor.

Karagümrük maçı da ilk ayak diyelim. Sadece kazanmanın değil, güçlü bir futbolun da önemi çok büyük. Mesaj maçı deriz ya, yeni bir seri yakalamanın yolu da o güçlü oyundan geçiyor. O oyunu oynayabilecek malzeme elimizde mevcut. Kadro konusunda hiçbir şüphem yok ve zaten çoğu eksik geri dönmüş durumda. Bir tek Taylan Antalyalı olmayacak ama o da sonraki maçlarda yerini alacak. Karantina süresi yarın doluyor.

Değişik şeyler de denemeye gerek yok. Zaten iyi olduğumuz bir oyun vardı, ona geri döneceğiz. Hocanın da bu yönde bir kadro çıkaracağını düşünüyorum. Biraz daha savaşmaya, mücadele etmeye yönelik bir yapı göreceğiz gibi;

Muslera
Yedlin Donk Marcao Taşdemir
Etebo Feghouli Gedson
Oğulcan Falcao Babel

Mostafa Mohamed son haftalarda çok sallandı, Falcao ise daha diri durumda. Bunun nedenini zaten tartıştık, bugüne bakarak yazıyorum. Falcao ve Babel, kaybedilen maçların da en çok isteyen, mücadele eden isimleri oldu. Onyekuru da yokken, formayı Babel alır. Forvette de Falcao'yu izleriz. Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı da tam anlamıyla dönünce, bu yapı içine mutlaka girerler. Etebo ve Gedson Fernandes biraz da işin mecburiyet boyutu.

Ben sol bekte de Emre Taşdemir'i bekliyorum. Saracchi de sallanıyor çünkü, iyi durumda değil. Stoperde ise biraz daha topa sahip olma düşüncesi (Taylan Antalyalı da yokken), Donk'u 11'e taşıyacaktır. Sağ bekte de Yedlin tek tercih, Linnes'in de sakatlığından söz ediliyordu. Kadro bu olur, farklı bir hamle beklemiyorum. Arda Turan, 11 başlamaz mesela. Net olarak Babel'i bekliyorum. Hatta sezon sonuna kadar da oynayan o olabilir.

13 yorum:

  1. Babel Falcao feg demiş a spor, yani babel Falcao tamam da feg de kanat da oynarsa yine sıkıntılar bizi bekliyor ağır, mücadele etmeyen statik bir üçlü oluyor, belo da gitti ee Kılınç da yok yani en azından sezon başında arda feg Falcao ile de Bir şekilde işliyordu takım belo ve kılıncın deliciliği ve tempolu oyunundan dolayı denge vardı,şimdi eğer bu üçlü olursa merkez de akbaba gedson büyük ihtimal olacak,bu oyuncuların ne yapacağı önemli hale geliyor ee malum bu oyuncuların performansları zaten ama inşallah feg merkez oğulcan kanat oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ++savunma zaafiyeti çok büyük olacak yarın, karagümrük de dişli takım yani oğulcan şart, en azından çalışkanlığı ile dengeler diğerlerini

      Sil
    2. Feghouli orta sahada, Oğulcan sağda olur zaten. Yazdığım 11 çıkar.

      Sil
  2. Babel'i kenar forvet olarak degerlendiremedigizi defalarca gorduk. Santrafor olarak ise Falcao ve Muhammed'in bile ustunde performans gosterdigi oldu. Kerem, Arda, ve Onye yok; bu sebeple belki olabilir. Ama ben yine de kenarda denenmemesi taraftariyim. Ayrica sezone 6 ve 8 olma umuduyla baslamamis Taylan ve Emre olmayinca yerine adam koyamamak cok buyuk bir planlama zaafiyeti, malesef planlama yapamiyoruz. Biz buralarda bosa akil yorarken elinde karar verme gucu olan kisilerin bu kadar yetersiz kalmasi cok uzucu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçta kanatta olur Babel. Kenar forvet olark oynadığında da son dönemde iyi maçları var. Sivas, Hatay maçları gibi.

      Sil
  3. Bunu geçen sene de yaşadık. Şampiyonluk ihtimalimiz az olsa bile ligi bitirebildiğimiz en iyi yerde bitirmeliyiz ama biz direkt havlu atıyoruz, sonuna kadar devam. Şampiyonlar liginde ön eleme oynamak bile önemli.
    Kadroya gelecek olursak da Donk yerine Luyindama'yı tercih ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun, gemileri bütünü ile yakmamalı. Bunu maç içinde de yaşıyoruz bu arada. Kazanamıyorsan kaybetme demek gerekirken. O son dakikalarda yenen goller olmasa, beraberlikler gelse bugün büyük avantajdı.

      Sil
  4. statik futbol ile 20 dakika içinde hayata küseceğiz. umarım yanılırım.

    YanıtlaSil
  5. ipleri eline almak şimdi mi aklina gelmiş hocanin ?

    YanıtlaSil
  6. Bu maçı takım geçen haftaki felaket maça nasıl reaksiyon verecek acaba diye merakla bekliyorum. Köprüden önceki son çıkış gibi bir şey. Skordan bağımsız olarak. Oynanacak oyun çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynanacak oyun ve iddia olacaksa verilecek mesaj.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir