13 Nisan 2021 Salı

Galatasaray'in gördüğü, belki de görmüş olacağı en kötü başkan


Saha içini eleştiriyoruz da, bazen "bu takım hangi şartta oynayacak ki" sorusu ister istemez aklıma geliyor. TFF'si, MHK'si, o'su, bu'su her taraftan büyük bir katliama uğruyoruz. Buraya odaklanıp, saha içini unutmayalım, diğer sorunları görmezden gelmeyelim konusuna katılsam da, burayı da atlayamazsın. Başkanın atlıyor çünkü, şu ortamda dahi TFF övülebiliyor, içinde çok değerli isimlerin olduğunun altı çiziliyor. Korkuluyor yani bir şeylerden. Hayatın futboldan ibaret olmadığı, dışarıda da yapılacak olan işlerin olacağı mı düşünülüyor?

Galatasaray'ın gördüğü en kötü başkan ve yönetim diyordum. Artık görüp görebileceği en kötü başkan ve yönetim demeye başlayacağım. Daha kötüsü gelir mi derken, sürekli daha kötüsünü gördük. Bu saatten sonra görmeyiz diye umut ediyorum. Kulübün haklarını zerre savunamıyorlar. Haliyle de her şey müstahak yani, ezerler seni, türlü katliamı yaşarsın. Neden diyemiyorum, kulübün başkanı buna çanak tutuyor.

Fatih Hoca dışında da bu kulübün haklarını savunacak kimse yok. O da bu hakları mı savunsun, saha içine mi odaklansın, yönetimin oluşturduğu handikapları mı aşmaya çalışsın. Biz saha içini eleştiririz de, şu ortamda daha fazla ne yapabilir sorusunu sormam gerekiyor. Kulübün başkanı çıkar, futbolcuları "haysiyet ve şeref üzerinden" eleştirmeye kalkar? Eleştiri de demeyelim, en basit tabiriyle çok büyük bir ayıp bu.

O futbolcun maça çıkacak değil mi, performans verecek. Başkanın çıkıyor, haysiyet ve şeref sorguluyor. Sen kimsin demek istemiyorum, koskoca Galatasaray Başkanı sonuçta da, futbolcuların yerinde olsam ne tepki vereceğimi bilemezdim. Toplansınlar, ortak bir tepki göstersinler. Hakları şu durumda, sessiz kalmasın kimse. İsyan istiyordun da, Belhanda etti işte, onun neden sözleşmesi fesih edildi? Futbolcular da isyan etsin, U19 takımıyla mı maçlara çıkmamızla tehdit alacağız. Farklı bir rejime doğru mu evriliyoruz?

Futbolcuna ırkçılık suçlaması yapıldı sessiz kaldın. İstediğin isyanı etti, sözleşmesini fesih ettin. Yıllara vurunca da tonla yanlış hareketini sayarım. Mustafa Cengiz, maalesef tüm melekelerini ve kontrolünü kaybetmiş halde. Yönetilemiyoruz, hakkımızı savunan yok ve bu ortamda ezilmemizden daha doğal bir şey olamaz. Kongreye az kaldı, Allah Galatasaray taraftarına sabır versin. Keşke o kaybettiği melekeler içinde başkanlığa aday olsa da, şu tarihi hezimeti görsek. İnanın bunu ister haldeyim.

22 yorum:

  1. Şu Galatasaray başkanlık makamı kadar insanı değiştiren bir şey yok. Adnan Polat, Mustafa Cengiz ve Ünal Aysal o koltuğa oturduktan sonra cidden çok değişti ve akıl almaz şeyler yapmaya başladı 2 sene sonunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle, her başkan kibir abidesine dönüşüyor.Dursun Özbek de Umut Bulut'u savundu diye Hamzaoğlu'nu kovmuştu.GS'nin hiç çok güçlü başkanı olmadı,Aziz Yıldırım'ın ya da Ali Koç'un Fatih Terim'i olsaydı önüne ne imkanlar sererlerdi, ne hakem,ne medya,ne pfdk önlerinde duramazdı.Adeta tiran gibi hegamonya altına alırlardı Türk futbolunu.

      Sil
    2. Başkanlık değiştirmez aslında, yoktu eskiden böyle şeyler. Güç zehirlenmesi kişilere özgü.

      Sil
  2. 25 yıllık hayatımda ilk defa Galatasaray'ı böylesine siyasi iktidara hapseden ve fikri hür vicdanı hür mottosunun dışına çıkarıp biat eden bir kulüp haline getiren bir yönetim görüyorum. Büyük ihtimalle Kemerburgaz karşılığında susma emri almışlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten iktidarin olayi da bu degil mi kardesim, hep bir seyler verip insanlari belli seyler yapmaya zorlamak. Biz soylerken spora siyaset sokmayin dediler su an spor siyaset oldu, siyasi olmayan spor dallari ise birer birer bitiyor, yaklasik 30 senedir futbol seyircisiyim ilk defa bu sene mac izlemiyorum, Fener derbisi haricinde mac izlemedim, futboldan da sogudum kesinlikle.

      Sil
    2. Kemerburgaz konusu da ilginç. Mustafa Cengiz, 5 yıl daha başkan kalacakmış gibi hamleler yapmaya devam ediyor :) Diğer tarafta orası ile alakalı başkan adayları başka projeler açıklıyor.

      Sil
    3. şu anki iktidarın ne kadar güçlü olduğundan, ne kadar gs karşıtı olduğundan ve neler yapabileceğinden habersiz çoğu kişi.
      cengiz değil kralı gelse asıp kesemez. hayata bu kadar naif bakmayın. arkanda gs taraftarı var yürü falan demekle olmuyor. 3 tane maliyeciye bakar hayatın..

      Sil
  3. hasta insanlar sağlıklı düşünemezler. abuk sabuk konuşmalar yapabilirler. günah değil bu. hastalık. ve hasta insanlar başkanlık yapmamalı.

    ailesi nasıl bırak artık demiyor anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  4. temeli doğru, en ufak bir olumsuzlukta hepsi çil yavrusu gibi dağılıyor. sahaya ağırlık koyan bir oyuncu yok. isyan eden, arkadaşlarını ateşlemeye çalışan, gerekirse çirkeflik yaparak ortamı kızıştırıp tansiyonu artıran tek oyuncu yok. bu ruhsuzluk eleştirilmesi gereken bir şey.

    üslubu yanlış. kastı öyle olmasa bile şeref, haysiyet gibi ağır sözlere girişmesinin anlamı yok. bu defo daha usturuplu bir şekilde eleştirilebilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkan eleştirir lafım yok da böyle değil. Şu an iş başka yerlere gitti.

      Sil
  5. Camianın kongre kanadında çok fazla gruplasmalar var ve başa kim geçerse geçsin kongre tarafından çok az destekleniyor. Öyle olunca da ne yazık ki hiçbir zaman güçlü yönetimlerimiz olmuyor. Son 20 yılın en güçlü yönetimi Ünal Aysal'a aitti o da 2 yıl sürmedi bölünmeler oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'da her başarı cezalandırılır :)

      Sil
  6. Adnan Polat'ı geçmeyi başardı, gerçekten daha kötüsünü görmememiz gerekir. Belhanda'yı gönderdikleri gün camianın ayağa kalkıp bir yaptırım uygulaması gerekirdi. Liseciler liseciler diye ortaya dökülen bu basiretsiz, saygısız kişilerin klup üyeliklerinin sonlandırılması gerekiyor. Bunların o bir kısım avantacı lisecilerden bir farkı yok, sadece daha seviyesizler, klup öncelikleri değil, buradan çıkar sağlıyorlar..
    Faruk Süren ve Ünal Aysal çok hata yaptılar, fakat her zaman Galatasaray başkanı olduklarının farkındaydılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray savunulamıyor ve bu tabloda başımıza gelen her şey müstahak.

      Sil
  7. ah yeni nesil. mustafa cengiz e istediğinizi deyin ama özhan canaydın'ı yaşamış olanlar "en kötü başkan" unvanının rakipsiz olduğunu bilirler.

    gs başkanlarını boşverin. yıldırım demirören bile canaydın yanında mükemmel bir başkan. o dönem çekilen acıları bilmiyorsunuz.

    özbek de 2 no.. şu an cengiz i eleştiremezdik. çünkü cengiz diye biri yoktu. çünkü ortada başkan seçecek bir gs yoktu özbek kalsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben derim, en kötüsü Mustafa Cengiz. Camianın hakkını zerre savunamıyor. Özhan Canaydın yeri geldiğinde Ali Aydın'a düdüğünü astırıyordu. Ah yeni nesil derken, eskiyi unutmamalı.

      Sil
    2. şehir efsanesi işte. ali aydın sayısız hata ile bitmiş tükenmiş durumdaydı. canaydın etkili bir isim olsa başkan olduğu sezonlarda öyle doğranır mıydık? futbolcular her gün bakın her gün diyorum idmana çıkacak mı çıkmayacak mı korkusu yaşıyorduk. 2005-06 sezonunda florya'da yemekhanede yemek çıkmamış bile olabilir.

      Sil
    3. Şehir efsanesi degil, net gerçek genç dostum. Canaydın başarılı demiyorum tabii ki, felaket geçen yillar. Lakin başkanlık koltuğunun bir saygısı ve ağırlığı vardı. Bugün o yok. Son 2 dönemdir yok hatta. En boşalmış hali de bu dönem.

      Sil
    4. sen 87li değil misin? senden kaç yaş büyüğüm ben :) ali aydın sayısız hata ile idam sehpasına çıkmış bir hakemdi. canaydın'ın o açıklaması sadece sehpaya tekme vurmak oldu. bjk yüzüncü yılında deli gibi itilirken, fb 2005 ve 2006'da elle kolla goller atarken canaydın neredeydi? şu doğru, "özhan abi çok büyük isim çok centilmen" diye rakipler övüp duruyordu. e böyle başkanın rakibi olsam ben her gün överim yeter ki göreve devam etsin :)

      Sil
    5. Anonmim yazıyor orada. Benim ismim, cismim, kimliğim her şey ortada. Sizi tanımıyorum, anonim yazıyor. Yaşınız kaç bilemem, söyleseniz de doğru mudur, orası da bilemem :)

      Ali Aydın işi büyük hareketti. 2006'da elle gol attıklarında da isyan vardı, hatalar tek tek gösterildi ve şampiyon olduk da zaten. Özhan Canaydın başarılı demiyorum ama orayı doldurdu. Şu an başkanlık koltuğunun altı bomboş. Seviye yerlerde, başkan için yazıyorum. Haliyle de Galatasaray'ın gördüğü en kötü başkan, hatta en kötü insan kendisi.

      Sil
  8. Mustafa Cengiz baskan adam gibi adamdir ve her zaman Galatasaray ıçin herşeyi yapmıştır. Zor bir donem de gelmesine karşın cok çabalar sarf etti bütün olumsuz elestirilere sabretti. Bu takim geçen yılda bu yılda cok rahat şampiyon olabilecek durumdaydi başkan elinden geleni yapti ama futbolculara laf eden yok asıl sorunu başkanda degil başkalarinda arayın. 2 yıldır elimizdeki şampiyonluğu baskalarina hediye ediyoruz Mustafa baskanı yedirmem kendinize gelin ozellikle sagligiyla alakali igrenc yorum yapanlar edepli olun. Herşey guzelken çok yaşa baskan isler kotu gidince hemen kötü başkan. Ne yaptı bu adam size ne talep edildiyse gerceklestirmeye calisti eleştiri yaparken biraz utanin. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ironidir umarım, bir Galatasaraylı bunları yazmış olamaz :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir