14 Nisan 2021 Çarşamba

Emin Bayram'ın kiralanmasında "Arda Turan'ın rolünün" altı çizilmiş


Emin Bayram'ın, geçtiğimiz günlerde vermiş olduğu röportaj hoşuma gitti. Boluspor'a kiralanma hikayesini anlattı ki, "kiralamalar" üzerinden Galatasaray'ı sık sık eleştirdik. Potansiyelli futbolcularının doğru takıma gitmesi ve gelişim göstermesi değerli. Ali Yavuz Kol mesela, plansızlığın en büyük örneği. Denizlispor'a kiralandı ve doğru dürüst 1 maçı dahi yok. Yarım sezonu boşa gitti yani. Oysa 1 önceki sezondaki kiralanması çok isabetliydi.

Emin Bayram'ın kiralanmasında "Arda Turan'ın rolünün" altı çizilmiş. Boluspor'un pas oyunu oynayan bir takım olduğu için bu takıma gidişinin doğru olacağını söylemiş. Orada da kurduğu bir bağlantıyla bu kiralık hamlesi gerçekleşti. Sürece bakınca da, Emin Bayram'ın ciddi anlamda şans bulduğunu ve gelişim gösterdiğini görüyoruz. Bu yarım sezonu doğru değerlendirdi yani, geri döndüğünde rotasyon içinde ciddi bir yeri olmalı.

Yaşına göre çok iyi bir fiziği olduğunu ve pas oyununa yatkınlığını konuşuyorduk. Bence Galatasaray'da da o potansiyeli gösteriyordu. Taraftarın genç algısı da çoğu şeyi engelliyor. Hem genç oynasın deniyor, genç oynayınca da direkt olarak hüküm veriliyor. Eleştiri yağmuru başlıyor, kimsenin sabrı yok. Bunu bugün Liverpool forması giyen Ozan Kabak dahi yaşamıştı. Haliyle de her gencin işiz zor. Yine de buna bakılarak hareket edilemez.

Kurtuluş altyapıda çünkü. Alttan mümkün olduğunca iyi gençler yetiştirmek ve şans vermek lazım. Emin Bayram, Atalay Babacan, Yunus Akgün ve Abdussamed Karnucu gibi gençler gelişim göstererek geri dönecekler. İyi takımlara kiralanıp, ciddi anlamda şans buldular. Ali Yavuz Kol ve Süleyman Luş için ise büyük bir planlama hatası yapılarak, birinin 1, birinin yarım sezonu çöpe atıldı. Bu işin dengesini bulmak lazım.

Arda Turan da hazırlanıyor bu arada. Teknik mi, sportif mi ne direktörü olur bilmesem de, yapacağı işi iyi yapacak. Şimdiden hazırlanıyor ve bu yönde adımlar da atmaya başladı. Takım içindeki varlığının da önemli olduğunu yazmıştım. Yavaştan buraya doğru kayıyor. Yeni sezonda çok daha net şekilde bu organizasyonun içinde kendisini görürüz. Emin Bayram konusundaki düşüncesi ve hareketi çok doğru hareket.

2 yorum:

  1. Boluspor maçlarını izlemeye çalışıyorum. Aykut Demir de süper lig tecrübesi olan önemli bir futbolcu gelişimine etki ediyor bence onunla oynamak da.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir