17 Nisan 2021 Cumartesi

Gedson Fernandes'in futbolculuğunu tartışmak çok büyük bir sorundu


Yine yazdığım noktalardan biri daha. Gedson Fernandes'in futbolculuğunu tartışmak çok büyük bir sorundu. Bu tartışıldı maalesef, "ben bu adamda hiçbir şey görmüyorum ki" denildi. Transfer tarzını tartışırsınız, sezon sonunda seninle devam edip etmeyeceği belli değil çünkü. Bu da "başkasına mı futbolcu hazırlıyoruz" tartışması oluşturuyor. Bu başka, potansiyeli, futbolculuğu sorgulamak başka. Çok kaliteli ve potansiyeli olan bir futbolcu olduğu gerçeği değişmez.

Karagümrük karşısında gösterdiği müthiş performans, Göztepe maçında da devam etmekte. Benfica'da "potansiyelim bu" dedirten, Tottenham'ın uğruna büyük opsiyonu gözden çıkardığı Gedson Fernandes bu işte. Tottenham'a gideli ciddi anlamda şans bulamadığı için maalesef düşüş içindeydi. O pası atması adına da zaman gerekiyordu. Kolay değildi hazırlanması. Şanssızlığı, direkt olarak formayı aldı ve ısrar edildi. O sendeleme zamanlarını göze almak durumunda kaldık.

Göztepe karşısında yüzde 96'lık başarılı pas yüzdesi var. 3 şut pası, 12 kazandığı ikili mücadele, 3 top kapması ve 7 tane de sahipsiz top kazanması var. Oyunun 2 tarafı adına muhteşem bir performans. Orta sahamız bütünüyle dinamikti ve ideal üçlü de bu. Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı da kendi pozisyonunda olunca, yükselen Gedson Fernandes'le birlikte dinamik bir yapı oluştu.

Kalan haftalar adına da Gedson Fernandes en büyük kozlarından olacak. Temposu yükseldi ve ayakta kalmaya başladı. Topla ilişkisi çok iyi. Dripling özelliği, topla dikine çıkışlarıyla rakibi zorluyor. Göztepe karşısında 90. dakikada dahi depar atıyordu. 1 yıl daha kiralayabilir miyiz bilmiyorum. Mutlaka şartlar zorlanacaktır da geçtiğimiz günlerde futbolcunun yapmış olduğu açıklama var. Haksız değildi. İş yine Fatih Hoca'ya bakacak.

17 yorum:

  1. Emre Kılınç'dan ilk 11 oyuncusu olarak vazgeçmek istemesem de, Gedson'un stilini de düşününce bazen aklıma geliyor,arkada Taylan ve önlerinde Gedson-Feghouli merkezi ile kanatta Kerem ve Onyekuru ya da solda Kerem, sağda Oğulcan daha iyi olmaz mı? Emre'li merkeze göre daha yaratıcı bir üçlü ve kanatlarda da yine hücumda ve yaratıcılıkta daha fazla beklenti olur gibi geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kerem kesinlikle solda olmalı. çocuk kendine geldi resmen.

      feghouli ise 45 yaşında gibi oynuyor. bence onsuz plan yapmalıyız. zeki teknik anlamam. terlemiyor abi adam.


      Sil
    2. Net solda oynamalı. Kat ettikçe iyi çünkü. Feghouli ise mecburen sahada olmalı, muadili yok.

      Sil
  2. Besiktas orta sahasina karsi en buyuk kozumuz olacak kesinlikle katiliyorum, ikinci bitirebilirsek CL on elemeleri adina belki kalmasi icin ikna edebiliriz sahsen ben kalmasini isterim, senin de yazdigin gibi boyle bir oyuncuya ihtiyacimiz var Taylan dahil bu sekilde etki edecek baska bir futbolcumuz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanarak devam etmeliyiz. Bakalım nereye kadar gideceğiz.

      Sil
  3. Opta verilerine göre Göztepe karşısında en yüksek pas yüzdesi yakalayan, en fazla ikili mücadele kazanan ve en fazla top kapan Galatasaray oyuncusu Gedson Fernandesmis bunu da ekleyelim.

    YanıtlaSil
  4. Şu takımda değişecek iki adam Saracchi ve Şener. Yedlin veya Linnes, Feghouli'nin tempo eksiğini kapatır. Taşdemir hatta Ömer hucumda Saracchi'den iyiler. Savunmaları hepsinin denk zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer, hücumda da iyi değil maalesef. Emre Taşdemir için katılırım ama onda da istikrar yok.

      Sil
  5. Orta saha kendine gelmeye başlayınca ileri üç nasılda fark yaratmaya başladı. Bu çocuk yetenekli adamda bu var Fatih hocanın bu konuda hakkını yemeyelim ısrar etmesi iyi oldu...

    YanıtlaSil
  6. Umarım devam eder önümüzdeki sene de Galatasaray'da. Orta sahada böyle bir kalite yakalamamız tekrar mümkün değil. Ciddi paraları gözden çıkarmak gerekir.

    YanıtlaSil
  7. fb yenilir bjk yenilir biz yenersek hadi buyrun yine boş yere heyecanlanacağız )

    YanıtlaSil
  8. Bugün başakşehir yener,haftaya da trabzon yenilir ve de bjk'de sivas'a kaybederse lige renk gelir:)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir