17 Nisan 2021 Cumartesi

Göztepe 1-3 Galatasaray, bu sezon ilk kez "geri dönüş"


Bu sezon ilk kez "geri dönüş" yaptık. Belki ligin son virajına denk geldi ama bir umut. Daha güzeli, uzun zaman sonra ilk kez oynadığımız bir maçtan keyif almak. Öze dönüş güzel, o iyi olduğumuz haftalardaki görüntüyü hatırlamak. Feghouli'nin organizasyonunda, hücumu mümkün olan en hareketli futbolcularla oynayarak. İlk 11'i uzun zaman sonra ilk kez beğendiğimi yazmıştım ve istediğimi, beklediğimi aldım.

Ön alanın hareketliliği, daha doğrusu Kerem Aktürkoğlu'nun varlığı çok önemli. Topla ilişkisi, oyun aklı oldukça iyi. Topsuz oyunda da var olunca, etki artıyor. Onyekuru topsuz oyunda var, hücumu ona göre kurgulamak zorundasın. Kerem Aktürkoğlu ise sazı eline alıyor, kurgu onun üstünden dönüyor. Halil Dervişoğlu da oyun bilgisi ve tekniğiyle ona eşlik ediyor. Çok hızlı bir isim olmasa da, oyun bilgisi çok yüksek. Hem pasörlüğü var, hem sırtı dönük iyi oynuyor, hem de çok hızlı olmamasına rağmen topla çok akıllı çıkıyor.

Orta sahan da dinamik. Gedson Fernandes / Emre Kılınç hattı sürekli ön alana bindirme halinde. Topla da çıkıyorlar, ön alan presini de yapıyorlar. Taylan Antalyalı da yerini bulunca, taşlar oturmuş oldu. Belki şok bir gol yiyerek başladık ama bu sefer toparladık. İlk 10 dakikanın haricinde, ne yaptığını iyi bilen ve özlediğimiz "Terimball" dan esintiler veren bir Galatasaray vardı. Bunu da hareketliliğine, çalışkanlığına borçlu.

Göztepe de hızlı takım, açık alanda oynamayı seviyor. Topu da Galatasaray'a bıraktılar. Galatasaray da buna açık alanda, hareketli oynayarak cevap verdi ve iş bir yerde koş koşa döndü. Galatasaray'ın farkı topu daha iyi kullanabilmesi ve kaliteli ayaklara sahip olması. Halil Dervişoğlu'nun ön alanda yaptığını, Jahovic ve N'Diaye Göztepe'de yapamadı. Hem pası iyi yaptık, hem iyi top taşıdık. 2-1'i bulmak zor olmadı, 3. gol de gelebilirdi. Sıkıntı da o, maçı bitiremiyoruz.

Şu maçı ilk yarıda da bitebilirdin. O imkan eline geçti. Halil Dervişoğlu, özellikleri arasına bitiriciliği de eklerse buraları aşacak bir potansiyel olacak. Göztepe'ye pek imkan vermesek de, 2-1 riskli skor. 3 yine de bir şekilde geliyor. Yeter ki panik olma ve iyi oyna. Geri dönüşleri de bol bol yaparsın, o kaliteye sahipsin. Macera arama, iyi olduğun taraftan ödün verme. Hız, hareketlilik ve çalışkanlık bu takımın her şeyi. Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu'nu da tam anlamıyla denkleme soktuk dersek, gelecek adına da mesaj bu.

23 yorum:

  1. Kerem ilk golü attığında bugün hattrick yaparsa şaşırmam diye düşünmüştüm dediğim oldu çocukta o hava vardı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esas mevkisi kesinlikle sol açık. yeniden doğdu adeta. iyi ki onyekuru başlamadı.

      Sil
    2. Israrla yazdım, hatırlarsınız.

      Sil
  2. İşin sırrı Taylan ve nihayet diri bir feghouli :) bu oyuncular olunca top dönüyor pas yapıyorsunuz tabi halilin de sırtı dönük oynama ve sürekli top alma isteği ile ilk yarıda özellikle at koşturduk göztepe 3.bölgesinde,kerem sol kanat değilde serbest bir forvet gibi oynadı, gedson yine çok iyi oynadı Kılınç keza öyle, çok hareketli istekli ve sürekli sorumluluk almak istiyen bir hücum vardı bu en önemlisi, eğer sakat ise Halil, sanırım babel oynar ts maçında o da halilin bıraktığı yerden devam eder onun dışında aynı 11 devam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli diri değil aslında, ortalamaydı görüntüsü. Ama muadili yok, sahada olması mecburi.

      Sil
  3. Taylan Feghouli Emre Kılınç iyi bir Gedson sahada olduklarında ne kadar farklı bir takım olduğumuz ortaya çıktı. Kerem bu forma benim diye aylardır haykırıyordu oyunuyla. Bugün almıştır umarım. Halil de etrafında hareketli isimler olduğu için görevini yerine getirmeyi başardı. Mostafa oynarsa onun arkasını çok rahat doldurabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinamik orta saha bence bu işin kritik tarafı.

      Sil
  4. uzun süredir güzel oyunla kazanmak iyi geldi. aslında olay bu kadar da basitti. doğru bir 11, koşan, dinamik, doğru orta saha. oynaması gerekenler sahada. fazla bir şey istemiyoruz. bu takımda bu var.
    hocanın kendine gelmesine sevindim
    trabzonu yenersek başka şeyle olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapıyı yine hatırladık, umarım bozmayız. Maç trafiği de yoğunlaşıyorken, ciddi ritim tutturabiliriz.

      Sil
  5. Galatasaray refleksi başladı umarım bu diğer maçlarda da devam eder. Ümidim o ki devam edecek. Halil çok iyi forvet topu tutmadı oto dönmesi iyi çıkışı oyun aklı bunlar önemli bitiriciliği de eklerse çok daha güzel olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönüşleri, oyun aklı, pas tarafı, savunma arkasına sarkışı ve rakip savunmacıyı hamlesiz bırakacak top sürmesi. Çok etkili.

      Sil
    2. Şükür elhamdülillah oruç bereketiyle geldi. Allah bizi zafere taşısın İnşaAllah

      Sil
  6. İnşallah bu oyun ve bu maçtaki forma adaleti bir sonraki maçta değişmez. Bu sezon bunu sık sık yaşadığımız için açıkçası endişeleniyorum. Halil ve Kerem için o kadar doğru bir oyundu ki, onlar da kendi kimliklerini yansıtabildiler. Hoca da buna vurgu yaptı. Bir de Etebo girdikten sonra çok sırıttı. Mevcut düzende Taylan'ın en kötü hali, alternatiflerinin en iyi hallerinden daha faydalı. Taylan'ı doğru oyuncu ile yedeklemek lazım. Aytaç ve Salih'i beğenmekle birlikte onlardan bunu beklememeliyiz, Taylan'ın mevkisi de oyunu da farklı. Umarım böyle bir yanılgıya düşülmez. Bir de Halil'in bonservis çalışmalarına başlanır inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişmez sanırım, hoca kazanan takımı bozmaz gibi :)

      Sil
    2. tanıdık geldi :) haklısın

      Sil
  7. kerem oynasın diye tutturduk ne oldu? haklı çıktık. taylan konusunda da haklı çıkmıştık. ha sorsan hoca tam zamanında koymuştur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem oynasın diye tutturan benim bu arada :) Onyekuru transferi konuşuluyorken dahi yazdıklarım blog arşivinde.

      Sil
  8. yalnız 3-1'den sonra hoca bence çok anlamsız değişiklikler yaptı. sanki maç bitmiş edasındaydi oyuncu değişiklikleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence oyuncu değişiklikleri çok yerindeydi.

      Sil
  9. Taylan, Gedson ve Emre orta sahasını bozmazsak şampiyon olabiliriz. 7'de 7 yapabilecek görüntüyü verdi takım. Yeter ki Fatih Terim bu iyi futbol oynayan yapıyı bozmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkansız değil bence de, o reaksiyonu verdik. Yeter ki devamlılığı olsun.

      Sil
  10. sivassapor bjk'yi yenerse ipler bizim elimize geçiyor ve öyle bişey olursa çok net biz şampiyon oluruz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir