23 Nisan 2021 Cuma

Hatta bu, rakipler adına taktik bile olabilir


Bir yaranın kanaması için, önce ortada "yara" olacak. Galatasaray'da böyle bir yara yok. Duran top ve Galatasaray, yan yana geldiğinde çok şık durmuyorlar. Fenerbahçe'yle şampiyonluk yarışı veriyorsun mesela. Futbol anlamında, sezon boyunca 2 takım da eleştirildi, hala eleştiriliyor. Fenerbahçe'nin kötü gününde "duran top" gibi bir kozu var. Birçok maçı bu sayede çözdüler. Galatasaray'ın ise böyle bir kozu yok. Aklıma da tek bir neden geliyor.

Aslında 2 neden var. İlki, iyi bir atıcının olmaması. Duran topun başına geçtiğinde, güvenilir bir ayak aklıma gelmiyor. Yine de aynı ayaklar, geçen sezonlarda kötü iş çıkarmıyordu. Ömer Bayram mesela, geçen sezon onca asist yaptı ve o sayının yükselmesinde de duran topların payı var. Emre Kılınç ya da, Sivasspor'da duran topları gayet iyi kullanan bir futbolcu. Bu sezona bakınca ise herkes düşüş içinde. Aşırı güvenilir ayaklar değiller de, bu kadar da kötü değillerdi.

Rakibe avantaj bu. Galatasaray'ın nasıl olsa etkili olamayacağını bilen takım, kendi yarı sahasında faul yapmaktan geri durmuyor. Hatta bu taktik bile olabilir, Galatasaray'ı durdurmanın iyi bir yolu. Gönül rahatlığıyla faul yap, topu kornere uzaklaştır. Galatasaray için taç ya da kornerin bir farkı yok. Sadece kullanım değil, ceza sahası içindeki yerleşimden dahi bunu anlayabilirsiniz. Organizasyonun yokluğu da çalışmayı işaret eder.

Dün farklı yöntemler denendi. Kısa pasla kornerler atılmaya çalışıldı, yine 0 etki. Bazen topun başına Gedson Fernandes geldi ki onu da yeni gördük, yine 0 etki. Son dakikada attığımız golün başlangıcı duran top gibi dursa da, orada da doğaçlama vardı. En pas yapılmayacak yer aslında, oradan kaleye vurursunuz. Kısa pas yaptık, o vurdu, çarptı, sekti derken gol oldu. Trabzonspor tarafının bireysel hatası aslında.

4 yorum:

  1. yaydaki frikikte pas verdik :) bu bile olayı özetliyor. orada pas çıkan bi frikik daha önce görmemiştim galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşün işte, o kadar inanmıyor kimse gol atabileceğine. Doğaçlama bir şey denediler, neyse ki gol oldu. Yoksa 3.lük de hayal olabilirdi.

      Sil
  2. Ben antrenmanlarda bu konu üzerinde çalışıldığını da pek düşünmüyorum. İnsanlar duran toptan gol atmayı küçümsüyor ama gol atmanın en kolay yollarındandir kornerler ve frikikler. Rakip ceza sahasına o kadar çok adamla gitme şansı bir maç içinde akan oyunda kaç kere geçiyor ki elinize. Çok çalışılmalı bence duran toplar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir