18 Nisan 2021 Pazar

İlk kez 11'de oynattın ve tüm potansiyeli üzerine fikir sahibi oldun


Bir futbolcu adına ciddi şekilde izlenim elde etmenin yolu, onu biraz olsun 11'de izleyebilmek. Kopan maçların sonunda, ya da kurtarıcı rolüyle oyuna almak, özellikle genç futbolcu adına çok bir şey değiştirmiyor. Hatta "kurtarıcı" rolünü vermek her şeyi biraz daha aşağı çekiyor diyeyim. Halil Dervişoğlu'nun da bulduğu şanslar böyleydi ve "kurtarıcı" rolü üzerinden oyuna girdiği maçlarda da doğal olarak etkili olmadı. Kimse de onun potansiyeli üzerinden izlenim elde edemedi.

Göztepe maçı farklı işte. İlk kez 11'de oynattın ve tüm potansiyeli üzerine fikir sahibi oldun. Futbolcuyu tanıyan zaten tanıyor da, tanımayanlar adına güzel bir izlenim oldu. Henüz 21 yaşında, genç bir isim. Altyapı eğitimini Avrupa'da almış, potansiyeli anlamında takip ediliyor. Opsiyonsuz bir şekilde kiralamanın hata olacağını söylemiştim. Potansiyelinin farkında olsam da, önü de çok tıkalı olunca, doğal olarak transferi sorgulandı.

Falcao geri döndü, Babel var, Mostafa Mohamed geldi. Oğulcan Çağlayan'ı da düşününce, tek forvet oynayan Galatasaray için kalabalık bir rotasyon oldu. Halil Dervişoğlu'nun da kiralık olduğu düşünülünce, x takımın futbolcusunu neden hazırlayalım denildi. Temelde mantıksız olmasa da, takımda tutmayı düşünebileceğin bir isim için yanlış düşünce. Halil Dervişoğlu da böyle bir potansiyel işte.

Göztepe maçının başında ben de eleştirdim, hataları vardı. Erken toparladı yalnız, bir anda vites yükseltti. Hızlı bir isim olmasa da, savunma arkasına sarkışı, topu sürdüğü yer çok iyi. Hem rakip savunmanın müdahale şansını ortadan kaldırıyor. Hem de rahatlıkla faul alıp, rakibe kart göstertme potansiyeli var. Oyun aklı yüksek, sırtı dönük oyunu var. Kerem Aktürkoğlu'na attırdığı gol ustalık eseri mesela. 

Çok ciddi potansiyeli var, mutlaka takımda tutmak gerekiyor. Önemli bir kazanım olacaktır. Bu tarzda bir forvet oldukça değerli. Yine toplu, topsuz tüm oyunlarda var olan ve hücum kalitesini yükselten bir isim. Etrafını iyi besliyor, sizi öne taşıyor. Tek kusuru bitiricilik deriz ki onu da yükseltebilir. Göztepe maçında attırdığı kadar, gole de çok yaklaştığı anlar oldu. Üzerine koyacak, size ileride ciddi paralar kazandırabilecek seviyede.

2 yorum:

  1. Mostafa'nın dinlenmesi gereken ya da olmadığı maçlarda sahada olabilir. Ya da yine forvetin sağında solunda ikinci forvette de iş yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyel var, o ışığı verdi. Üzerinde durulmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir