27 Nisan 2021 Salı

Mostafa Mohamed ve Halil Dervişoğlu'nun bonservisleri benim önceliğim


Galatasaray'da birçok kiralık isim var ve akıbetleri ne olacak bilmiyorum. Gedson Fernandes'i 1 yıl daha kiralamayı başarabilecekler mi, Mostafa Mohamed, Halil Dervişoğlu ve Onyekuru'nun bonservisleri alınabilecek mi? 3'ü de genç isim ve gelecek adına yatırım olabilirler. Fatih Hoca da devam etmesi halinde, 3 ismin birden bonservisinin alınmasını isteyecektir. 3 ismin olası rakamlarını toplayınca da, ortaya ciddi bir meblağ çıkıyor.

Haliyle de "öncelik" durumu konuşulacaktır. Benim önceliğim Mostafa Mohamed ve Halil Dervişoğlu olur. Hem daha değerli görüyorum, hem de takım içi alternatifleri yok. Mostafa Mohamed net bir golcü ve son dönemde eline geçen en iyi potansiyel. Halil Dervişoğlu ise hücumda birçok pozisyonda oynayabilecek, farklı meziyetleri olan bir forvet. 2 ismi bir arada kullanabilme ihtimali de beni fazlasıyla heyecanlandırıyor.

Onyekuru da Galatasaray adına oldukça değerli. Kiralanma şartları oldukça iyiydi. Hatta opsiyon bedelini gördüğümüzde, bu sefer satın alırız diye de baktık. 4.3 milyon avro, böyle bir potansiyel adına düşük. Yine de o bedeller, şu günün şartlarında Galatasaray için düşük mü tartışılır. Opsiyon konusunda, tüm isimleri üst üste koyunca da ortaya ciddi bir meblağ çıkıyor. Nasıl karşılarız, nereden kaynak buluruz bilmiyorum.

Bir de elde Kerem Aktürkoğlu var. Ciddi potansiyel ve daha değerli görüyorum. O da solda daha iyi. Onyekuru adına bir kuşkum da, olmadan oldum havasıydı. İlk dönemindeki etkisi bambaşka. Sonrasında oldum havası var ve savunma yardımına kadar her şeyi bıraktı. Gol odaklı, topsuz oyunda harika lakin oyun içi katkısı düşük. En kötü hali bile pozisyona giriyor da, o pozisyonlar kaçınca da geriye bir şey kalmıyor.

Kenardan getirdiğinde de koz tabii. Gol katkısı yüksek, kalmasını ben de isterim. Tek dediğim şu, bu isimler arasındaki önceliğim olmaz. Tabii Fatih Hoca, kendisini mutlaka takımda tutmak isteyecektir. Kaynak bulunursa da alınmalı, bunda kuşku yok. Galatasaray için birçok kez gemileri yaktı, burayı seviyor, ciddi aidiyet sahibi. Galatasaray'a son 2 dönemdeki kiralanmalarında da, ligin ilk yarısını kayıp geçiyor. Belki bu da bir etken.

10 yorum:

  1. Bunun yanında takımın çok net orta saha ihtiyacı da var feghouli giderse bi sağ açık eksiği de var

    YanıtlaSil
  2. sol açık kerem olmalı. onyekuru solda kerem sağda oynar diyenler hayal görüyor. asla sağ kanat değil kerem.

    YanıtlaSil
  3. cagne, lyundama, marcao gibi oyuncuları satıp onlardan gelen para ile bu oyuncuları takıma katmak lazım.
    bir şekilde falcao, babel, feghouli gibi yüksek kontratlardan çıkmak lazım.
    yeni yönetimi ciddi meseleler bekliyor.
    az maaşa oynayan yaş ortalama düşük bir takım kurmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lazım da, kimseyi satmadan, şunu satarız diyemiyorum :(

      Sil
  4. Halil ve Mostafa kesinlikle alınmalı Onyekuru'nun bonservisi bu oyununa göre fazla biraz daha düşürülmesi lazım bence.

    YanıtlaSil
  5. Sağ açık için sözleşmesi bitecek olan Levin Öztunalı düşünülmeli iki taraf içinde cazip olabilir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir