8 Nisan 2021 Perşembe

Ne güzel geçmişti bütün bir yaz


Zerrin Özer'in O Yaz şarkısı aklıma geliyor. "Ne güzel geçmişti bütün bir yaz diyor" şarkıda. Galatasaray adına da bu şarkıyı, şu görseli paylaştığımız haftalarda söylüyorduk. Tarih 29 Kasım 2020'ydi ve kısıtlı kadrodan en iyisini aldığımız günler. Covid süreci olmuş, sakatlar var, zaten sezona dar bir kadroyla başlamışsın. 6 numara demişsin alamamışsın, 8 demişsin onu da alamamışsın. Fatih Hoca ise "transfer" demeyerek Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç'ı kazanmış.

Daha bunun Oğulcan Çağlayan'ı, Emre Taşdemir'i, Emre Akbaba'sı, Diagne'si, Linnes'i var. Feghouli'yi de merkeze çekmiş ve bu ekibin oynadığı müthiş futbolu izliyorduk. Hem keyif, hem de sonuç alıyorduk. İlk gelen mağlubiyette bu oyundan vazgeçmezsiniz. Bizde böyle bir şey var. Yeni bir oyun diyoruz, bunu da tutturuyoruz ama ilk olumsuz sonuçta her şey değişiyor. Bu sezon da bunu birkaç kez yaşadık.

Kocuk
Linnes Donk Marcao Taşdemir
Taylan Feghouli Kılınç
Oğulcan Diagne Akbaba

Şu kadroyu unutmayacağız. Bu sezon büyük ihtimalle istemediğimiz gibi geçecek ama şu kadronun altını uzun bir süre çizeceğiz. Savunması da, hücumu da oldukça iyi ve keyifliydi. Kenardan da Sekidika gibi isimler kazanılmaya çalışılıyordu. Kazanılacak gibiydi hatta, Fatih Hoca da bunun altını çizmişti. Şu kadroya 1-2 ufak dokunuş yapmak gerekirken, tüm yapıyı kırdık attık diyebiliriz. Bazı şeylere inanamıyorum.

Mostafa Mohamed, Onyekuru gibi transferler geldi, Muslera döndü. Şu 3 isim bu yapıyı bambaşka bir yere çekebilirdi. Yedlin transferi, Saracchi'nin dönüşü de alternatif imkanını arttırıyordu. İstenilen her şey olmuş diyelim. Biz ise İrfan Can Kahveci odağına kapılıp, Gedson Fernandes ile bambaşka hayallere daldık. Bizde de hata var, söz konusu transfer olduğunda her şeyi unutuyoruz. Şu grafik ve grafiği oluşturan yapı, yeni sezonda ne olması gerektiğini gösteriyor.

2 yorum:

  1. Maalesef sürekli transfer istemek yeniyi daha iyi olarak görmek gibi saçma sapan bir huyumuz var milletçe, fb 20 tane adam aldı ne oldu mesela, devre arasında en çok korktuğum şey fazla transfer yapıp eldekini bozmaktı maalesef korktuğumuz başımıza geldi,Halil ve gedson inanılmaz gereksiz transferler oldu, sözleşmede belki oynatma zorunluluğu yok ama bence sözlü bir anlaşma var rui Costa ve hoca arasında,sırf elin oyuncusunu kazanacam diye kendi değerini kaybetti valla üzülüyorum çok yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne varsa artık, elimizdeki her şey bozulmuş oldu :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir