26 Nisan 2021 Pazartesi

Neden Donk oynamalı?


Neden Donk oynamalı üzerine birçok kez konuştum. Olay "savunmacı kalitesinden" ziyade "oyun tarzı" diyelim. Galatasaray, topa sahip olmayı hedefleyen ve pas oyunu oynayan takım. Top da ağırlıklı olarak kendi ayaklarında kalıyor, rakibe göre baskın oynamayı hedefliyor. Bu oyunda da, geriden oyun kurabilmek, stoperin topla çıkabilmesi, hücuma desteği önemli. Haliyle de Donk, Luyindama'ya göre daha ön planda.

Şu da etken. Sağ bekte Mariano, önde Fernando olsa, o vakit Luyindama da sırıtmaz ki, sırıtmıyordu da. Sağ bekten de çıkıyorduk, seni geriden çıkartacak Fernando da vardı. Bu Seri için de geçerli, o da 6 numara gibi oynadığında seni geriden rahatlıkla çıkartır. Bugün böyle bir isim yok. Taylan Antalyalı dahi bu anlamda o seviyede değil. Etebo'yu hiç konuşmuyorum bile. Taylan Antalyalı daha hareketli, biraz daha öne çıkmayı seven bir 6 numara olduğu için böyle yazdım.

Luyindama adına diğer eksi faktör de, yaşadığı büyük sakatlığın ardından istenilen ölçüde geri dönememiş olması. İstenilen düzeyde değil ve ne ölçüde çalıştığını da tartışırım. Pas oyunu oynayıp, bekten ya da 6 numaradan rahatlıkla oyun kuramayınca, stoperinin pas oyununa yatkın olması değer kazanıyor. Yaz dönemi Kaan Ayhan'ı alabilmiş olsak, Luyindama sezon içinde bulduğu bu şansı da o kadar kolay bulamayabilirdi.

Donk'a dönersek. 35 yaşında olsa da, gelecek sezon için de 1 yıllık sözleşmemi yaparım. Garanti alternatif çünkü, ne zaman ihtiyaç duysan sahada. Fatih Hoca'nın 4. Galatasaray döneminin belki de en önemli kazanımlarından. Düşünülmeyen, disiplinsiz gözüyle baktığımız, gitsin diye dualar ettiğimiz bu adamdan aldı ve net bir alternatif oluşturdu. Önce 6 numarada, sonra da stopere geri döndürüp, kariyerini uzatarak. Çalışkan futbolcu, tecrübeli, lider, ciddi aidiyet sahibi. Devam ederdim.

6 yorum:

  1. Başkanın özel hayatına dair incilerinden sonra devam etmek isterse tabii. Şaka gibi başkanımız var her fırsatta oyuncusunu hedef gösteren ve degersizlestirmeye çalışan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkan değişecek, Donk da burayı iyi biliyor. Kalacaktır.

      Sil
  2. Kim Covid-19 oldu gene???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Öztürk, Ozornwafor ve yedeklerden biri dahaydı. Unuttum.

      Sil
  3. Başkanın saçma sapan sözlerinden sonra sahaya çıktı yine aslan gibi oynadı helal olsun gerçekten. Bu da Fatih Hoca sayesindedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk da çok aidiyetli. Dediğin gibi o aidiyeti de hoca verdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir