16 Nisan 2021 Cuma

O reaksiyon doğru kişiler üzerinden mi verildi emin değilim


Samsunspor'a "reaksiyon" gerekiyordu da, o reaksiyon doğru kişiler üzerinden mi verildi emin değilim. İş biraz da göz dağı gibi. Kadro dışı kararlarında "teknik direktör" dahli olduğunu düşünmüyorum. Çünkü 2 gün öncesine kadar süre bulan futbolculardı. Hatta 2'si direkt ilk 11 futbolcusu diyelim. Burak Çalık kenardan gelse de, her maç oynuyordu. Kerem Can Akyüz ve Caner Arıcı'dan ise bir türlü vazgeçmemişti hoca. Sol beke Mücahit Albayrak transfer edilmesine rağmen.

Performans konusunu tartışmıyorum, bence de yetmiyordu bu isimler. Kerem Can Akyüz transfer edildiğinde söylemiştim, alternatif sol bek alındı, acaba önüne kim gelecek diye. Kerem Can Akyüz 1. sol bek yapıldı, Ocak ayında da Mücahit Albayrak gelmesine rağmen o oynamaya devam etti. Caner Arıcı da artık yaşı ve gerileyen seviyesi itibarıyla, bu yapıda yetmiyordu. Burak Çalık da yetmiyor olacak ki, Ocak ayında hücuma birçok transfer yapıldı.

Bir ortak nokta da, üç futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Bu isimleri kadro dışı bırakmak, sözleşme fesih etmek kolay yani. Asıl sorunun bu futbolcular olmadığını düşünüyorum. İçeride ne yaşandı bilmesem de, iş biraz da göz dağı gibi. Performansı beğenilmeyen isimler, hocaya rağmen kadro dışı bırakıldı ve farklı isimlerin oynaması sağlanacak. Asıl amaç Ertuğrul Sağlam ile yolları ayırmak olsa da, belli ki onu göndermek çok kolay değil.

İyi bir sözleşmesi var çünkü. 5 yıllık sözleşme imzalandı ve mutlaka ciddi de ücreti vardır. Kendi de istifa etmiyor, haliyle yöntem bu oldu. Son 5 maç ve Samsunspor elindeki avantajı kaybetti. İpler elinde değil en azından. Şu kadronun bu noktada olması gerçekten de inanılmaz. Şu kadroya ancak bu kadar futbol oynatmayabilirdin, Ertuğrul Sağlam da bunu başardı. Zaten bireysel yeteneklere bakılıyordu, iş yine onların vereceği reaksiyonda.

2 yorum:

  1. Ertugrul Saglam ile yonetimin arasi acilmaya basladi belki de. Ilk defa acaba bir sistem gelecek mi diye umutlanmistik. Ama kafa koparmalar baslamis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yönetimle de arası açılmamalı. Transferde öyle imkanlar sağlandı ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir