1 Nisan 2021 Perşembe

Şu 3 maçta en büyük piyasa yapan futbolcu Kenan Karaman oldu diyebilir miyiz?


Şu 3 maçta en büyük piyasa yapan futbolcu Kenan Karaman oldu diyebilir miyiz? Milli Takım kadrosu açıklandığındaki eleştirileri hatırlayın ve şimdi geldiğimiz noktaya bakalım. Yeni değil aslında, bu performansını Milli Takım'da sürekli gösteriyor. Avrupa Şampiyonası eleme maçlarında da görüntü buydu. Şimdi ise çok daha net şekilde öne çıktı ve 3 maçın da en iyi isimlerinden. Hücum aranan maçlarda tercih farklı olabilir mi derken, o maçlarda da oynaması gerektiği sonucu ortaya çıkıyor.

Sezon sonunda sözleşmesi biteceği için birçok kulüp eminim ki peşinde. Yaz dönemi de konuşuyorduk hatta. Kaan Ayhan'da olduğu gibi, Kenan Karaman'ın da makul bir serbest kalma bedeli vardı ama kullanan olmadı. O da 1 yıl daha Düsseldorf'ta kaldı, yaz dönemi de boşa çıkacak. Arada Euro 2021 de var, piyasanın artma olasılığı yüksek. Yaz dönemi sadece Türkiye'yi konuşuyorduk ve onun da verdiği mesajlar bu yöndeydi. Şimdi ise Avrupa'da devam edebilmek ciddi anlamda söz konusu.

Kenan Karaman'ın Türkiye Ligi'nde yapacakları üzerine çekincem şu olur. Düzen içinde büyüyen, o düzenin önemli parçalarından biri. O tarz düzenler de ülkemizde pek görülmediği için, Kenan Karaman'ın aynı etkisi lige yansır mı bilmiyorum. Bir de işin beklenti boyutu var. Forvet denilince direkt olarak "gol beklentisi" oluşacak ve Kenan Karaman da çok skorer bir futbolcu değil. Bu beklenti üzerinden, düzeni olmayan bir takımda anlamsız eleştirilere de uğrayabilir. Keşke Avrupa'da devam etse.

Elmander örneğini sık kullanırım. Galatasaray'ın 4-4-2'si içinde müthiş bir parçaydı. Ön alandaki mücadelesi, presi, bağlantısı, hareketliliği ile akıllarda iz bırakacak bir performans verdi. Öyle bir düzenin olmasa ve kendisini tek forvet olarak kullansan, gol beklentisi olarak yerden yere vururdun. Çünkü o da skorer bir isim sayılmaz, 2 sezonda attığı toplam gol 15 - 16 civarında. Yine de efsane işte, çünkü düzen içinde büyüdü ve düzeni büyüttü. Kenan Karaman'a da böyle bir dokunuş gerekiyor.

6 yorum:

  1. Sende diyorsun duzen içinde büyüyen bir oyuncu Kenan Karaman. Öyleyse bize gelmemeli çünkü biz bir düzen takımı değiliz hiç bir zaman da olmadık. Biz kaos takımıyız ve bizde iş yapmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye geneli adına konuştum ben :)

      Sil
    2. Genel konuşmaya gerek yok. Bak mesela Kenan Beşiktaş ta iş yapar yada Alanya da yada Hatay da... bir kaç takım daha sayarım boyle. Neden? Çünkü iyi kötü bir sistemleri var. Giren oyuncu çıkan oyuncu oyunlarının arasında dağlar kadar fark yaratmıyor. Belirli bir kadro istikrarları var her hafta farklı 11 lerle çıkmıyorlar. Bizim takıma dönüp bakıyorum bunların hic biri yok. Dolayısıyla biz bir düzen takımı değiliz özellikle bu sezon öyle hatalar yapıldı ki takım için bir düzen ve istikrardan bahsetmek mümkün değil. Varsa yoksa kaos içerisinden bir şeyler çıkarma çabası ama o da neredryse hiç tutmuyor. Genelden özele konuşursak durum bu.

      Sil
    3. Var niye olmasın. Kendi blogumda istediğim gibi konuşayım izin verin de :)

      Larin atlet isim, Kenan Karaman o tarzda bir futbolcu değil mesela. Oradaki uyumu da şüpheli olur ama bir rol bulur elbet.

      Alanya ve Hatay'da elbette iş yapar da, bu takımları Galatasaray ile kıyaslamam. Seviye farkı var.

      Sil
  2. Belli oranda verebilecekleri olan bir oyuncu. Bizde takım adı ne olursa olsun taraftar ve TV deki yorumcu zihniyeti şudur: yaşanan ilk puan kaybında Kenan Karaman gibi oyuncularla bu iş olmaz denir. Oyuncu ateşe atılır ve kaybedilir.
    Takımı Bundesliga'ya çıkabilecek durumdaysa Türkiye'ye gelmeyi aklının ucundan bile geçirmemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistem oyuncusu. Oradaki gelebileceği yer de belli. Zorlamali bence. Türkiye'de anlamsız beklentiler onu bekler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir