1 Nisan 2021 Perşembe

Galatasaray'da kalsa daha fazla şans bulurdu


Keşke Galatasaray'da kalsaydı. Eminim ki daha fazla şans bulacaktı. Hatta buluyordu da. Ligin ilk yarısında şans bulduğu maçlar oldu. Kiminde "kurtarıcı" edasıyla dahi düşünüldü ve bence iyi işler de yaptı. Orada da taraftar algısı ilginç. Karagümrük deplasmanında kaybedince, bir anda Ali Yavuz Kol'un yetenekleri sorgulanır oldu. O sorgulayanlar da, Ali Yavuz Kol neden şans bulmuyor, Fatih Hoca gençlere şans vermiyor diyen isimler.

Şu iklimde genç futbolcuya şans vermek de zor. Özellikle de Galatasaray için. Bunu bugün Liverpool forması giyen Ozan Kabak dahi yaşadı. Üst üste penaltıya sebep olunca, ne denli eleştirildiği unutulmadı. Geçen sezon Emin Bayram da bu yoldan geçti, yine aynı eleştiriyi aldı. Ali Yavuz Kol da bu kaderi yaşadı, direkt olarak yetenekleri sorgulanır oldu. Eminim ki bu yazının altında da böyle yorumlar olacak. 

Gelelim kiralama politikamıza. Oynatma garantisi vermeden hiçbir gencinizi kiralamamanız gerekir. Oynatma garantisi bir yana, doğru kulüp de mühim. Futbolcunun gelişebileceği, ciddi şans bulacağı ve etki edeceği takımı bulmalısınız. Yaptığımız iyi işler de var, felaket işler de. Ali Yavuz Kol'un geçtiğimiz sezonu Tarsus İdman Yurdu'nda geçirmesi iyi hareketti. Bugün aynı iyi etkiyi Abdussamed Karnucu da yaşıyor. Ergün Penbe'nin teknik direktörlüğünü yaptığı takımda, çok ciddi şanslar buldular ve istikrar kazandılar.

Ali Yavuz Kol'u yaz transfer döneminin son gününde Keçiörengücü kiralamak üzereydi. İş bitti derken, transferde yapamadıklarımız yüzünden Fatih Hoca buna engel oldu. Hakkı var, elde yeterince alternatif kalmıyordu. An geldiğinde Ali Yavuz Kol'un şans bulduğunu da gördük. Kış transferinde ise bu tarz takımlar kendisini istemedi mi bilmiyorum. Denizlispor'un istediği ortamda eminim ki onlar da istemiştir. Neden Denizlispor?

Yalçın Koşukavak vardı o gün. Kendisini bilirsiniz, potansiyel sahibi genci mutlaka oynatır ve parlatır. Tonla kazanımı var. Ali Yavuz Kol'u isteyen de oydu. Transferi gerçekleşti, 1 gün sonra yollar ayrıldı. Hakan Kutlu da kendisine şans vermiyor. Oynama garantisi olmadan kiralandığı için de bir şey diyemiyoruz. Olan futbolcunun yarım sezonuna oldu yani. Galatasaray'da kalsa daha fazla şans bulurdu. Bir yerde oturacaksa da burada otursaydı, en azından kaliteli futbolcularla idman yapardı.

Desteklerinizi bekliyorum.
Destek olmak için de;
Sayfadaki tanıtımlara 1-2 tık atmanız gerekecek :)

5 yorum:

  1. deli gibi forvet arayan gençlerbirliği varken denizle'ye göndermek inanılmaz. diyecekler ki gençler talep etmedi. ya etmesin zaten. sen önereceksin sen arayacaksın!

    her maça hareket getiren ali yavuz varken halil i tercih etmek de hoca hatası. lamı cimi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın hataları bitmek bilmiyor ki zaten. Kadro tercihleri hatalı oyuncu değişiklikleri hatalı antrenmanlar hatalı yardımcı seçimleri hatalı... miadını doldurdu artık hoca. Kokmadan bozulmadan göndermek lazım yada en doğrusu hocanın benim faydadan çok zararım var diye bırakması.

      Sil
    2. Antremanları izliyor musunuz bilmiyorum. İddialı yorumlar + korkmadan, bozulmadan kastı da ilginç.

      Sil
  2. Galatasaray'dan sözleşme feshini isteyip 1. Ligde oynama garantisi veren bir takımla anlaşmalı aklı varsa. Yoksa bizde durum bu. Yaza yeni forvetler alırız Ali Yavuz 10. Alternatif olur ancak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon başı Avrupa bile deniliyordu onun için. Hannover'ler konuşuluyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir