13 Nisan 2021 Salı

Tabii o değer de istikrarla birleştiğinde önem kazanıyor


Sezonun en değerli futbolcusu olarak Ghezzal'ı gösterebiliriz. Takımını gerektiği an ipten alan, çok özel bir yetenek. 23 Süper Lig maçında 14 asisti var ve attığı 3 gol de birbirinden önemli. Bir ara da Feghouli çekerdi bizi böyle, 2018 / 2019 sezonunun 2. yarısına damga vurmuştu ve bence o sezonun en değerli ismiydi. Bu tarz futbolcular çok değerli. Tabii o değer de "istikrarla" birleştiğinde önem kazanıyor.

Ghezzal, fırsat işi. Kariyeri düşüşteydi ve Leicester City de kendisini düşünmüyordu. Maaşının büyük çoğunluğunu Leicester City'e ödeterek bu transferi kiralık olarak gerçekleştirdiler. Ghezzal da yeniden ayağa kalktı ve değerine değer katmış halde. Yeni sezonda onu takımda tutmaya çalışırken mutlaka zorlanacaklar. Değeri arttı çünkü, eğer opsiyon miktarı varsa da rakam yukarı gelecek. Altı çizilesi nokta da, Ghezzal'a değer katan Sergen Yalçın olacak.

Futbolcularını yeniden ayaklandıran, değer katan bir teknik adamları var. Rosier, Josef, Aboubakar gibi isimler de yeniden ayağa kalktı. Bu transferlere bütünüyle kumar gözüyle bakarsınız ama hepsi de düşeş geldiyse bu teknik direktör maharetidir. Biz göremiyoruz bu dokunuşları işte, görememeye başladık. Kendi içimizden yaptığımız kazanımlar olsa da, beklentiyi büyük tuttuğumuz futbolcuların istikrarı yok.

Feghouli uzun zamandır burada ve performansı maalesef parçalı bulutlu. 2018 - 2019 sezonunun 2. yarısında damga vurduğu dönem dışında da istikrarı yok. Bu adam Milli Takım'da uçuyor, Galatasaray'da ise bunun bir yansıması yok. 2 hafta önce Milli Takım'daydı işte, oynuyordu. Galatasaray'a döndü ve 2 haftadır yedek. Ortada da performans yok zaten. Maliyeti de cabası, Ghezzal ile kıyaslanmayacak halde.

Bu isimlerin istikrarsızlığı bir yana, mutlaka kurtulmamız gerekiyor. Bir yandan da Fatih Hoca'nın bu yıldız isimlere dokunamamaya başladığını görüyoruz. Geçen sezon Nzonzi'si falan da ayrı bir örnek. Feghouli, Falcao ya da diğerleri diyeyim. Sürekli sakatlık, istikrarsızlık konuşuyoruz. Diğer tarafta da son dönemlerini sakat geçiren isimler var işte. Hepsi istikrar kazanmış halde. Haliyle de Beşiktaş'ın başarısı tesadüf olmuyor.

2 yorum:

  1. Maddi olarak hiçbir takım iyi değil ligde. Bu kötü durumda ayakta kalmanın belli başlı yolları var. Ya genç oyuncular yetiştirip onları Avrupa'ya büyük paralara satacaksin ya da düşüşte olan isimleri toparlayip parlatip onlarla yoluna devam edeceksin fırsat çıkarsa da satacaksin. Beşiktaş ikisini de biraz biraz uyguluyor ve başarılılar. Hak ediyorlar şampiyonluğu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir