15 Nisan 2021 Perşembe

Üslup yerlerde, seviyeyi konuşmuyorum bile


Galatasaray'ın gördüğü, belki de görmüş olacağı en kötü başkan demiştim. Bunu biraz açayım. Çünkü bir yerlerden Özhan Canaydın, Dursun Özbek, Adnan Polat isimleri geliyor. Felaket dönemlerdi, hiç kuşkusu yok. Siz "sportif başarı" üzerinden yürürken, ben de Fatih Hoca olmasa bu yönetimden geriye bir şey yok diyorum. Kastım, başkanlık makamının altının boşaltılması. Galatasaray Başkanlık makamının altı hiç bu kadar boş kalmamıştı. Savunulamıyoruz, yönetilemiyoruz, ne derseniz deyin.

Özhan Canaydın, yeri geliyor ve hakeme düdüğünü astırıyordu mesela. Bugünün maddi enkazının en büyük sorumlularından biri, bunlar ayrı konu. Kimse inkar edemez zaten. Saygın insandı yine de, bugün kimse arkasından kötü konuşmaz. O makamı dolduruyordu ve yeri geldiğinde de ne kadar naif bir insan olsa da, en sert şekilde bu kulübün hakkını savunuyordu. Mustafa Cengiz ne yapıyor peki, TFF'i çok değerli görüyor, onların suçu yok diyor. Siz de mi böyle düşünüyorsunuz?

Dursun Özbek dönemi de felaket geçti. Sportif anlamda dip yaptık, marka değeri yerlerdeydi. Kötü kadro ve transferler, yine oluşan maddi enkaz. Yine de proje üretti mesela. Bugün Mustafa Cengiz'i iyi görenlerin "iyi" görme nedeni diyeceğimiz her şeyin kaynağıdır kendisi. Fatih Terim'i kim getirdi mesela? Kemerburgaz arazisini kim kazandırdı da, şu fotoğrafta Mustafa Cengiz bayıla bayıla tesis müjdesi veriyor. Riva'dan gelen paralarla ayakta kaldı mevcut yönetim ve kalmaya da devam etmekte. Bir miras almış sonuçta.

Mustafa Cengiz ne yapıyor peki. Göreve gelir gelmez Badou Ndiaye'yi satıyor mesela, yerini de doldurmadan. Hoca da içeriden Donk'u kazanıp, şampiyonluğa yürüyor. Ozan Kabak'ı hoca tutmak istemesine rağmen yolluyor. O konuda da bilmediğiniz bir hikaye var. Ozan Kabak'ın menajerleri sözleşmesini revize edebiliriz demesine rağmen uzatmıyorlar. Son Belhanda hadisesi, yine skandal. Hocanın işini zora sokmak adına büyük uğraş var. Futbolcuların haysiyet ve şereflerine dahi laf atar kıvama geldi.

Son açıklamaları da bel altından vurmak. Bunu birçok kez yaptılar. Basına el altından haber sızdırıyor. Yaka yaka gidiyor yani, gider ayak nasıl bir enkaz bırakırım derdinde. Yok o partiler veriyor, yok Fatih Hoca bedava uçak biletlerini kullanıyor. Şimdi mikrofonu kendisine uzatsalar "benim kastım onlar değildi" der, her zaman yaptığı gibi. Fatih Hoca, bedava uçak biletine tenezzül edecek bir isim mi? Bunu mu bize yedireceksiniz?

Takım içinde yaşananları eleştiriyoruz. Bence de kötüyüz, hatta hocayla devam etmem diyen de benim. Bütünüyle bir değişim gerekiyor çünkü. Mustafa Cengiz ise yarattığı tüm algı ile, yaşanan tüm kötü tabloyu kendi üzerine çekmeyi başardı. Bel altından vuruyor, basın üzerinden eleştiriyor. Üslup yerlerde, seviyeyi konuşmuyorum bile. Kötü başkan diyordum, artık kötü insan da diyeceğim. Galatasaray daha kötü bir insan görmedi çünkü.

8 yorum:

  1. Galatasaray'da son 20 yılın özetidir gelenin gidene rahmet okutması. Her seferinde "daha kötüsü gelmez" dedikçe geliyor. Koskoca Galatasaray camiası, kulübü layıkı ile yönetecek 10 kişi çıkaramıyor. Mevcut başkan adayları arasında da "bu kesinlikle kulübü iyi yönetir" diyebileceğimiz birisi yok.

    YanıtlaSil
  2. Her zaman derim, Galatasaray'ın düşmana ihtiyacı yoktur. Burası resmen Bizans. Kendi kendisini bu kadar yok etmek, infilak ettirme potansiyeline sahip başka kulüp bulamazsın. Gazetelere çıkan bu konuşmaların doğru olduğuna eminim. Kesin söylemiştir. Bu söylediklerinin de duyulup afişe olacağını bile bile söylemiştir. Sırf duyulsun diye. Sırf futbolcuları ve hocayı itibarsızlaştırmak için yapmıştır. Şimdi de resmi siteden yalanlama geldi.
    Benim için hala Dursun Özbek denen zatın yeri tartışılmaz derecede en tepede. Yaşamadığımız enkazın en büyük sebebi kendisi. O dönemde yaşananları zaman geçti ama hala unutmadım. UEFA'dan men cezası almamıza sebep olacak her türlü maddi çöküşün sebebi kendisi.
    Cengiz belki en kötü değil ama en çapsız başka. Orası kesin. Asla GS başkanlık koltuğuna yakışmayacak derecede, hiçbir ağırlığı olmayan çapsız ve yetersiz biri. Üstelik densiz, ağzından çıkan sözlere asla dikkat etmiyor.

    Özetle şunu söylemek isterim; saha içinde olduğu gibi dışında da ciddi bir yenilenmeye ihtiyacımız olduğu apaçık ortada. Komple bir yenilenme gerekiyor. Fatih Hoca ile de işler çirkinleşmeden bu sene ayrılalım.
    Sene taraftar maçlara geldiğinde, yuhalanmasını asla istemem. Kalbimizde müstesna bir yeri vardır, yaşayan bir efsanedir. Ancak devrini tamamlamıştır. 4 yılda, futbol namına bize kattığı herhangi bir şey olmadı maalesef. Büyük bir pragmatist olarak 2 şampiyonluk daha getirdi. Ama modern futbolun gereklerine uygun değişim ve dönüşümleri yapamadı. Zaten avrupa karnesi içler acısı, konuşmaya gerek yok. Hoca da gitsin kafasını dinlesin. sonra baksın ne yapacağına.
    Biz de yeni ve yıpranmamış, mümkünse projesi olan ve ağırlığı gücü olan bir başkan ve ekiple gidelim.
    İnşallah vizyoner ve güçlü bir ekip seçilir diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. UEFA men cezası almak bu arada Özbek değil de, Aysal döneminden gelen aşımın faturası olmuştu. O çok atlaniyor. Sattigin kadar al ağı ve anlaşması Aysal döneminde başladı.

      Sil
  3. Liseye ve liselilere mahkum olmuş genel kurullar ve delegasyon nedeni ile Galatasaray ın ileri gitmesi mümkün değil. Galatasaray liselilerin de malı değil. Milyonlarca taraftarı olan bir kulübün böyle cagdisi bir anlayışla yönetilmeye devam etmesi de mümkün değil. Bazı şeylerin değişmesi gerektiğini görmek için dibe vurmak gerekmiyor. Aklın yokinda ilerleyerek kulübü geleceğe taşımak gerekirken genel kurullarda ve seçimlerde ılla ki bir liseli tartışması yaşanıyor. Değişimi kulübün tümüne yayma zamanı geldi de geçiyor bile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimsenin değil, taraftarın kulüp. Lise mevzusu çok derin, onu sonrasında tartışırız.

      Sil
  4. Galatasaray cok kapalı bir yapı hiçbir şeyden haberimiz olmuyor kulüple ilgili dedik biz fakat Başkan durumu yanlis anladı sanırım. Başkan kulübün yatak odası sırlarını ortalığa saçmaya başladı.

    Neden yapıyor sence gitmeden önce ortalığı dağıtmak mi iyice ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkan kontrolü tamamen yitirdi, artık attığı her adımı sağlık ile açıklayamam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir