30 Nisan 2021 Cuma

Yeni yönetim geldiğinde umarım iş işten geçmemiş olur


Lig şu an tamamlanmış olsa, Galatasaray adına en iyisi Marcao'ydu diyebilirim. Özellikle de istikrarı yüzünden bunu yazarım. Bu sezon Galatasaray'ın en fazla forma giyen, sahada kalan futbolcusu. Sezon içinde performans olarak sallandığı dönem olsa da, belli bir çizginin altına pek inmedi. Onu farklı kılan çoğu özelliği, maalesef takımın oyun yapısı yüzünden göremiyoruz. Yanında ya da önünde oynayan isimlerin sürekli değişmesi de cabası.

Taylan Antalyalı da buraya adaydı. Ligin ilk yarısındaki istikrarı 2. yarıda da devam etse, onu "en iyisi" diye kabul edebilirdim. Sakatlık diyorlar da, nedenini bilmiyorum, bu adam neden ligin 2. yarısında istisnasız kesiliyor ve dinlendiriliyor. O olmayınca yaşanan sorun ortada. Oynayamadığın bir oyun var, Taylan Antalyalı devre dışı kalınca da iyice içi boşalıyor. Alternatifi yok çünkü, bunu en başından da yazmıştık.

Marcao ile alakalı "sözleşme durumu" herkesin bildiği bir şey. 1 yıllık sözleşmesi kalmış olacak ve bu da ederinin çok daha aşağısına takımdan ayrılması demek. 8 - 10 milyon avro arası bir rakama denk gelir diyeyim. Sözleşmesini uzatsan ve 1 yıl daha devam etse, 18  - 20 milyon avro bandını rahatlıkla görebilirdin. Sol ayaklı, pas özelliği yüksek, topla çıkabilen, değerli bir potansiyel. Elbette zaafları olacak, açık alanda 1'e 1 kalması sorun mesela. Bazen kolay çalım da yiyebiliyor. Yine de genel anlamda savunma aksiyonları da iyi, rakamlar bunu söylüyor.

Galatasaray'ın önceliği, Marcao'nun sözleşmesi olmalı diyordum. Bu yönetim ile o kısmı aştık gibi. Yeni yönetim geldiğinde umarım iş işten geçmemiş olur. Çünkü futbolcu ipleri eline alacak ve Galatasaray'da düşük bir ücreti olduğu için de, dilediği parayı rahatlıkla bulabilecek konumda. Galatasaray da elindeki değeri tam anlamıyla kullanamamasına yanar artık. Daha iyi bir yapıda, Marcao'yu izlemek isterdim.

5 yorum:

  1. salih de caulker da kaçmış. bjk ile imza atmışlar. hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  2. İpler Marcao'nun elinde gibi artık. Yavaş yavaş yoklamalar başlamıştır diğer kulüplerden oyuncuya. Kalmak istemiyorsa bu yaz satış yapmamız en kârlısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da görülecek maksimum rakam 8 10 milyon avro arası olacaktir.

      Sil
    2. Bu yönetim devam ederse maksimum 5 milyon :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir