6 Mayıs 2021 Perşembe

Abdulkadir Parmak & Galatasaray, kadro dışı ve geri dönüşü yok görünüyor


Abdullah Avcı orada olduğu sürece, Trabzonspor'da devam etmeyeceği net. Kadro dışı bırakıldı ve işin geri dönüşü yok görünüyor. Doğal olarak da ülke içi transfer gündeminin en önemli isimlerinden biri oldu. Daha çok Beşiktaş konuşuluyor. Dorukhan Toköz'ün Fenerbahçe ile anlaştığı geçen yaz aylarından bu yana konuşuluyor. Onun boşluğunu da Abdulkadir Parmak ile doldurmak istiyor gibiler. Beşiktaş adına iyi de bir alternatif olur. Sergen Yalçın'ın dokunabileceği futbolculardan.

Kendisiyle alakalı tek haber bu değil tabii. Trabzonspor'un Halil Akbunar'ı istediği, takas olarak Abdulkadir Parmak'ı kullanmak istediği de yazılmış. Ya da Başakşehir için Crivelli istekleri var, yine takasta adı geçiyor diye de haberler var. Bir tarafta da, futbolcuyu Galatasaray'ın da düşündüğü ve Trabzonspor'un futbolcuyu Beşiktaş'a değil de, Galatasaray'a vermek istediği konuşulmuştu. Ne olacağını ben de merak ediyorum.

Engin Baytar transferini hatırlıyorum. Yetenekli ama olabildiğince sorunlu bir futbolcuydu. Oynadığı her takımda öne çıksa da, bir şekilde kadro dışı kalmayı başarıyordu. Galatasaray onu 1 milyon avro gibi bir rakama transfer etmiş ve düşük maaş vermişti. Aldığı katkı ise tahmin edilenin çok ötesinde oldu. Galatasaray'da takım içi hiçbir sorununu hatırlamam mesela, Fatih Hoca onun dilinde öyle bir anlamıştı ki. Keşke o Cüneyt Çakır hadisesi olmasa, belki kariyeri daha da uzayacaktı.

Abdulkadir Parmak'a da alternatif gözüyle bakılabilir. Orta sahanın merkezinde olabildiğince tempolu, topla dikine çıkabilen, teknik, oyunun 2 yönünü oynayan bir orta saha. Çalışkan ama istikrarı düşmeye başlamış bir futbolcu. Onun adına da teknik direktör dokunuşu gerekecek. Yaşı da 26, bazıları adına denenebilir bir isim. Yine de bonservis durumu var, haliyle düşünülmez. Serbest kalma durumu olsa, direkt olarak transfer gündemiydi.

8 yorum:

  1. Trabzon'da zaman zaman iyi çıkışlar yakaladı. Bence tam anlamıyla bir box to box orta saha zenginliği açısından çok işimize yarar. Uygun bir Maaş ve düşük bir bonservis ile ya da takas seçenekleri ile takıma katılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Engin Baytar'a benzetiyorum biraz da, öyle bir ivme yakalayacak yeteneği var.

      Sil
    2. Trabzon ortamı onu çok kısıtlıyor. Ne yapsa kendini begendiremedi orda. Daha başarılı olma ihtimali çok yüksek.

      Sil
    3. Biraz futbolcu karakteri de kaynaklı.

      Sil
  2. Salihle birlikte gelirlerse iyi iş yapmış oluruz gerçekten. Aytaç ı da sayarsak yeterli hatta kalabalık bir rotasyonumuz olur.
    Moreno ve Alioskiyi sol beke transfer edebilirsek yine uygun maliyetli ve iyi bir bek rotasyonu olusturabiliriz, Henry, Halil, Kerem, Mohammed, Oğulcan hücum rotasyonuna Barış Alper, hatta Yunus ve belki Eren Aydin'ı ekleyebiliriz, yani aslinda halihazirda kiralik olan oyuncular dişında ciddi bir bonservis odemeden guzel bir kadro iskeleti kurabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moreno'yu çok tanımıyorum. Alioski de sol bek oynamaz bence.

      Sil
    2. Alioski bence de sol iç oynayacaktır ancak sol beki de yedekleyecektir.

      Sil
    3. Mutlaka yedekler ama önceliği bence orta sahanın sol içi olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir