4 Mayıs 2021 Salı

Babel tartışılıyormuş gibi görünüyor da, asıl konuşulan takımın futbolu


Babel'in bu sezon göstermiş olduğu performans benim için iyi düzeyde. En azından geçen sezonuna bakınca diyelim. Geçen sezon ne kadar "gamsız" havası varsa, bu sezon o kadar "aidiyet" ile hareket ediyor. Babel'le alakalı tartışılan futbolu değil, onun sahada olduğundaki oynanmak zorunda kalınan oyun. Babel tartışılıyormuş gibi görünüyor da, asıl konuşulan takımın futbolu aslında. Yoksa eminim ki Babel özelinde çoğu kişinin sorunu yoktur.

Babel transfer edilirken ki en büyük beklenti, saha maç kazandırması değil miydi? Bu sezon onu da yapıyor, seni tek başına ipten aldığı maçlar var. Son Konyaspor maçı mesela, bence Babel aldı. Yeni Malatyaspor deplasmanı da öyle, yine Babel sahnede. 29 lig maçında 4 gol 5 asisti var. Bu maçların çoğunda da kenardan geldiğini unutmayalım. Böyle kenardan getirmeye büyük koz da, işin maliyetini düşününce diğer bir soru işareti de oluşmuş oluyor.

Babel'in yaşı ve geldiği nokta itibarıyla, forvet ya da forvetin arkasında daha serbest bir rolde oynaması en mantıklısı. Onu sola yazınca, ister istemez hücumda ağırlaşıyorsunuz. Topu birkaç kez dürtme isteği oluşuyor çünkü. Topu ayağına isteyen, kat etmeyi seven bir kanat. Şutu da büyük artısı, doğal olarak açı arıyor. Fiziği gibi artıları olsa da, oyun tarzınız değişiyor. Gençlerbirliği maçında sol kanatta iyi oynadı, bu ayrı konu. Yine yazıyorum, burada tartışılan takımın futbol tarzı.

Yeni sezonda, Falcao / Feghouli / Babel üçlüsüyle ayrılmayı diliyorum. Maliyetleri ve yaş hadleri göz önüne alınca, bu ayrılıklar Galatasaray'a nefes aldırır. Yine de bu 3'lüden en az 1'i takımda kalacak gibi görünüyor. İlla 1'i kalacak, sen kim kalsın derseniz de, Babel derim. Hocanın kendisini sevdiği ve tuttuğu belli, katkı da alıyor. Sözleşmesinde son 1 yıl olacak zaten, ne alırsak kazanç diye bakacağız. Feghouli ya da Falcao'nun bu sezonu ile, Babel'in bu sezonunu kıyaslayın. Arada fark var.

6 yorum:

  1. babel yedek santrfor olarak iş yapar. sağa çekip vurduğu toplarla goller atsak da ben sol kanatta tam bir el freni olduğunu düşünüyorum. topu 2 kere dürttüğü an tempo dibe vuruyor.

    bunun dışında maaşı büyük sorun ama o da terim'e yazar. o kadar ısrarla istedi ki kozlar babel'e geçti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanatta da alternatif olur, olmaz değil. Forvetin arkasında da olur, kullanabileceğin çok yer var. Yok değil.

      Sil
  2. Babel bu ligde solda da oynar, forvette de oynar, gerek olursa sağda bile oynar. Ama takımın hala oturan bir şablonu yok ve her oyuncuda olduğu gibi bu sistemsizlik, Babel'i de aşağıya çekiyor. Yoksa ligde Babel'in fizik kalitesinde kaç oyuncu var, hem de bu yaşta?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solda zor, gerçekten zor. Bu ağırlık ile sorun. Takımı da onun üzerine kurmak lüks.

      Sil
  3. Falcao-Feghouli-Babel'in maaşları ile yeni bir takım bile kurulabilir. Attıkları üç beş gol o maaşları kesinlikle karşılamıyor. Umarım kurtulabiliriz onlardan bu yaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir