19 Mayıs 2021 Çarşamba

Beklenti anlamında bu kadar fazla ismi listeye sokup, etki tarafında kaybolmak


Bilardisimo (@kaideveistisna) 'nun paylaşmış olduğu istatistiklerden devam edelim. Bir de işin gol ayağı var. Maç başına gol ve asist beklentisi anlamında en efektif futbolcular gibi. Ya da gol ve asist anlamında en etkili futbolcular. Her 2 istatistik, Galatasaray adına o kadar tezat ki. Beklenti anlamında bu kadar fazla futbolcuyu listeye sokup, etki tarafında listeye girememiş olduk. Geçen yazdım ya, takımda üretim sorunu yok, gol beklentisi de bunu gösteriyor. Bitirme sorunu çok enteresan, hem de bu denli bir hücum rotasyonunda.


Gol / asist beklentisi anlamında en etkili futbolcular listesi. 13 kişilik listede tam 5 tane futbolcumuz var. Ortalamalar alınıyor tabii burada, maç sayısına takılmayın. Diagne ve Falcao ilk 2 sırada yer almış. Gol beklentisi tarafında yukarıda olan onlar ama bunun geri dönüşü ne denli alınabilirdi? Falcao istikrarsız ve sürekli sakattı, Diagne de kendini bir türlü sevdiremedi. İlk 2 sıraya yazdığın isim bu kadar istikrarsız olunca da, tablo şaşırtmıyor.

Halil Dervişoğlu, 5. sırada mesela. Onun da en kötü anda dahi, çok net 2-3 pozisyonu oluyor. Bitirme gibi bir sorunu var maalesef, özellikle de kaleciyle karşı karşıya kaldığında. Sadece gol tarafında değil tabii, asistleriyle de etken. Oyun aklı yüksek ve bağlantı tarafına geçtiğinde, futbolu da büyüyor. Onyekuru 9. sırada, çünkü onun da en kötü hali net 2-3 pozisyon içinde. Mostafa Mohamed'in de gol / asist beklentisi aynı seviyede.


Bu da işin sonuca döküldüğü tablo. 12 kişilik bir liste görünüyor ve hiçbir Galatasaray'lı burada yer almadı. Ghezzal tabii ki lider, Boupendza da onunla aynı seviyede. Gradel, Larin diye de liste uzuyor. İstikrarlı futbolcular, sonuca da gidiyorlar. Falcao 12, Babel de 11 mesela. 12. ismin 16 aldığını düşünürsek, listede dibin dibindeyiz. Demiştim ya, gol beklentisi yüksek ama atılan gol de o seviyede. Beşiktaş'ta ise daha düşük olup, atılan gol çok daha yukarıda.

4 yorum:

  1. 1) Son listenin yarısı 30 yaş üstü, yaşı geçmiş yıldız alınmaz klisesinden kurtulmak lazım doğru yapılanmada yaşlı yetenekli kurtlar gayet katkı veriyor.
    2)Belhanda'yi gönderten taraftar Larin'i yüz defa gönderirdi bizde oynasa. Asla bir GS kariyeri olmazdı Larin'in.
    3) BJK'nin 3 kiralık oyuncusunun ekstra katkısıyla şampiyon olması da manidar, demek mesela kiraliklarin aidiyet göstermemesi değil menajer kucağına düşmeden doğru oyuncu kiralamakmis.
    Biraz konudan saptim ama bilmem ne düşünürsün, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam ilk maddeye istinaden yazıyorum: Ligimizde kaç genç oyuncu oynuyor ki bu listeye girebilsin? Hemen hemen tüm takımların hücum oyuncuları veteran.

      Sil
    2. Maliyete bakar iş, ben yasa takılmıyorum. Belhanda'yi da taraftar göndermedi.

      Sil
    3. Haklısın. Taraftar sahiplenmiş olsa göndermeye cüret edemezlerdi ama.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir