27 Mayıs 2021 Perşembe

Burak İnce & Galatasaray, artık bu masada yerimizi alalım


Yerli ağırlığı, doğru dozda gençleşme. Hem geleceğe dönük adımlar atıp, hem de mücadelesine inandığın, hazır isimlerle yola devam etmek. Yerli ağırlığı bir anlamda maliyetleri düşürmek de demek. Transferde konuştuğumuz isimlere bakınca da, en azından şu aşamada, yerli futbolculardan bahsediyoruz. İşin genç, geleceğe yatırım olarak gördüğümüz kısmında da, Keçiörengücü'nden Barış Alper Yılmaz ve Altınordu'dan Burak İnce var.

Altınordu, yıllar içinde, birçok değeri futbol piyasasına sundu. Geçmişte sürekli Avrupa özelinde düşünürken, yurt dışında, büyük takımlara da satış yapmaya başladılar. Bir tek Galatasaray bu işi yapamadı nedense. Başakşehir gidiyor, Ravil Tagir gibi potansiyeli alabiliyor. Fenerbahçe'si Berke Özer, Barış Alıcı gibi isimleri aldı, Beşiktaş desek Atakan Üner'i aldı. Şu masada bir tek Galatasaray yok.

Biz de en azından Burak İnce'yi alalım diyorum. Daha önemlisi, bu tarz, yerli bir gence artık yatırım yapalım. Kerem Aktürkoğlu'nu fırsat dahilinde almıştık mesela, sözleşmesi bitmişti. Yüzü yeni olduğu için 17-18 yaşındaki bir gençmiş misali algı oldu da, aslında yaşı 22. Sattığın kadar al durumunun kalkacağı şu zamanlarda, bu tarz yatırımlar adına şartları zorlamak lazım. Burak İnce de, son dönemin en ciddi potansiyellerinden biri. 

Yaşı henüz 17 olduğu için, 18 olmadan ülke dışına çıkamıyor. Bu yüzden de, ülke içi transferine kapı açık. Tabii şu durum es geçilmesin, Atalay Babacan da bu yaşlarda hemen hemen benzer potansiyeldi. Kariyeri mi yanlış şekillendi, yoksa futbolcu mu beklenen gelişimi sağlamadı bilmiyorum. Bir yanda Ozan Kabak büyürken, diğer isimler yerinde saydı. Burak İnce için ise, böyle bir durum oluşsun istemem. Ravil Tagir, Başakşehir'e gitti mesela ve oynayamadı. O da en az bu ağırlıkta bir potansiyeldi.

Burak İnce'ye şans vermek, onu kullanmak lazım. 17 yaşında, elbette bazı şeyler için erken. Belki de 1 yıl daha Altınordu'da kiralık bırakacaksın ya da yavaş yavaş ısındıracaksın. Bunun planları mutlaka yapılmıştır. Orta sahanın merkezinde oynuyor, 8 / 10 arası diyelim ama forvet de dahil olmak üzere, hücumun hemen hemen her bölgesinde forma giyebiliyor. İyi bir sol ayağı, tekniği, oyun zekası var. 17 yaşında Altınordu'da 29 maça çıktı ve 6 golü var. Geçen sezon da ciddi süreler bulmuştu. Bu da tecrübe demek.

Biraz daha büyüyecek tabii, fiziği gelişecek. Emre Belözoğlu'nun ilk çıkışını, benim yaşımda olan ya da benden büyükler hatırlar. 16 - 17 yaşında Şampiyonlar Ligi'nde süre buluyordu. Fatih Hoca onu öyle bir hazırladı ki, 18 yaşına geldiğinde takımın değişmezlerinden biri oldu. Burak İnce de ona benzer diyelim, o kumaşı fazlasıyla var. Yeter ki doğru işlensin. Oyun tarzları da birbirlerine oldukça benziyor. Yıllar Emre Belözoğlu'nu biraz daha orta sahanın derinlerine çekse de, Burak İnce'nin ofansif tarafı bence çok daha net parlıyor.

3 yorum:

  1. Sattığın kadar al döneminde bonservisleri hep ucu ucuna ayarlayabildik öyle olunca da bu tarz genç oyunculara yatırım yapacak 1 Euro bile kalmadı kasada.

    Yönetimin beceriksizlikleri de buna eklenince yurt için transferinde çok etkisiz kaldık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bonservisli işlerde hiç olamadık bile.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir