11 Mayıs 2021 Salı

Denizlispor 1-4 Galatasaray, Allah'ım bitmesin bu rüya


Yiğit 1000 gün yaşar, fırsat 1 gün düşer. Şu tabloyu tahmin edene helal olsun. İnanın ki benim umutlar çok daha öncesinde kesilmiş, yeni sezona yönelik kimleri kazanabiliriz arayışına geçmiştim. Galatasaray taraftarı olmak gerçekten çılgınca. Şu tablo ne oldu da döndü ve iş yeniden bize baktı?  Gerçekten inanamıyorum. Beşiktaş ve Fenerbahçe kendi sahasında kaybediyor, bu nasıl bir çözülme. Hele ki Beşiktaş, şu an ne düşünüyorlar? İnandık, şampiyonluğu istiyoruz. Şampiyonluğa odaklı Galatasaray için de 2. ihtimal yoktur.

Ufak diye baktığımız şansı zorlamak adına, fark parolasıyla bu maça başladık. Denizlispor karşısında asla iyi bir oyun yoktu. Hatta 2. yarıda iş bir ara öyle noktaya geldi ki, acaba biz de mi puan kaybediyoruz korkusu oluştu. 1. golü bulmakta zorlansan da, 2. golü bulman kolay oldu. O an rakip çözüldü işte, 1 penaltı daha yakaladın. 3. bulsan, rüzgar tamamen arkanda. İlk yarıda kalan dakikalarda 1 gol daha atarsın. Babel son yılların en iyi penaltısı atmışken, neden Emre Akbaba?

Bozuldu işte orada momentum orada. Üstüne bir de, 2. yarıya da aynı kadroyla başlamanın faturası vardı. Ağır kaldık, 13 dakikayı çöpe attık. Hamle belli, tek hareket. Denizlispor'un sağ kanadı öyle aksıyor ki. Orayı Babel de Arda Turan da işliyordu. Ağır isimler işte, sorun o. Çıkar 45'de Emre Akbaba'yı, sal sol tarafa Onyekuru'yu. Arkaya sarktığı her an pozisyona girerdi. Arda Turan da Emre Akbaba yerine merkeze geçsin ve orayı da boşaltmamış ol.

Fatih Hoca ise Beşiktaş maçında ne kadar iyi hamleler yaptıysa, bu maçta yine negatif ezber. Mostafa Mohamed, Onyekuru ve Kerem Aktürkoğlu ile orta saha boşaltmamış 4-4-2. O an 2 takım da orta sahayı rahatlıkla geçmeye başladı ki, top kontrolü uzun zaman bizde kalmadı. Golü de o ara yedik zaten. Neyse ki 1 penaltı daha aldık ve Denizlispor orada kırıldı. 3-1, devamında 4-1, keşke 5'i de bulabilseydik. 11'deki Emre Akbaba tercihi ve şu orta saha boşaltmalı oyuncu değişiklikleri bizi geri attı.

Bu maç rahatlıkla çok daha büyük bir fark olurdu yani. 5-6 atmamak için hiçbir sebep yoktu. Şöyle diyeyim hatta, Mostafa Mohamed ya da Falcao sakat olmasa, golcü fırsatçılığına bakan pozisyonları ilk yarıda izledik. Halil Dervişoğlu orada tecrübesiz kalıyor ve bitiriciliği zayıf. Olsun, işler yine de istediğimiz gibi gitti. Bu senaryoyu istiyorduk değil de, hayal ediyorduk diyeyim. Şu iş gerçek olmalı, bu senaryoyu da mümkün kılalım.

28 yorum:

  1. Halil ve moho aslında ideal bir ikili ama olmuyor niyeyse sanırım kanatlardan birinin arda gibi bir top atıcı, orta saha karakterli oyuncu olmamasından, babel ve arda iyi oynuyorlardı aslında dediğin gibi orada akbaba çıksa sadece yerine Henry girse sonra 5 dk sonra falan Halil moho değişikliği gelse 6 7 olurdu maç maalesef sezon başından beri hoca değişiklikler böyle kabul ettim bile bile lades olmasına, bu Malatya maçı da arda 10 arkası Taylan gedson, onyekuru moho babel diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur da, şu gün kurgulanacak iş değilmiş. Sezon başında oturtulmalı o oyun.

      Sil
  2. Halı sahalarda penaltı olunca takımı en çok bozan adam gider penaltıyı atmaya kalkar sonra da kaçırır. Emre Akbaba da aynıydı bugün. Atsa o penaltıyı istediğimiz fark gelebilirdi ama sayesinde galibiyet bile kaçacaktı nerdeyse.

    YanıtlaSil
  3. bence göztepe zorluk çıkartacak bi takim değil. malatya'ya fark atar miyiz bilmiyorum ama derbide 4 atmaliydik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de atmalıydık ama Göztepe'ye de güveniyorum.

      Sil
    2. Valla bjk nin zaten tek farkla önde götürmesi demek 4 atmamız demek he bjk 2 0 falan yaparsa zaten 6 atamayız orası garanti, her türlü puan kaybı lazım bjkden yoksa zor zaten şampiyonluk

      Sil
  4. Maçı yine çok iyi yorumlamışsın Burak. Tebrikler 👏🏻
    O kadar haklısın ki 😤 ama benim aklım hala derbide neden 3-1 iken Bjk o kadar motivasyon olarak çökmüş ve geride iken neden frene bastık 🤔 aklım almıyor. Evet diyebilirsin golde yiyebilirdik diye haklısın ama kontrollü bile zor atağa çıktık. Yazık 4'ü bulsaydık şuan çok farklı idi 😤 Bu maç ise özeti Emre Akbaba... Babel o kadar iyi kullanmışken neden bu ısrar. Akbaba 1 gol daha atınca kontrat mı yenilenecek 😤😤 Sence son hafta ne olur? İmparator olunca yoksa mı diyorum ama ben hala Bjk' yi önde görüyorum. Birde Twitter 'da da belirtmiştim. İlk yarıda Rodellega Marcao 'ya net kırmızı kartlık hareketi var ama takımda isyan eden yok şaka gibi ağzım açık izledim 😤 O atılsa ve penaltı gol olsa maç nerelere gelecekti Yazık 😤😤😤 Şampiyonluk şu saatten sonra kaçarsa çok üzer...💛❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık olmuşla ölmüşe çare yok, önümüze bakacağız :)

      Sil
  5. Şunu söylemek zorundayım çok aptal bir takımız yani gençler maçında fark atamamak,denizli maçını neredeyse verebilirdik hatta musli 2 tane net çıkardı 0-0 iken küme düşmüş takıma karşı sadece +3 averaj çıkarmak çok büyük aptallık denizli bu durumda olmasa ne olurdu Allah bilir yani,demek istediğim şu aptallıktan gider malatayaya bile kaybederiz o derece saçma bir tkımız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmuşla ölmüşe çare yok, yine yazıyorum. Final şu an ve finalleri iyi oynayacağımıza inanıyorum.

      Sil
  6. Tek korktuğum saracchi Taylan ın 11 den kesilmesi akbaba nın yine oynaması, saracchi iyi maç çıkarmadı Taylan hata yaptı o yüzden kesik yiyebilirler, ama akbaba penaltı kaçırır oyunun içine eder ceza yok nasıl olsa evlat

    YanıtlaSil
  7. Şampiyon olursak 2006'dan daha çok bu hatırlanacak. O sene tek rakibi ekarte edip mucizeyi gerçekleştirdik, bu sefer 2 rakibi ekarte edip olacağız.

    YanıtlaSil
  8. bjk maçı önü GS kazanacaktır yazmıştım... şimdi finale bir bilet kazandık..emre ye attirilan penaltı, taylan ın hatasindan yenilen gol maalesef 2-0 gerideyiz finalde..ilk macını 2-0 kaybettigimiz buyuk finaldeyiz simdi..irfan buz ve futbolcularini 1-2 gün analiz edeyim bakalim ümit var mı? ..bjk cumartesi daha yıpranmış halde cikacak maça, planlarken bunu unutmayalım...saygilar

    YanıtlaSil
  9. (M.T.A)Burak geçen konularının birinde uzun bir yazı paylaşmıştım.Yayınlamadın,olsun canın sağolsun.Ben oranın son cümlesini tekrar paylaşmak istiyorum:"Bırakın 180 dakika ve (+)uzatmalarla maçlar SADECE yeşil zeminde(sahada) OYNANSIN şampiyonda GALATASARAY olsun."demiştim.Öyle olacak.90 dakika ve (+)uzatmalar kaldı.Geçmişe dönmek,'-se,-sa'lı cümleler kurmak istemiyorum.Lakin evimizde Rize'ye yenildiğimizde İMPATATOR kazanmak için 10 kişi kalmışken ortasahayı boşaltmasa 1 puan alsak harika olacaktı.(Bu maçın Rizeyle olması ve çok önemli olan 1 puanı kaybetmemize acaip sinirlenmiştim.)Bu maçtaki 2.penaltıda da topun başına Babel geçip gole çevirse,geçen haftalar haksız yere Babel'in golü iptal edilmese vb...çok var.Artık daha ÇOK ATAN KAZANIR,GALATASARAY ŞAMPİYON OLUR.Ancak bjk 1 puan DAHA kaybedebilir.bjk'nin 3 puan kaybetmesini istemem.Çünkü fb'nin ülke puanı için Avrupa Konferans Ligi Elemelerine gitmesi gerekiyor.Unutmadan fb'nin ve bjk'nin kart sınırındaki oyuncularına SON HAFTADA DA kart verilmemesi ÇOK iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınlanmadim değil. Çok yorum vardı, bazılarını reddetmek durumundaydim. Seninki yanlışlıkla silindi, maalesef geri getiremedim :( özür dilerim.

      Sil
    2. Canın sağolsun.ŞAMPİYON OLALIM da kendimce bir şeyler yazıyorum işte.

      Sil
  10. Abim ben twiterda biraz gergindim.Yönetime olan bu kızgınlığımı senin tweetinde belirttim adeta içimdekileri döktüm.Sen bana tweeterdan engel attın zaten o benim anonim hesabımdı.Öyle GS sayfalarına giriyordum.Senin neden engel attığını anlamadım.Bugün fark ettim onu da.Seni yeni keşfettim.Bir sürü de arşivin var.O kadar değerliler ki eski günleri hatırlamak güzel geldi ve eminim arkadaşlara da güzel gelecektir.Bu açıdan sevdiklerini kaybetme veya harekete geçtiğin zaman kayıtsız şartsız geçme neden çünkü her şey farz ettiğin gibi olmayabilir.Kal sağlıcakla (BYA)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben nedensiz engellemem kimseyi. Vardır nedeni mutlaka. Ama hatirlamadim seni, öyle şeyler yazılıyor ki bana. Hesabını paylaşırsan, bakarim neden olmuştu diye. Kaldirabilirim o duruma gote engeli. Ben sevdiklerimi asla kaybetmem, nedensiz de kimseye engel atmam.

      Sil
    2. Mutlaka.Gergin olduğumu belirttim.İsmini bilmiyorum bile 'skjfsh..' gibi bir şey.İkimizin de kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum bu yorumla birlikte de bundan emin oldum.Haklısın sen de.Muhattap olduğun insan sayısı arttıkça-hele sosyal mecralarda- kimin ne dediğini çokta kestiremeyebiliyorsun genel olarak.Sorun değil.Sen devam et yeter ki.Her gördüğüm de reklamlara iki tık atıyorum inşallah sana da bir getirisi oluyordur.Bize müsait olursan eğer tadı damağımda kalan 'Giovani dos Santos'u anlatırsan makbule geçer hayırlı sahurlar abim.(BYA)

      Sil
    3. Karambol içinde de bazen yanlışlıkla bir şeyler olabiliyor :) sorun olmadığına sevindim. Giovani Dos Santos ile alakalı yazı vardır aslında.

      Sil
  11. Onumuze bakmaliyiz kesinlikle, yok onu atsaydik bunu yenseydik degil bam bam bam cakacaksin maca cikip, cok iyi konsantrasyon ve sahada kalmamiz gerek artik.
    Falcao sende Mohammed iyilesmis amansiz baski kurup, ilk yarida 3 atip bitirekecsin olayi zaten BJK'nin maci bizden daha zor, uzun suredir ilk defa inaniyorum sampiyonluga.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Geçmişin sana bugün adına yararı olmayacak.

      Sil
  12. Her şampiyonluk hikayemizde yeni çığırlar açıyoruz..
    Bakalım olacak mı ya nasip..
    Fakat aynı iklim koşullarında mücadele vermedik bazılarıyla anasının ak sütü gibi helal, benim için zaten bu takım şampiyondur bu sene vasatı çok zorlamış olmamıza rağmen böyle..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir