5 Mayıs 2021 Çarşamba

Galatasaray adına sezonun en golcü futbolcusu hala Diagne


3 hafta sonra lig bitiyor ve Galatasaray adına sezonun en golcü futbolcusu hala Diagne. 15 maçta 9 golü var ve 95 dakikada 1 gol ortalamasıyla oynuyordu. Tüm Galatasaray kariyerinde de, 39 maçta 22 gol atmış ki bence iyi rakam. Bu sezon devam ediyor olsa ve takımın 1. forveti olsa, belki de gol krallığının iddialı isimlerinden olacaktı. Ligin ilk yarısında dahi 3. tercihti. Falcao ve Babel'in ardından geliyordu. Falcao'nun sakatlık, Babel'in covid süreciyle formayı almıştı.

Diagne'yi 2 sezondur göndermeye çalışıyorduk, bunu da ancak "kiralama yöntemi" ile gerçekleştirdik. Neyse ki West Brom'a gitmesi şans oldu. Takım küme düşme hattında olsa da, Diagne geldiğinden bu yana hücumlarında ciddi ölçüde fark oluştu ve daha iddialı bir takım haline geldiler. Diagne de attığı gollerden çok, oyun içi katkısıyla ön planda. Belki West Brom düşecek ama, Diagne'nin Premier Lig kariyeri devam edecek. Galatasaray da bu işten güzel bir bonservis bedeli kazanır.

Galatasaray'ın elinde onca forvet olmasına rağmen, Diagne'nin hala 1. sırada olması enteresan. Aslında az gol de atmıyoruz, 70 golle Beşiktaş'ın ardından ligde en çok gol atan 2. takımıyız. Diagne'nin ardından 8 golle Falcao, 6 golle de Kerem Aktürkoğlu ve Mostafa Mohamed geliyor. Gol olayı dağılmış, 4'er, 5'er golü olan çok isim var. Forvette kaliteyi belirlemiş olsak da, o kalitenin hakkını ne ölçüde verebildiğimiz büyük tartışma konusu.

Beşiktaş'a bakıyorsun, Larin ve Aboubakar kopmuş gitmiş. Hatayspor'a bakıyorsun, Diouf ve Boupendza'nın ciddi etkisi var. Şu istikrarı biz yakalayamadık ve henüz 10 golü bulabilen hiçbir futbolcumuz yok. Bu da sorunlardan biri diye düşünüyorum. Forvet kullanabilme sorunu mühim. Ya da katkı vereni, etiket üzerinden düşürmemek gerekiyor. İstikrar da yok, her hafta değişen kadrolar bu konuda diğer etmen.

11 yorum:

  1. bu sezon kalsa 20 golü kesin bulurdu.
    seneye devam etse 18 falan atardı.
    sonraki sene 15-16 atardı. sonra da giderdi.

    3 sezonda 60 gol atan adamın bonservisini de kimse tartışmazdı. gs tarihinin en golcü yabancılarından biri olurdu. kullanmayı bilene!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca da o katkıyı alıyordu. Ama taraftarımızın etiket sevdası ve beğeni düşüklüğü öyle yükseklerde ki, kabul ettiremedi kendini. Kullanmayı bilene değil, anlayabilene bence. Bunu taraftara yazmalısın.

      Bugün iyi gidince "ya zaten iyiydi, kullanamadılar" demek olmaz. O gün ne diyordun, ben mesela hakkını veriyordum. Senin için demiyorum, yanlış anlama, genel bir yorum benimkisi. Ama anonim olarak yazıyorsun, böyle olunca kim kimdir bilemiyorum da :(

      Sil
    2. ben de hep destekledim. süper lig için mis gibi santrfor madem bir para gömdük kadroya kattık faydalanmaya bakalım dedim. çünkü sürekli transfer yapmanın bu da gitsin yenisi gelsin demenin sonu yok. elbette anonim adamım yazanlar kimdir necidir bilmemen çok normal.

      taraftar konusunda haklısın. ama taraftar ergendir, kaypaktır. 4-5 golle fikri değişir. hocanın "bu çocuk bizim golcümüz ben güveniyorum siz de güvenin" dediği hiç olmadı. bi belhanda bi babel kadar sevemedi.

      Sil
    3. Hoca fayda da alıyordu. Ama taraftar algısı öyle halde ki, olduramiyor işte. Bir Belhanda gibi sevmesi için, bir Belhanda gibi katkı sağlaması gerekir yalnız. O çok başka örnek.

      Sil
  2. (M.T.A) Burak sence Diagne'yi kaça okuturuz?€ mu olur yoksa £ olur?Benim gönlüm 10 milyon pound(£) olmasından yana.Keşke olsa...

    YanıtlaSil
  3. Hiçbir mevkide istikrar yakayamadigimiz için golcü konusunda da bu halde olmamız hiç şaşırtıcı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay biraz da forvetini doğru noktada topla buluşturman.

      Sil
    2. Olay ısrar etmemek doğru oyunu aramamak. Suçu oyuncuya atıp ilk transfer döneminde bir sürü oyuncu almak daha kolay çünkü.

      Sil
  4. Gelinen noktaya bakinca WBA'da kalmasi en kotu secenek zira baska takimlarin istedigi yaziliyor yabanci basinda, son donemde mucadelesi ve surekli gol noktasinda olmasiyla piyasa yapti en kotu durumda Falcao gidecek, Diagne Mohammed yaparsin, Ingiltere'de futbol anlayisi olarak da uzerine koydugunu dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Premier Lig'de eminim ki birçok talibi çıkacak. Bu performans ciddi şans oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir