4 Mayıs 2021 Salı

Paulinho & Galatasaray, üst düzey profil dersek böylesini konuşalım


Söyledim ya, menajer önerileri mevsimi açıldı. Birçok iddialı ve etiketli ismi bu açıdan Galatasaray adına konuşmaya devam edeceğiz. Bu tarz bir transfer politikasına sıcak olmam. Hadi bonservis ya da kiralama bedeli vermedin diyelim, yıllık ücretler ne olacak. Maaş bütçesini düşürmek gerekiyor derken, bu tarz yeni etiket işlere yönelmeyiz gibi. Futbolcuların kalitesini asla sorgulamıyorum, kastım transfer tarzı. Paulinho iddiası doğru değildir diye de düşünüyorum.

Galatasaray'ın orta sahanın merkezine ciddi hamleler yapması gerektiği doğru. Tabii oradaki dinamizmi bozmadan bunu yapmalı. Gedson Fernandes'i tutmak için çabalayacaklardır mesela. Taylan Antalyalı arkasına da ciddi bir alternatif gerekir, orada gün sonunda Etebo tarzı bir isme dönmemeli. Bu 2 ismin arasına da, ciddi anlamda bir yaratıcı, tabela yapabilecek 8 - 10 numara arası bir isim lazım. Salih Uçan diyoruz ya, aklıma gelen en makul aday.

Paulinho, üst düzey profil. Yaş haddi hariç, bahsettiğim özelliklerin hepsine sahip olması yanında, çok daha üzerinde de. Çok tempolu, çalışkan, oyunun 2 tarafında net etkili ve oyun aklı da üst düzey. En önemlisi de, tabela özelliği. Çin'de biraz daha 10 numara yakın ama net bir 8 numara aslında. Gole çok yakın ve Galatasaray'ın orta sahasında yaşadığı en büyük eksiklik bu. Orta sahanın merkezinden yeterli gol ve asist katkısı alamıyoruz.

Josef'i, Atiba'sı, Sosa'sı nasıl katkı veriyor görüyorsunuz. Aslında yaşa da takılmayayım, 1 özel isim için bu göze alınır diyeceğim de, işin maddi tarafı zor. Sanırım şu an Çin'de bir vize problemi yaşıyor ve bu sezon hiç maça çıkmadı. Serbest mi kalacak, kulübü elden çıkartmak mı istiyor bilmiyorum. İş bir anda fırsata da dönüşebilir, o zaman farklı bir strateji konuşulur. Ciddi anlamda seviyeyi yükseltir, büyük bir lider, oldukça da istikrarlı, orası kesin. Yine de bu iddia doğru değildir diye düşünüyorum.

4 yorum:

  1. Bu adamın menajeri çok güçlü sanırım. Brezilya milli takımında bile oynuyordu bu sayede çok da hak etmemesine rağmen. Gelse katkı yapar belli oranda ama maaşı çok fazla olur. Bize yaramaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalitesi hak ediyordu yalnız, büyük futbolcuydu.

      Sil
  2. açıkçası benim bu tarz transferlerde öncelikli kriterim oyuncunun maç yapmış olması. son örnek gedson. onyekuru'nun iki yarı dönemi de örnek. bizde fırtına gibi estiği sezonun öncesinde anderlecht ile 30 maçı var. monaco ile hemen hemen hiç maça çıkmadığı 2 sezonun ilk yarılarından sonra bizde yolları oynadı. seri, lemina diye uzar liste. o yüzden benim fikrim ronaldo falan değilse maç yapmayan adam transfer edilmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız şu var. Zaten sezon bitiyor, yaz aylarına gireceksin. Sezon devam etmiyor ki. Kamp görecek :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir