5 Mayıs 2021 Çarşamba

Galatasaray'da sık sakatlanırken, Fulham'da 90 dakikaları çıkartıyor


Boupendza'nın açıklamalarına denk geldim. Lemina'nın ona "Galatasaray'a transfer olması gerektiği" yönünde telkinlerinden bahsetmiş. Bu tarz isimlerin Galatasaray'a aidiyetine alıştık artık. Herkes diyemeyiz de, çoğunluğu böyle düşünüyor. Kalmak isteyeni de fazla diyelim. Lemina konusunda bizi durduran biraz da yaşadığı sık sakatlıklardı. Geçmişinde de bu sakatlıklar onun çok daha önemli noktalara gelmesine engel olmuştu. O sakatlıklar olmasa, Galatasaray'a da kiralanmazsınız.

Bizde de sakatlık tarafında istikrarsızdı. Sahada olduğu sürece mücadelesiyle ön plana çıkıp, futbolunu da çok sevdirmiş olsa da, güvenip yola çıkamıyorsunuz. Geçen sezon hareketsiz bir yapımız vardı, Lemina gibi tempolu ve kaliteli isim doğal olarak ön plana çıktı. Yeniden kiralama tarafında şartlar zorlanırdı yoksa, Lemina da kalmak isterdi. Bugüne bakınca, keşke tutsaymışız. Yaz aylarında ben de soğuk bakıyordum.

Bugün adına aranan isim. Daha hareketli, tempolu ve biraz daha genç bir yapı oluştu. Lemina da orta sahada, tempo ve kalitesiyle takımı çok daha yükseltirdi. Oyunun 2 tarafında da değeri büyük. Topla dikine çıkar, rakip eksiltir, geriden iyi oyun kurar, rakibe karşı sertliği de iyidir. Kalması halinde ne denli sağlıklı kalacağı ise sorun. Burada da sorun, Lemina'nın bugününe bakınca onda değil de, sanki bizde diyelim.

Lemina, Fulham formasıyla çatır çatır 90 dakikaları çıkartıyor çünkü. Darbeye bağlı bir sakatlık dönemi oldu, onun dışında gayet istikrarlı. İyi de oynuyor bu arada. Tesis mi sorun, kondisyonerler mi bilmiyorum da, sık sakat veriyoruz. Bu sezona bakıyorum, istikrarlı şekilde oynayan tek isim Marcao olmuş. Sakatlığı, covidi derken öyle eksikler verdik ki. Yeni dönemin aşılması gereken en önemli sorunlarından biri de bu.

Boupendza'ya gelirsek. Onun da ligin ilk yarısındaki ateşi söndü gibi. Krasnodar'a transferi gerçekleşmedikten sonra, ciddi anlamda düşüş içinde. Gitmek istemeyen de kendisiydi bu arada. 8 milyon avro Hatayspor için büyük paraydı. Yalnız medya önünde o kadar kötü yönetiliyorlar ki, Boupendza'yı düşüren etmenlerden biri de bu oldu. 10 milyon avro'lar havada uçuyordu, şu haliyle 3-4 milyon avro veren belki çıkar. Yeteneğine asla lafım yok, kullanabilen adına ciddi potansiyel. Bu gelgit halini çözmek ise teknik direktör meziyeti. Belli ki kafasında Hatayspor bitmiş halde.

2 yorum:

  1. Maaş alamama takım yapısına ve lige sygi duymama gibi sebepler de sakatlıga yatkınlığı etkiliyor. Premier Lig dünyanın gözü önünde olan bir vitrin orada oynanan her dakikayı çok önemsiyor futbolcular. Türkiye'de oynamanın ise hiçbir çekiciliği yok alınan maaş dışında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle tabii. Vitrin görüyorlar büyük ligi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir