27 Mayıs 2021 Perşembe

Hangi isimler yeni sezonda Galatasaray formasını giymeye devam edecekler


Ara ara, geçtiğimiz sezon çeşitli kulüplerde kiralık olarak forma giymiş, yeni sezonda Galatasaray'a geri dönecek gençler için yazıyorum. Emin Bayram, Atalay Babacan, Yunus Akgün, Ali Yavuz Kol, Erkan Süer, Süleyman Luş, Abdussamed Karnuçu gibi gençler geri dönüyor. Kaçının takım içinde şansı olur da rotasyona dahil olur bilemiyorum. Fatih Hoca'nın bu konuda planlaması belli olsa da, bizim bugünden öngörüde bulunmamız zor.

Kamp dönemi de önemli. Kampta görürsün, hazırlık maçlarda şans bulurlar ve belki de sürpriz çıkışları izlemiş oluruz. Saydığım bu gençler, mutlaka kamp kadrosunda yer alacaklardır. Çoğu da kiralık olarak forma giydikleri takımlarda ciddi anlamda şans buldu. Kimi büyümeye devam etti, kimi yerinde saydı, kiminin de gittiği yeri sorguladık. Bu planlama da ayrı bir olay. Futbolcuları en doğru adrese göndermek ve gelişimlerini gözlemek gerekir.

Başkan adaylarından olan Burak Elmas'ın planları arasında da bu var. Zaten yönetiminde Işıtan Gün gibi bir isim var. Bildiğiniz gibi Fortuna Sittard'ın sahibi. Bu takıma yapılacak bazı kiralamalarla birlikte, gençlerin çok daha doğru bir gelişim içine girdiğini görürüz. Yeteneklerini sergileyebilecekleri bir ortam oluşacak. Sadece Fortuna da değil, bu şartlarda Avrupa içinden anlaşılan 2-3 kulüp daha varmış. Gençler adına en uygun ortam oluşacak gibi.

Süleyman Luş'u Şanlıurfaspor'a kiralıyoruz mesela. Belki ligde kaldılar da, transferin son günü 20 tane futbolcu alıyorlardı. Sezon içi de sayamadım ama 5-6 tane teknik adam değiştirdiklerini biliyorum. Futbolcu oynasa dahi, nasıl bir gelişim sağlayacak ki? Ali Yavuz Kol ya da, Denizlispor'un küme düşmesinin garantilemesi sonrası forma giymeye başlamıştı. Yukarıda saydığım isimler arasında, doğru yapı içine girmiş ve gelişim gösteren gençler de var.

Yunus Akgün mesela, Adana Demirspor'un en önemli aktörlerinden biri olmayı başardı. Abdussamed Karnuçu ya da, Tarsus İdman Yurdu'nda müthiş bir istikrar gösterdi. Emin Bayran'ın da ciddi süreler aldığını gördük. Atalay Babacan için ise iyi yere gitti diye düşünsek de, beklediğimiz gelişim bu değildi. Erkan Süper'ün de Turgutluspor günlerinin iyi geçtiğini söylüyorlar. Bakalım hangi isimler yeni sezonda Galatasaray formasını giymeye devam edecekler.

9 yorum:

  1. Atalay dışında hepsinden umutluyum. Atalay fiziken kendini geliştirmediği sürece Cafercan Aksu gibi bir kariyere sahip olacak. Hatta kamptaki durumuna göre takasta kullanabilecek oyunculardan biri olarak görüyorum. Süleyman ve Ali Yavuz yanlış takımlara gittiler, özellikle Süleyman bir sene daha kiraya gidebilir. Diğer oyuncular geniş kadroda kalacak gibi. Bu arada Gökay'ı unutmuşsun, o da Atalay gibi takas için uygun bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atalay fizik üzerinden oynamıyor ki oyunu, bu adam teknik ve zeka ile oynuyor, Sinan abi onla ilgili raporda "pas veriyor sonra kendisi boşa çıkartıp pas istiyor ama takım arkadaşı uzun falan vuruyor" diyor pas atmak yerine, bu adama dayak yiyerek oyunu oynatamazsın, geçen sene faln bir hazırlık maçında oynamıştı gol de atmıştı hatta iyi de oynadı ama bir daha şans bulamadı, bu çocuk A takım seviyesinde oyuncular ile oynamalı artık alt lig de değil ya da fortunaya falan kiralanmalı

      Sil
    2. Burak Elmas başkan seçilir ise o olacaktır işte :)

      Sil
  2. Bu oyuncular mücadelenin içinde yer alıp garanti forma alacakları yerde birlikte oynadıkları takdirde gelişecekler. Burak Elmas'in projesi çok doğru. Başkan adayları arasında en hazırı da Burak Elmas. Bir an önce seçilip ise başlamayı hak ediyor.

    YanıtlaSil
  3. sergen'i okudukça terim'e daha çok kızdım. adam güven'i de kazanmam lazım diyor biz kılınç ya da oğulcan'ı iyi oynarken küstürüyoruz. adam ersin'e 250 gol yesen de kale senin diye güven vermiş biz okan'a kale boşmuş gibi muamele ettik. bitmek bilmez transfer oburluğu hocayı ele geçirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi oynarken dediğin isimleri kazanan da hoca bu arada.

      Sil
  4. Eyüpspor başkanı sanırım Galatasaraylı. Eyüpspor ile bir çalışma yapılabilir mi acaba.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir