6 Mayıs 2021 Perşembe

İş biraz da, kendi içinden yapacağın kazanımlarda


Galatasaray'da orta saha yok deniyor da, dönüp de kendi içimize bakmıyoruz. İş biraz da "kendi içinden yapacağın" kazanımlarda. Beşiktaş'ı övmeyeyim diyorum, yine onlara geliyorum ister istemez. Sergen Yalçın, Rıdvan Yılmaz ve Ersin Destanoğlu'nu yazıyor, bir de ısrar ediyor. En azından sen de geniş rotasyon içinde, bu tarz isimleri kullanabilirsin. Bartuğ Elmaz, ışığı yakalı çok oldu da, güçlü şekilde geliyor. Yeni sezona yönelik beklentim var.

U19 maçları yeni başladı sayılır. Arada kayıp haftalar var ve bu da böyle genç futbolcular için büyük bir handikap. Yine de yavaştan ısınıyorlar. Bartuğ Elmaz da performansıyla bizleri heyecanlandırmaya devam ediyor. Son olarak bir frikik golü de var ki, hasret kaldığımız noktalardan biri. Tam bir pasör 6 işte. Zaten 4-3-3'e yakın oynuyorsun ve derinde de pas özelliği yüksek 6 numara kullanmayı seviyorsun. Galatasaray'ın futboluna da Bartuğ Elmaz biçilmiş kaftan.

Fiziğini güçlendirdi, temposu yükseliyor. Teknik ve pas özelliği ile sivrilse bile, işin 2 tarafına hakim. Bartuğ Elmaz'ın önüne 2 tempolu orta saha koysan, o şahane paslarının keyfine varırsın. Uzun ve ters topları çok iyi atıyor. Ayaklarına aşırı hakim, potansiyelim diye bağırıyor. Galatasaray'ın orta sahası var yani. Beşiktaş orta sahasında Muhayer Oktay'ı sayıp, Bartuğ Elmaz'ı es geçmek olmaz. Yoksa arkasından ağladığımız genç sayısı her geçen dönem daha da artacak.

Fiziğinin güçlenmesi beni mutlu etti. Özel olarak çalıştığı belli. Bu kadar kısa zamanda ciddi bir kalıp kazanmış. Kupa maçında 1 dakika da olsa sahaya attığımızda, ya da şu fotoğraftaki hali ile bugünü çok farklı. 18 yaşına girdi artık, bir yerlerden başlamak lazım. Erken diyorsan da, oynayabileceği bir takıma kiralık gitmesi en doğrusu olacaktır. Bence kiralanmamalı da, direkt olarak rotasyona dahil et. Burada idman yesin, daha iyi futbolcuların arasında gelişsin.

10 yorum:

  1. Katılıyorum. Her sorunun çözümünü transferde aramamak lazım. Zaten ülkenin ve kulüplerin ekonomik durumu ortada, transfer yapmak zorlaştı. İçeriden kazanım yapmak ve sonrasında bunu yüksek fiyatlara pazarlamak en iyi çıkış yoludur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecbursun altyapıya inmeye. Kurtuluşun tek çaresi.

      Sil
  2. Şu takımda Atalay gibi bir potansiyel harcandı. Şans verilse çok rahat oynardı. Pas oyunu oynayacak oyuncu şimdi gitti 2.ligde topun yere inmesini bekliyor. Böyle gençlere yazık. Bunları görünce umutlu olamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harcanmadı. İş biraz da futbolcuda bitiyor. Ozan Kabak ile aynı jenerasyon ve bak nerelere geldi. Elbette bizlerin de hatası var lakin, idmanlarda da onu gören, fizik durumu ne ölçüde bilen teknik adam.

      Sil
  3. mesela gelecek sene hücum hattı şöyle olsa ben gayet yeterli bulurum.
    onyekuru mohammed oğulcan
    kerem halil yunus akgün

    ama ne hoca mutlu olur bundan ne de taraftar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetersiz değil asla da, etiket sever taraftarımız ne der :)

      Sil
  4. Seneye defansın önündeki iki isim şimdiden belli olmalı Taylan ilk oyuncu onu yedekleyen de Bartuğ olmalı. Bu sene Etebo ile 3. Olduk Bartuğ ile de en kötü 4. Olur Galatasaray. Ama kazancımız her türlü çok daha fazla olur.

    YanıtlaSil
  5. (M.T.A)Kiraladığımız oyuncularımız:Mbaye Diagne,Jesse Sekidika,Yunus Akgün,Jimmy Durmaz,Emin Bayram,Atalay Babacan,Ali Yavuz Kol,Gökay Güney,Berk Balaban,Ercan Sirin,Abdussamed Karnucu,Ferhan Evren,Süleyman Luş,Erkan Süer,İsmail Çipe,Batuhan Şen,Emirhan Civelek,Metehan Mertöz ve Bartuğ Elmaz. Bu 19 tane oyuncunun 5 tanesi rotasyonda olsa ilk 11+5 yedek oyuncu değişikliği yani ilk 16 oyuncu içerisinde-en kötü 21 kişilik kadroda-HAZIR OLARAK mükemmel olur.Not:Diagne satılıktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdığın kiralık isimlerin çoğunda opsiyon var ve takımda kalamayacaklar :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir