2 Mayıs 2021 Pazar

Kadroyla alakalı kafalar o kadar karışık ki


Yedlin ve Onyekuru'nun da takıma katılmasının ardından, daha alternatifli bir yapı oluştu. Tabii bu sefer de Etebo yok. Gerçi Etebo için ne denli eksiklik deriz tartışırız. Orta saha alternatiflerine -1 yazsak da, ilk 11 başlamama ihtimali Galatasaray'ın avantajına. Pas oyunu oynuyoruz, hücum düşünüyoruz derken, maça Etebo ile başlamak eksi yazıyor. Rakibin kontra imkanına önlem adı altında oynadığını düşünüyorum. Yine de hücumdan ödün vermemek gerekiyor. 

Stoper tarafı sorun, hiç alternatif yok. Herhangi bir eksik sonrası kim oynar bilmiyorum da. Yedlin sakatlıktan yeni çıktı. Bir süredir takımla çalışsa da, ilk 11 başlayıp başlamaması şüpheli. O oynamadıktan sonra da, Linnes ya da Şener Özbayraklı oynamış çok fark etmiyor. Buradan stopere gelirsek, herhangi bir eksik halinde, sağ beklerden biri stoperde denenecektir. Şener Özbayraklı ve Yedlin ihtimali de bu andan itibaren doğar.

Fatih Hoca'nın bu sezon anı anına değişebiliyor. Kadro değişkenleri çok sık. Halil Dervişoğlu / Mostafa Mohamed ikilisini 18 dakika gördük beğendik, 45 dakika gördük ve vazgeçtik. Kerem Aktürkoğlu son haftalarda oynuyordu, bu maçta 11 başlar mı bende soru işareti. Çünkü Babel ve Emre Akbaba ile gelen son dakika galibiyeti var. Bu isimler bir anda 11 görmek kimseyi şaşırtmayacaktır. Hatta 11 başlarlar, hiç şaşırma işlerine girmeyelim bile.

Muslera
Linnes Donk Marcao Ömer
Taylan Gedson Akbaba
Kerem Halil Babel

Bunu yazsam da, her an her şey olabilir. Mohamed de oynayabilir, Falcao'ya da dönülür. Arda Turan ya da Feghouli'nin 11 olacağını düşünmüyorum. Arda Turan yer yer düşünülse de, Feghouli'yi belli ki hoca sildi. Gerçi en düşünülmesi gereken ortamda Arda Turan'a dönülmedi de. Kadroyla alakalı kafalar karışık yani. Yeri garanti diyebileceğimiz 4-5 isim var. Gençlerbirliği düşmeme mücadelesi veriyor, zor rakip. Şampiyonluk gitti de, 2. olmak bence gayet hedef.

7 yorum:

  1. 2 maçı kazanmalı ve durumu 81-78 yapmalıyız.. şov yaptırmanın alemi yok.

    YanıtlaSil
  2. Alternatif ve geniş kadrodan nefret ettim sakatlar falan dönünce de sevinmiyorum açıkçası, geniş kadro zaten şampiyonluğu kaybettirdi eskiden alternatifler Selçuk İnan eren derdiyok, mitro falandı ne güzel, herkesin yeri belliydi şimdi her hafta 11 değişiyor geniş kadrodan dolayı yoruldum valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şener hariç tutmuş tebrikler tahminin

      Sil
    2. Yedlin'in oynayabilecek durumda olduğunu zannediyordum :(

      Sil
  3. Geniş kadronun en çok zarar verdiği takımız. Bunu nasıl başardık anlamak mümkün değil. Erol Bulut fenerbahcesi de böyleydi ama emre belözoğlu ile ısı onlar düzeltti biz hâlâ aynıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dar kadroda, elinde olanı kazanmaya bakkyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir